Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal nu a aprobat, în cadrul ședinței din data de 28 ianuarie, solicitarea clubului SC Fotbal Club R București de schimbare a denumirii în SC Fotbal Club Rapid 1923. Oficialii FRF au respins, cu unanimitate de voturi, propunerea giuleștenilor, astfel că Asociația Municipală de Fotbal București (AMFB) va trebui să facă lumină în acest caz. Pentru moment, din informațiile ProSport, AMFB așteaptă să primească o motivare din partea FRF.
După ce au promovat în Liga a 3-a, giuleștenii au intrat în sfera de influența a FRF și nu au mai depins de AMFB. Liga a 2-a și Liga a 3-a sunt competiții organizate de FRF. Pentru a lămuri problema schimbării numelui, rapidiștii au apelat direct la FRF, nu au mai trimis niciun document pe adresa AMFB. Acum, FRF a decis că nu se poate pronunța în cazul schimbării denumirii și a delegat AMFB pentru a da o hotărâre finală.
Din informațiile ProSport, lucrurile s-au derulat în felul următor. În luna iunie a anului trecut, oficialii din Giulești au emis o cerere prin care au cerut schimbarea denumirii din FC R în FC Rapid 1923. Rapidiștii nu au reușit să prezinte dosarul solicitat de AMFB până la începutul campionatului Ligii a 3-a, dosar în care trebuie să se regăsească certificatul de înmatriculare de la Registrul Comerțului și Certificatul de Identitate Sportivă (CIS). După ce a început oficial campionatul, AMFB a declinat soluționarea cererii către Comitetul Executiv al FRF, iar forul condus de Burleanu a acceptat trecerea provizorie la denumirea de Fotbal Club Rapid București. În Liga a IV-a, actualul Rapid a avut numele de Academia Rapid, iar chiar înainte de barajul de promovare a trecut la FC R, ca după scurt timp să-și schimbe din nou numele, în cel pe care îl are și acum.
În cazul în care AMFB va decide că nu poate lămuri problema, cazul va rămâne suspendat în aer. Nu e clar cine ar putea să soluționeze problema, dacă FRF și AMFB vor face un pas în spate și vor ridica din umeri.