„SMURD”, convins că poate resuscita Petrolul: „Nu ai timp de RMN, EKG. Trebuie să pui repede diagnosticul, să faci tratamentul și să salvezi victima. Lucrurile nu sunt atât de rele”

Marius ANGHEL 26 Mar. 2019, 13:13 Campionat

Gheorghe Mulțescu (67 de ani), poreclit SMURD, va încerca să resusciteze Petrolul și să-l readucă în lupta pentru promovare, după ce predecesorul său, Mugurel Cornățeanu, a reușit să-l coboare prin tactica dezastruoasă gândită în iarnă, alături de conducători, de la un punct avut în spatele liderului la șase. Echipa ploieșteană a obținut doar opt puncte dintr-un total de 15 în 2019 și are cel mai slab început de an dintre cele cinci formații din Liga 2 care luptă pentru accederea în prima ligă.

Astăzi după-amiază, Gigi Mulțescu și stafful său, format din Daniel Timofte (antrenor secund), Yuksel Yesilova (preparator fizic) și Cătălin Mulțescu (antrenor cu portarii), vor fi prezentați oficial la Petrolul și vor conduce primul antrenament. Sâmbătă îi așteaptă un meci extrem de greu pe teren propriu, unul important în lupta pentru promovare, împotriva Universității Cluj.

SMURD are ca obiectiv să ducă Petrolul în Liga 1. „Dacă nu cred în promovare, nu are rost să mă apuc. E foarte greu, e chiar un lucru care pare imposibil la început. E o chestie de experiență. În momentele alea, nu mai ai timp să faci RMN, să faci EKG. Acolo trebuie să pui repede diagnosticul, să faci tratamentul și să salvezi victima. Sunt lucruri care par imposibile, însă evaluând corect situația și luând deciziile corecte ele devin posibile. Vreau să le inoculez jucătorilor că trebuie să obținem promovarea. Să creadă în acest obiectiv, acesta trebuie să fie carburantul! Lucrurile nu sunt atât de rele, au pierdut la Timișoara, au primit goluri la faze fixe, dar sunt lucruri care pot fi puse la punct”, a spus, luni seară, Mulțescu, în studioul DigiSport.

Bucuros să revină la Ploiești, unde a mai antrenat-o pe Petrolul în alte trei mandate, în 2003-2004, 2012 și 2014, Mulțescu abia așteaptă revederea cu suporterii și spune că o victorie cu „U” Cluj nu este imposibilă.

„E o perioadă mai grea, dar fotbalistic se poate face. Au fost niște lucruri care pot fi îndreptate. De exemplu, la fazele fixe. Vreau să inoculez ideea că putem și trebuie să promovăm. E un carburant care trebuie să ne țină. Jucătorii care sunt la dispoziție trebuie să-i facem buni, să dea randament. Obligatoriu trebuie să batem (n.r. – pe „U” Cluj). Niciuna dintre echipe nu cred că se mulțumește cu un egal”, a spus Gigi Mulțescu.

După 26 de etape, Petrolul se află pe locul 5, cu 53 de puncte. Față de liderul Sportul Snagov are șase puncte în spate, de Academica Clinceni are cinci, iar de „U” Cluj și Chindia are patru. Meciul cu Universitatea are loc sâmbătă, de la ora 18:30, pe „Ilie Oană”.

Marius ANGHEL 26 Mar. 2019, 13:13 Campionat
Pe aceeași temă