Minutul 89 pentru promovarea din anul 100. Golul lui Pîrvulescu din finalul meciului cu Snagov menține „U” Cluj în lupta pentru Liga 1

În anul în care Universitatea Cluj celebrează Centenarul, totul părea perfect pentru echipa care revenise din Liga a 4-a tocmai pentru a trăi promovarea în prima ligă chiar în anul 100 de existență. „U” Cluj avea tot ce îi trebuia în anul centenar. Avea un buget de ținut mai multe echipe de Liga 2, avea un stadion modern, suporteri cum nu au majoritatea echipelor din Liga 1 și mult entuziasm creat de un proiect născut de la zero, cu mizeriile trecutului lăsate doar în amintire.

În acest context, echipa avea nevoie doar de oameni potriviți care să o ducă în Liga 1, de un antrenor iscusit și de câțiva jucători care să facă diferența într-o ligă secundă în care valoarea este ceva rar. Clujenii nici nu doreau să deschidă subiectul unei discuții care începea cu întrebarea: „Ce se va întampla dacă nu promovează echipa?”.

Totul era pregătit pentru promovare, doar că „U” Cluj, în loc să defileze, s-a chinuit. S-a chinuit cu Falub, părea că s-a mai relaxat cu Cojocaru și s-a chinuit, din nou, cu Lobonț. Cu chiu, cu vai s-a descurcat în Liga 2 formația pe care și unii adversari o doreau, declarativ, în Liga 1.

Snagovul cu ocaziile mari în prima repriză

Așa s-a ajuns ca înainte cu trei meciuri de final, „U” Cluj să tremure serios și să joace un meci decisiv cu Snagovul, pentru a păstra șanse la baraj. Jucătorii lui Lobonț n-au putut arăta mai mult decât ce se văzuse până acum nici la acest meci. Registrul a fost la fel. Soluții puține, panică, construcție greoaie și lipsa de ocazii și de fotbal cursiv într-un meci cu o altă echipă fără niciun obiectiv.

Paradoxal, dar nu neobișnuit pentru fanii clujenilor, oaspeții au avut ocaziile clare pe Cluj Arena. Dur-Bozoancă a respins la reluarea lui Huiban (6), apoi același portar a prins în fața lui Gîț (13). A urmat apoi ocazia mare a lui Cubleșan și Ioniță (28), dar clujenii au avut noroc. În tot acest timp, Universitatea s-a apropiat prea puțin de poarta Snagovului și periculos doar în prelungirile reprizei, la ocazia lui Pîrvulescu.

Golul lui Pîrvulescu și jucătorii lui Trică căzuți la pământ

În repriza a doua, „U” Cluj a fost mai insistentă, mai agresivă și mai precipitată. Oaspeții au fost cei care au înscris, dar golul lui Huiban a fost anulat pentru offside (61). Snagovul juca de parcă viața clubului depindea de acest meci, printre acuzele că au luat bani de la adversarii Universității, pe care le primeau din tribună.

Axente a avut cea mai mare ocazie a clujenilor (66), iar minutele de final au adus tensiune maximă pentru Lobonț, Sabău și toți fanii Universității. Cu un egal, clujenii erau pe locul 4 și depindeau de Petrolul pentru a ajunge măcar la baraj. Era disperare, dar șansa le-a surâs clujenilor în minutul 89. Hațiegan a centrat perfect pentru Pîrvulescu, care a plonjat și a marcat cu capul un gol ce ar putea însemna foarte mult pentru anul centenar al clujenilor.

Jucătorii Snagovului s-au prăbușit pe gazon, de parcă pierduseră o mare calificare. S-a terminat 1-0, o victorie ce era obligatorie de obținut pentru „U” Cluj. Locul 3 este la mâna echipei lui Lobonț, care mai speră și la promovarea directă, dar șansele sunt mici.

UNIVERSITATEA CLUJ – SPORTUL SNAGOV 1-0
Nicolae Pîrvulescu 89′

Dur-Bozoancă – Al. Coman, Abrudan, Berci, Taub – Greu, Nic. Pîrvulescu – Chitoșcă (G. Florescu 46′), Goga (cpt.), Hordouan (Hațiegan 73′) – Gavra (Mir. Axente 62′)
Rezerve neutilizate: Iul. Dinu – Telcean, I. Ursu, K. Twumasi
Antrenor: Bogdan Lobonț

Andr. Marinescu – Gît, Fl. Ilie, V. Lică, Bg. Stancu – L. Ion (Dănălache 90+2′), Val. Bărbulescu (cpt.), Borțoneanu – Huiban (Tazouti 74′), Al. Ioniță, Cubleșan
Rezerve neutilizate: Târnovanu – I. Șerban, Elek, Buia, Liv. Gheorghe
Antrenor: Eugen Trică

Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca); Arbitru: Sergiu Popa (Aiud); Asistenți: Ovidiu Arusoaiei (Piatra Neamț) și Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamț). Rezervă: Vladimir Andrei Nagy (Aiud); Observatori: Iulian Spătaru (Timișoara) și Daniel Sabou (Zalău).

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Cristian COSMA / FC Universitatea Cluj
 

Pe aceeași temă