Și-au îndeplinit visul: frații Herea au fost coechipieri! Ovidiu și Claudiu au debutat oficial la CS Balotești și chiar au marcat amândoi în meciul cu UTA. „Au fost Supermani”

Marius ANGHEL 18 Mar. 2018, 09:38 Campionat

Și-au dorit să joace împreună, iar visul a devenit realitate sâmbătă, în etapa a 25-a a Ligii 2. Frații Herea, Ovidiu și Claudiu, au evoluat pentru prima dată într-un meci oficial pentru aceeași echipă și au fost avut o contribuție importantă la rezultatul final. Noul lor club, CS Balotești, a remizat pe teren propriu, scor 2-2, cu UTA Arad, cu cele două goluri marcate chiar de Claudiu, respectiv Ovidiu Herea.

Era minutul 19 al meciului de la Balotești și Claudiu Herea, mijlocașul care a mai evoluat la echipa ilfoveană și în trecut, obținea un penalty din duelul cu Polgar. Același jucător, revenit de la Sepsi, deschidea scorul un minut mai târziu din lovitură de pedeapsă, după ce Bodea a ghicit colțul, însă nu a putut salva.

Avantajul minim al Baloteștiului s-a menținut până în minutul 57, atunci când Mihai Roșca a adus egalarea pentru UTA după ce a înscris cu o lovitură de cap la colțul lung, după o lovitură liberă bine bătută de Darius Buia.

Însă frații Herea s-au făcut din nou remarcați în acest meci care a avut de suferit și din cauza gazonului. Golul care a readus Baloteștiul în avantaj a venit chiar după o fază de joc 100 la sută „hereană”. Claudiu a pasat filtrant pentru fratele său, Ovidiu a pătruns în care și a trimis plasat pe lângă Bodea, din 14 metri, readucând echipa lor în avantaj și reușind performanța ca la primul joc oficial pe care l-au jucat împreună să și marcheze amândoi.

Dar bucuria fraților Herea s-a mai risipit în ultimele minute de joc, în special în 82, atunci când Angelo Iuga a intrat în careul ilfovenilor, a centrat perfect pentru Cătălin Hlistei, care, din alergare, a reluat cu capul din 9 metri și a adus egalarea pentru UTA. S-a încheiat 2-2, însă istoria jocului va consemna dubla lui Ovidiu și Claudiu, cât și primul loc meci oficial în care au fost coechipieri.

Originari din București, cariera de fotbaliști a fraților Herea, ambii mijlocași, nu s-a intersectat niciodată până acum, însă, în timp, a avut puncte comune. Ovidiu (32 de ani) a debutat la seniori la FC Național, iar apoi s-a făcut remarcat la Rapid. Ulterior a evoluat pentru FC Sion, Skoda Xanthi, Pandurii Târgu Jiu, Concordia Chiajna, Viitorul Constanța și acum e la CS Balotești. Claudiu (28 de ani) a jucat pentru Victoria Brănești, Viitorul Constanța, Rapid, CS Balotești, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, iar acum a revenit la Balotești. Pe lângă Rapid, Viitorul și, acum, Balotești, cluburi unde au jucat în cariera lor, frații Herea mai au în comun și faptul că și-au făcut juniorarul la FC Național.

Înainte de meciul de la Balotești, antrenorul principal al echipei UTA, Cristian Todea, identifica în frații Herea principalul pericol pentru poarta arădenilor. Antrenorul ilfovenilor, Augustin Călin i-a asemănat cu un erou de benzi desenate pe cei Ovidiu și Claudiu. „Frații Herea și-au făcut datoria, au fost Supermani pentru echipă”, a comentat Călin.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: 100 Sport

Marius ANGHEL 18 Mar. 2018, 09:38 Campionat
Pe aceeași temă