Călin Cojocaru e optimist, deși Pandurii va ierna pe ultimul loc, departe de pozițiile care asigură menținerea în Liga 2: „Astăzi am câștigat, într-adevăr, o echipă”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 07 Dec. 2019, 21:15 Campionat

Pandurii a pierdut în prelungiri, în minutul 90+7, pe terenul lui ASU Poli, cu 1-0, după un penalty care mai degrabă nu a fost, dictat însă de arbitrul Dorin Voina din Reșița. Călin Cojocaru spune însă că e mândru de elevii săi și că e optimist că banii vor veni la club, prin executarea silită a acționarilor de la club care nu și-au mai plătit cotizațiile de ani buni.

Călin Cojocaru a admis că echipa sa a jucat „la cutie” cu poliștii. „Un meci foarte greu, am întâlnit o echipă foarte bună, pe val. Vine după o serie foarte bună. Noi venim după multe nereușite. Dar încet-încet, cum am spus și dățile trecute, începem să arătăm mai echipă. Astăzi, din păcate pentru noi, ne-au lipsit aproape șapte jucători. Am avut în lot foarte mulți jucători de 2001-2002, care sunt la primul meci în Liga 2. Au muncit, se pregătesc cu noi. I-am luat aproape de când am ajuns eu de o lună la Târgu Jiu. Cred că se vede că au calitate. Dar trebuie să muncim mult și se vor vedea rezultatele. Astăzi noi am stat într-adevăr foarte mult defensiv, știam ce joacă Poli, și speram să-i prindem pe contre. Din păcate, am pierdut în minutul 97, când arbitrul a arătat cinci minute de prelungiri sau patru și am luat gol în minutul 97. Deci, pentru mine, astăzi, băieții nu au pierdut. Astăzi, într-adevăr, am câștigat o echipă. Am văzut dăruire, am văzut ambiție și au făcut ceea ce le-am cerut, asta e cel mai important. Nu am fost așa periculoși pe faza ofensivă, pentru că la momentul respectiv, atâta pot”, a precizat antrenorul gorjenilor.

Antrenorul spune că meciul nu trebuia prelungit atât de mult

Meciul ar fi trebuit să aibă patru minute de prelungire. Au fost însă mai multe, pentru că și prelungirile au fost întrerupte de o mini-bătaie la marginea terenului. În „mijlocul” grămezii, pe lângă jucători, apare și delegatul lui Poli, Ciprian Freanț, care nu este prima dată când reacționează foarte coleric.

Călin Cojocaru îi reproșează arbitrului Voina că nu a lăsat doar patru minute peste cele 90. „Nu mai are rost să discutăm, când e tensiune…. Așa e fotbalul. Nu s-a întâmplat mare lucru. De multe ori se întâmplă la fotbal și arbitrul fluieră. Și dacă sta unul pe jos, lumea e frustrată. S-a făcut 4 minute, fluieră. Domnul central a considerat că mai trebuie să lase”, a punctat Cojocaru.

După meci, Mihai Cotolan, portarul de la Pandurii, a spart geamul de un avizier de la căminul ce găzduiește vestiarele, din cauza nervilor. Antrenorul l-a înțeles. „Se întâmplă. Nu am văzut ce s-a întâmplat la centru, nu l-am văzut nici când a spart geamul. Sunt fotbaliști, vor să câștige, lucru foarte important pentru mine. Urât era să pierdem cu 5-0 și să spargă geamul. Dar când au luptat și și-au dat viața pe teren, se mai întâmplă să ai o descărcare. Îl plătim, asta e dacă s-a întâmplat”, a precizat Cojocaru.

Planuri frumoase sub Poarta Sărutului

Altfel, Cojocaru e optimist pentru perioada de iarnă. „Avem planuri frumoase. Vom face o adevărată echipă. Cum a fost la Târgu Jiu acum trei-patru ani. Încercăm să ne salvăm de la retrogradare. Muncim pentru lucrul acesta, deși este foarte greu, orice lucru este posibil la fotbal. Nu este diferență între echipe. Pandurii are o sentință executivă definitivă. Încetul cu încetul, îi execută. Avem de luat de la primărie, de la Complexul Energetic Oltenia, de la Consiliul Județean. Adică de la stat. Cam greu să nu aibă bani, să încaseze Pandurii. Muncim, trebuie să construim o echipă, să arătăm forță, fiind se poate. Au avut niște rezulate mai urâte, acum încet-încet, au crescut. Din păcate pentru mine nu am reușit să joc cu un 11 cât de cât același la fiecare meci. A trebuit să schimbe la fiecare meci. Azi mi-au lipsit șapte jucători, Luca, Zuchi, Trancă, pe Rasoveanu l-am lăsat la lot, Șendroiu. Vreo șase-șapte absenți. Și am compensat., Cred că nu s-a văzut așa mare diferență între noi și Poli”, a mai spus Cojocaru.

Cu doar opt puncte acumulate în 21 de etape, Pandurii Târgu Jiu a încheiat anul pe ultimul loc în Liga 2, 19. Prima clasată deasupra locurilor retrogradabile, FK Csikszereda, are 22 de puncte.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 07 Dec. 2019, 21:15 Campionat
Pe aceeași temă