Ionuț Badea, după primul meci la revenirea în Trivale, remiza cu Farul: „Nu am venit la Pitești să fiu mediocru”. Ce a spus despre rezultatul obținut cu „marinarii”

Marius ANGHEL 22 Oct. 2019, 12:14 Campionat

La revenirea în Trivale ca antrenor, Ionuț Badea (44 de ani) a obținut un punct pe banca echipei Campionii FC Argeș, luni seară, în meciul cu Farul Constanța, încheiat cu scorul de 2-2. E primul punct obținut de antrenorul argeșean la formația din Pitești, după ce debutul a fost unul cu un rezultat negativ, 1-2 la Severin cu Viitorul Pandurii.

Argeșul a condus la pauză după reușita lui Andrei Blejdea din minutul 12, după ce Cătălin Barbu irosise o lovitură de pedeapsă obținută tot de el încă din secunda 30. În partea secundă, jucătorii lui Badea au cedat inițiativa Farului, care a reușit să egaleze prin Alexandru Stoica (66). Daniel Toma (75) i-a adus apoi pe constănțeni în avantaj după gafe în serie a apărătorilor echipei piteștene. Însă tehnicianul alb-violeților a mutat inspirat prin introducerea lui Marius Alexe (81), care a marcat la prima atingere de balon, iar rezultatul final a fost unul de egalitate.

Ionuț Badea: „Un meci care, la nivel de fază ofensivă, a fost sau ar fi trebuit să fie gustat de public”

Seria de meciuri consecutive din ultima săptămână a fost motivul invocat de Ionuț Badea pentru cedarea posesiei în partea secundă.

„O bună parte din prima repriză a fost controlată în mare parte de noi, dar, pe finalul ei, n-am mai menținut ritmul și nici presiunea constantă pe care o făceam cu blocul echipei. Firește că adversarul a prins un pic de încredere și a ajuns mai ușor la poartă, pentru că am cedat ușor puțin câte puțin liniile.

Am întâlnit o echipă foarte bună de la mijloc în sus, cu ritm de joc. S-a suferit puțin la acest ritm, pentru că a fost al treilea joc într-un parcurs de o săptămână și lucrurile nu mai sunt pe aceeași linie de luciditate, dar a fost un meci spectaculos, un meci care, la nivel de fază ofensivă, a fost sau ar fi trebuit să fie gustat de public”, a spus Badea despre meciul cu Farul.

„Mulți jucători din lot sunt în acest moment sub potențial”

Ionuț Badea a vorbit și despre revenirea ca antrenor la echipa Piteștiului, dar și despre pretențiile spectatorilor, care ar trebui să aibă răbdare, având în vedere schimbările făcute la echipă pentru acest sezon.

„În momentul de față, e o situație și emoțională pentru mine, pentru că e primul meci după zece ani aici în Trivale. Suporterii poate nu au răbdare, dar este o echipă preluată, care a suferit foarte mult la omogenitate încă din vară, când au fost mulți jucători schimbați. Dar folosesc momentele bune pentru construcția echipei în continuare și, faptul că am revenit de la 1-2 este o bază pe care putem construi în continuare.

Mulți jucători din lot sunt în acest moment sub potențial, dar lucrurile astea se vor regla în timp. Campionatul încă este aproape de început, nu s-au parcurs foarte multe etape, însă este o situație clară de analiză și de câștigare de puncte până în iarnă, apoi vedeam ce se va întâmpla.

Obiectivul meu este să facem cât mai multe puncte până în iarnă. Nu am venit la Pitești să fiu mediocru, ba, dimpotrivă, îmi doresc să aduc Argeșul pe prima scenă”, a mai vorbit Ionuț Badea.

Cu 17 puncte acumulate în 12 meciuri în 13 etape, Campionii FC Argeș se află pe locul 10. În runda următoare joacă luni, de la ora 18:00, tot pe teren prorpiu, cu SCM Gloria Buzău (locul 7, cu 20 de puncte).

Foto: Fotbal Club Argeș Pitești

Marius ANGHEL 22 Oct. 2019, 12:14 Campionat
Pe aceeași temă