Stadionul „Francisc Neuman” are gazon. Ultimele noutăți în privința finalizării arenei din Arad

Marius ANGHEL 27 Nov. 2019, 19:36 Diverse
Stadionul

Promisiunile pentru Laszlo Balint legate de revenirea echipei fanion a Aradului pe arena „Francisc Neuman” nu au fost respectate, iar elevii săi încheie anul 2019 pe arena „Motorul”. Dar data de 18 aprilie 2020 poate rămâne în picioare pentru inaugurarea, măcar parțială, a stadionului? Șansele sunt foarte mici și asta pentru că la prima licitație organizată pentru continuarea lucrărilor nu s-a prezentat nimeni, astfel că procedurile vor fi reluate, scrie Sport Arad. În acest prim caiet de sarcini sunt prinse finisajele la tribune și peluze, respectiv dotarea vestiarelor, grupurilor sanitare și alte dependințe.

De altfel, experții din cadrul primăriei Arad au așteptat să finalizeze și al doilea caiet de sarcini pentru a le urca pe ambele pe SICAP. În această a doua „tranșă” sunt prevăzute lucrările la hotelul de 12 camere al arenei, sau celelalte facilități de la ultimul nivel pentru presă și televiziuni, plus închiderile arenei.

Consilierii locali votează vineri refacerea documentației și suplimentarea bugetului

Așadar, în ședința de vineri, consilierii locali vor avea de votat un proiect de hotărâre ce prevede refacerea documentației studiului de fezabilitate și reaprobarea indicatorilor tehnico-economici, în vederea măririi capacității peluzelor (efectuată, bineînțeles, deja de Tehnodomus în momentul în care s-a decis ca arena să treacă de la clasificarea UEFA II la UEFA IV). În proiect, se observă alocarea a încă 4,4 milioane euro (21.050.971 lei) din bugetul local, ceea ce înseamnă că valoarea totală a investiției, cu TVA, va ajunge la 53.060.551  lei.

O lună de zile își vor aștepta cele două caiete de sarcini câștigătorii, dacă ei vor exista, bineînțeles. Nu cum s-a întâmplat la prima strigare, când la data limită, de 16 octombrie 2019, nicio firmă nu a dorit să continue ceea ce a început Tehnodomus. Asta înseamnă că ofertele vor fi deschise la începutul lunii ianuarie 2020, apoi se vor acorda trei săptămâni pentru eventualele contestații și, în final, dacă totul este în regulă, vom vedea din nou muncitori pe șantierul din Calea Aurel Vlaicu.

Din ziua în care vor câștiga oficial licitațiile, firmele au la dispoziție 6 luni să finalizeze toate lucrările prinse în caietele de sarcini. Și, în mod normal, asta înseamnă februarie-iulie 2020, în așa fel încât, măcar în cazul promovării în Liga 1, Campioana Provinciei să poată evolua pe arena ce construiește de mai bine de 5 ani de zile.

Stadionul are suprafața de joc complet acoperită cu iarbă

Altfel, firma Rulouri de Gazon a înverzit întreaga suprafață de joc de pe arena „Francisc Neuman”. Ultimele rulouri au fost montate luni, deși, din informațiile noastre, primăria e restantă cu achitarea a trei facturi de aproximativ 1 milion de lei.

Mai departe, rămâne de văzut dacă firma din Giurgiu va apela la Instanță pentru a-și primi toți bani, sau instituția de la kilometrul zero va face toată plata, probabil, după recepția lucrării. Acest lucru ar trebui să se întâmple până la mijlocul lunii decembrie, când vor fi făcute și teste specifice, care să garanteze calitatea lucrărilor.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 27 Nov. 2019, 19:36 Diverse
Pe aceeași temă