S-a înecat la mal! Ripensia a fost egalată la final de Csikszereda, într-un meci în care a condus de două ori. Pelici: „Ne batem joc de munca noastră”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 14 Sep. 2019, 21:39 Campionat

Ripensia Timișoara a fost aproape de o victorie pe terenul celor de la FK Csikszereda, în etapa a 7-a a Ligii 2, dar gazdele au egalat la final și jocul s-a terminat la egalitate, scor 2-2. De altfel, timișorenii au condus de două ori la Miercurea Ciuc, cu golurile marcate de Alexandru Popovici și Albert Voinea, iar harghitenii au revenit de fiecare dată prin reușitele lui Szilard Kalman și Szilard Magyari. Mai mult decât atât, gazdele puteau da și lovitura în prelungiri.

De altfel, Csikszereda a controlat ostilitățile până ce Ripensia a marcat în minutul 18, pe contraatac, după ce Popovici a fructificat o „diagonală”. Au urmat momente cu Caius Lungu în două roluri principale, de demon și de înger. Fundașul dreapta timișorean a fost aproape să dea un autogol în minutul 25, dar Păduraru a fost pe fază și a respins. Lungu a gafat și peste cinci minute, când a respins în centrul, de unde Kalman a luat mingea și a marcat golul egalizator.

În minutul 35, timișoreanul și-a mai răscumpărat din greșeală, și a dat centrarea de gol pentru Voinea. Astfel, la pauză s-a intrat cu 1-2, un rezultat bun pentru timișoreni și care complica mult existența elevilor lui Valentin Suciu.

Bara lui Toma și driblingurile lui Barta, fără rezultat

În repriza a doua, gazdele au încercat fără folos să marcheze prin Kalman, iar timișorenii au avut alte ocazii prin Chera și Fotescu. Cel care a apăsat „pedala de accelerație” a fost Călin Toma, care a șutat de la peste 30 de metri, dar mingea s-a dus în bară. Ripensiștii au avut și un gol anulat pentru ofsaid, dar cea mai mare fază de virtuozitate au avut-o gazdele în minutul 63. Norbert Barta a driblat trei adversari, inclusiv pe Păduraru, și a tras spre poarta goală. Mihai Hecsko a apărut însă de nicăieri și a salvat un gol iminent.

Meciul părea să meargă spre victoria oaspeților, dar, în minutul 89, Ciucul a primit penalty pentru un fault în careu, iar Magyari a înscrie. Același jucător a rămas în prelungiri singur cu Păduraru, dar a trimis peste buturi, în oftatul suporterilor.

Alexandru Pelici: „Ne batem joc de munca noastră”

Antrenorul Alexandru Pelici a spus clar că elevii săi au pierdut șansa unei victorii. „Nu știu dacă meritam sau nu victoria. Dacă s-a încheiat egal, înseamnă că a fost echitabil. Puteam să și pierdem în minutele de prelungire, când gazdele au ratat o mare ocazie. Îmi felicit jucătorii pentru luptă, pentru cât au alergat, pentru munca depusă. Nu pot, însă, să nu-i cert sau să nu-i critic pentru faptul că ne batem singuri. Ne batem joc de munca noastră. Puteam fi mult mai responsabili la acea mare ocazie pe care am avut-o. Asta-i viața! Echipa merge înainte. Mult succes celor de la Miercurea Ciuc și felicit în primul rând pentru ceea ce au realizat aici. E extraordinar. E prima dată când vin aici și e fantastic ce am văzut. Merită cu prisosință să joace în Liga a 2-a. Nu sunt echipe de Liga 1 care au asemenea bază. Bravo lor. Mult succes Vali Suciu, mult succes Miercurea Ciuc. Pentru noi urmează campionatul, încercăm, meci de meci, să punem lucrurile la punct. Vom vedea”, a declarat Pelici la finalul partidei.

În urma acestui rezultat, Ripensia ajunge la 8 puncte și ocupă locul 13. Runda viitoare are tot o deplasare, la Farul Constanța. Cu un meci mai puțin disputat până acum, Csikszereda are 5 puncte și e pe locul 17, retrogradabil. Runda viitoare are o șansă bună de a urca în clasament, deoarece are deplasare la Sportul Snagov, ultima clasată.

FK CSIKSZEREDA – RIPENSIA TIMIȘOARA   2-2
Szilard Kalman 30′, Szilard Magyari 89′ – penalty. / Alexandru Popovici 18′, Albert Voinea 35′

Gyenge – Majzik, Palmeș, Csonka, Simo – Eder Gonzalez, Berde – C. Erdei (Barta 64′), Kalman (Csuros 77′), M. Takacs – B. Bajko (cpt.)(Magyari 71′)
Rezerve neutilizate: Bordas – Mitra, M. Corbu, Becze
Antrenor: Valentin Suciu

Păduraru – C. Lungu, Hecsko, Tînc, C. Toma (cpt.) – T. Călin, Stoi – Al. Popovici (Vl. Tudorache 58′), M. Fotescu (M. Staicu 74′), Chera – Alb. Voinea (Monea 83′)
Rezerve neutilizate: Mociu – Ad. Popa, Al. Neagu, Vasluian
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: Municipal (Miercurea Ciuc – Harghita);
Arbitru: Robert Avram (Pitești); Asistenți: Cristian Voicu (Focșani) și Bianca Florea (Ploiești); Rezervă: Mădălin Dicu (Bucov – Prahova); Obserrvatori: Constantin Gheorghe (Suceava) și Adrian Petre (Buzău).   

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Zoltan PAL / FK Csikszereda

Anda DELIU, Marius ANGHEL 14 Sep. 2019, 21:39 Campionat
Pe aceeași temă