Vești excelente pentru stadionul de la Târgu Jiu. Guvernul a aprobat o sumă importantă pentru finalizarea arenei. Când ar putea fi inaugurată

Marius ANGHEL 14 Sep. 2018, 15:27 Diverse
Vești excelente pentru stadionul de la Târgu Jiu.** Guvernul a aprobat o sumă importantă pentru finalizarea arenei. Când ar putea fi inaugurată

Aflat în stand-by de o bună perioadă de timp, din lipsa banilor necesari terminării lucrărilor, stadionul Municipal din Târgu Jiu, în care s-au investit deja circa 22 de milioane de euro, ar trebui să fie gata în patru luni. Guvernul a aprobat, în ședința de joi, hotărârea prin care să i se acorde alte cinci milioane de euro pentru finalizarea arenei din orașul lui Brâncuși.

„Este vorba despre asigurarea sumelor pentru finanțarea amenajărilor necesare pentru punerea în funcțiune a stadionului în condițiile prevăzute de legislația în vigoare. Valoarea totală a acestor lucrări suplimentare care are o durată de patru luni este de 23,3 milioane de lei, din care 17,95 milioane lei sunt sume asigurate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Națională de Investiții, iar restul reprezintă finanțarea de la bugetul local al municipiului Târgu Jiu”, a transmis Nelu Vasile Barbu, purtătorul de cuvânt al Guvernului României.

Acesta a explicat și pe ce vor putea fi cheltuiți banii de la Guvern. „Din aceste sume vor fi făcute următoarele: realizarea unor ecrane de protecție la foc pe toată înălțimea intersecției, construirea unei rețele de colectare din incinta amplasamentului predat, urmând ca primăria să realizeze bazinul de retenție, pompele și separator de hidrocarburi, lucrări de adaptare a pistei de atletism în scopul omologării acesteia și alte lucrări care nu au fost inițial cuprinse în proiectul inițial privind alimentarea cu energie electrică, extinderea rețelelor exterioare de alimentare cu apă și canalizare, refacerea rețelelor de alimentare cu apă potabilă și canalizare menajeră și realizarea de canalizare pluvială”, s pus Nelu Barbu.

La finalul lunii iulie, stadionul din Târgu Jiu a fost inclus de premierul Viorica Dăncilă pe lista de realizări a Guvernului pe care îl conduce, deși încă nu a fost finalizat. Acesta ar urma să aibă puțin peste 12.000 de locuri, toate acoperite, un hotel de patru stele, o zonă comercială și săli de conferințe. Arena are nevoie de noi investiții pentru a putea fi dată în folosință.

Termenul de finalizare a lucrărilor fusese anunțat pentru sfârșitul lui 2016. A fost amânat pentru 31 iulie 2017. Următoarele date scadente, septembrie 2017 și martie 2018, au fost și ele ratate. Acum se anunță că ar putea fi terminat în luna ianuarie 2019.

 

Marius ANGHEL 14 Sep. 2018, 15:27 Diverse
Pe aceeași temă