Căpitanul i-a adus UTA-ei victoria în derby-ul Vestului. Ciprian Rus: „Aici am crescut și sper să rămân în inimile suporterilor”. Golul cu Poli nu e cel mai important din cariera sa

Marius ANGHEL 21 Oct. 2019, 13:22 Campionat

Săptămână memorabilă pentru Ciprian Rus (28 de ani), cu goluri în fața fostului lider Turris-Oltul Turnu Măgurele (1-1) și, mai ales, în derby-ul cu ASU Poli (1-0). Patru puncte a pus la păstrare UTA grație căpitanului său, care a ajuns la cota 9 reușite în zece meciuri în acest sezon.

„Cipri e liderul vestiarului, ne bucurăm că traversează o formă sportivă bună, ne ajută cu golurile sale. Dar, la fel fac toți jucătorii, chiar dacă, de exemplu, Buhăcianu și Ioniță trec printr-o perioadă mai puțin fructoasă ca și reușite pe tabelă. Dar efortul lor și cum se integrează în echipă e de apreciat, de la primul la ultimul jucător din lot”, a spus Laszlo Balint la finalul disputei cu „alb-violeții”, desfășurată duminică la Arad.

Ciprian Rus: „Cel mai important e că punctele au rămas la Arad”

Rus cunoaște exact importanța victoriei cu Poli în rândul fanilor utiști, dar și efectul ce-l are asupra clasamentului ligii secunde. „Un meci greu, am știut de la început că așa va fi, contra unei echipe care știam că va veni cu atitudine. Exact ce ne-au spus suporterii înainte de meci. Atmosfera a fost frumoasă, e minunat să joci astfel de meciuri. Mă bucur că am fost pragmatic, nu am avut foarte multe situații. Cel mai important e că punctele au rămas la Arad. Mă bucur că suporterii mă apreciază, muncesc foarte mult pentru asta. UTA e echipa mea de suflet, aici am crescut și sper să rămân în inimile lor cât se poate de mult”, a punctat golgheterul arădenilor, citat de Sport Arad.

Urmează o perioadă infernală pentru utiști, care mai au 11 meciuri de disputat până la finalul anului, dintre care nouă în luna noiembrie. În plus, consumul energetic e mare, atâta timp cât echipa a terminat pentru a doua oară la rând în nouă jucători de câmp. „Într-adevăr, e al doilea meci consecutiv în care rămânem în zece, dar avem un grup unit, de aceea am reușit să scoatem puncte în ambele partide. Ne bucurăm că ne ținem tare, vine o perioadă foarte aglomerată, din care trebuie să scoatem maxim. Mă gândesc că cei din staff s-au gândit bine înainte să amâne meciurile, au luat în considerare faptul că vom juca din 3 în 3 zile. E treaba dânșilor ca noi să fim bine din punct de vedere fizic în această perioadă”, a adăugat fotbalistul arădean.

Golul victoriei cu Poli, mai puțin important decât cele reușite în returul barajului cu Dunărea Călărași

Întrebat dacă reușita de astăzi e cea mai importantă din cariera sa, „vârful” utist a pus pe tapet o altă victorie memorabilă de pe „Motorul”. „Cele mai importante goluri marcate de mine sunt cele din barajul cu Călărași. A fost ceva extraordinar, probabil că lumea nu mai credea că putem câștiga, am rămas și atunci în zece oameni. Am reușit să mergem în prelungiri datorită faptului că și atunci eram o familie. Apoi, într-adevăr, urmează acesta, dar și cel de la Timișoara, când am învins anul trecut cu 3-1. Și tot în memoria suporterilor decedați în accident. Sper că i-am făcut și astăzi fericiți de acolo, de unde s-au uitat la noi”, a încheiat Ciprian Rus.

Atacantul de 28 de ani a luat-o cu UTA de la capăt, din județ și e printre artizanii promovărilor în ligile 2 și 3. Între 2016 și 2018 a „pribegit” la Târgu Mureș, Târgu Jiu și Călărași, dar mariajul cu „Bătrâna Doamnă” a fost reînnodat cu succes. Practic, Ciprian Rus este singurul senior care a început sezonul trecut în „alb-roșu” și se află și azi în lotul arădenilor.

CITEȘTE și: Isac, omul-assist cu Poli: „Nu e un traseu exersat, așa am simțit pe moment. Trebuie să câștigăm meci de meci!”

Fundași dreapta, mai repede la vestiare! „Tomozei nici nu se putea bucura de victorie, e o lecție pentru el”

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 21 Oct. 2019, 13:22 Campionat
Pe aceeași temă