Noutăți de la Suceava: datoriile cresc, există discuții cu diferiți posibili investitori și, surpriză, reunirea ar putea avea loc luni

Marius ANGHEL 23 Jun. 2017, 18:53 Campionat

Cu numele clubului Foresta Suceava apărut într-un dosar instrumentat de Direcția Generală Anticorupție împotriva echipei UTA Bătrâna Doamnă, gruparea arădeană fiind anchetată pentru o presupusă implicate în meciul de campionat dintre Foresta și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, desfășurat pe 20 mai și încheiat cu victoria covăsnenilor cu 4-2, președintele sucevenilor caută în aceasă perioadă soluții pentru a ține în viață clubul. Andrei Ciutac a declarat zilele trecute pentru Liga2.ro că e gata să demonstreze cu acte organelor abilitate că echipa sa încă are datorii, astfel că garantează că gruparea pe care o conduce nu a primit niciun ban de la UTA și nu este implicată în acest scandal.

Ciutac spune că Foresta nu a progresat mai deloc în încercarea de a-și stinge datoria ce depășește 300.000 de lei către Finanțe, că încearcă să găsească ajutoare și speră ca în scurt timp să repună clubul pe picioare.

„Acum suntem la fel cum am încheiat campionatul, nu s-a modificat nimic. Datoriile cresc pe zi ce trece”, a spus Ciutac, care admite că are unele discuții cu diverse persoane interesate de club, însă nu e momentul să le dea numele: „Avem unele discuții în care încercăm să rezolvăm problema, însă nu am concretizat nimic până la momentul ăsta. Avem discuții și cu primăria și cu diferiți oameni, dar nu pot să spun nimic acum, pentru că nu e momentul”.

Banii pe transferul lui Niga, singurul venit

Singurii bani care cu certitudine vor intra în contul clubului în această perioadă sunt cei de pe urma transferului portarului Toma Niga la FCSB. Cei 30.000 de euro (138.000 de lei) sunt însă insuficienți pentru a plăti datoria de 300.000 de lei.

„Singurii bani pe care i-am adunat, să zic așa, sunt cei 30.000 de euro din transferul lui Niga, care vor intra în contul clubului și de acolo vor fi direcționați direct către Finanțe. Noi avem contul blocat și nu putem accesa acești bani pentru a-i cheltui în alte scopuri decât să ne plătim datoriile către Finanțe. 30.000 de aici, dacă ne mai ajută cineva, dacă mai vine altcineva cu o susținere, poate reușim să stingem toată datoria”, a spus Ciutac pentru Liga2.ro.

Vor reunire pe 26 iunie

Interesant este faptul că președintele Forestei, chiar dacă nu e sigur de supraviețuirea clubului, declară că reunirea echipei va avea loc luni, 26 iunie. E interesant, fiindcă gruparea suceveană nu a fost în stare în ultimele meciuri ale sezonului Ligii 2 să alinieze un „11” relativ fix și o bancă de rezerve completă. În ultima etapă, la Călărași, nu s-a mai făcut deplasare, în timp ce cu Afumați, Juventus sau Olimpia Satu Mare s-a jucat cu foarte mulți tineri jucători, debutanți la prima echipă.

„Noi am hotărât ca dacă lucrurile se vor așeza în perioada următoare, mă refer în imediata perioadă, să începem și noi luni, pe 26 iunie. Vrem să chemăm jucătorii la stadion, să vedem cum continuăm. Sunt jucătorii pe care îi mai avem sub contract, plus cei care au fost în lotul Forestei și cu care vrem să demarăm negocierile să vedem dacă sunt de acord să continue la Suceava, în cazul în care, repet, reușim în zilele următoare să rezolvăm ceva”, a mai declarat, pentru Liga2.ro, Andrei Ciutac.

Foresta Suceava a încheiat, cu chiu cu vai, campionatul Ligii 2 pe locul 12, cu 41 de puncte. Jucătorii nu mai știu nici ei de când nu au mai fost plătiți și mulți dintre ei au început deja să își caute alte echipe unde să își continue cariera, asta în cazul în care nu s-au decis să se retragă. Niga a fost transferat la FCSB, Hînțăscu este dorit și el de CSA Steaua, dar oricum el e sub contract cu Viitorul, iar Rusu și Dumitriu au ajuns la nou-promovata AFC Hermannstadt.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 23 Jun. 2017, 18:53 Campionat
Pe aceeași temă