EXCLUSIV | Cristian Dulca s-a despărțit de Energeticianul după eșecul drastic cu Petrolul. Cum comentează plecarea sa și ce le recomandă conducătorilor clubului

Marius ANGHEL 09 Sep. 2018, 22:00 Campionat
EXCLUSIV | Cristian Dulca s-a despărțit de Energeticianul după eșecul drastic cu Petrolul.** Cum comentează plecarea sa și ce le recomandă conducătorilor clubului

Șase etape, atât a apucat Cristian Dulca să o mai antreneze pe Energeticianul în Liga 2, echipă pe care o prelua la începutul acestui an și o promova în premieră în eșalonul secund. Înfrângerea suferită, sâmbătă, fără drept de apel, pe teren propriu, la Petroșani, cu Petrolul, scor 0-3, l-a determinat pe finanțatorul Nicolae Sarcină să ia o decizie drastică în privința băncii tehnice. Duminică, cele două părți s-au întâlnit la Târgu Jiu și au bătut palma pentru o despărțire amiabilă.

„Am reziliat contractul de comun acord. Nu a fost de vină neapărat înfrângerea. Din punctul meu de vedere, am avut o colaborare extrem de bună cu domnul Sarcină. A fost corect față de mine, om – patron. Mă felicit, așa, între ghilimele, că am reușit să lucrez cu el un an de zile, ceea ce nu este ușor. E un om care pune mult suflet. De multe ori ne-am și certat, ne-am împăcat, dar am avut o colaborare bună. Nu am prea multe de spus, decât că am muncit bine împreună și nu ne-am despărțit în condiții rele sau cu certuri. Efectiv a fost o înțelegere între mine și el și am reziliat de comun acord. Le urez baftă și sper să-și atingă obiectivul”, a spus, pentru ProSport, Cristian Dulca.

„Clubul ar trebui să aibă un pic mai multă răbdare, cu antrenorul și jucătorii”

În cele șase etape în care a antrenat-o pe Energeticianul în Liga 2, Dulca a obținut trei victorii (4-0 cu Luceafărul, 2-1 cu ASU Poli și 4-3 cu Aerostar, toate pe teren propriu), un egal (0-0 la FC Argeș) și două înfrângeri (0-3 la „U” Cluj și 0-3 cu Petrolul, acasă). Trist în glas, antrenorul regreta despărțirea de echipa de la Petroșani și a transmis conducerii clubului să acorde mai multă încredere noului antrenor și jucătorilor. Dulca pleacă de la Energeticianul, chiar dacă echipa, o nou-promovată în Liga 2, stă destul de bine după primele șase etape.

„Cred că clubul, în general, ar trebui să aibă un pic mai multă răbdare. Și aici mă refer și la mine și la jucători. Trebuie să recunoaștem, nimănui nu-i cade bine să pierzi cu 3-0 un meci acasă, dar, acum, ne uităm și cum am pierdut, că am făcut două greșeli în primele 15 minute, personale în primul rând. Înfrângerea dă întotdeauna naștere la tot felul de interpretări. Nu-mi pot reproșa nimic. Am muncit bine, am încercat să creez un grup, s-au făcut multe investiții. Și aici mă refer că trebuia un pic de răbdare, pentru că s-au adus, nu știu exact acum, 13 jucători noi și e puțin greu să-i omogenizezi pe toți și să-i faci să și joace. Un pic mai multă răbdare, indiferent cine va veni, trebuie să i se acorde, pentru că echipa are potențial, sunt jucători de valoare”, a mai spus Dulca.

„Abia în etapa a 4-a sau a 3-a pot să spun că am început campionatul”

Fostul selecționer al naționalei de tineret a vorbit și despre greutățile pe care le-a întâmpinat în startul acestui sezon, din cauza incertitudinilor, spunând că echipa a ajuns într-o formă bună abia în etapa a 4-a.

„N-a fost ușoară perioada în care am început să formăm echipa asta de Liga a 2-a, pentru că am început și târziu pregătirea, cu trei săptămâni înainte să înceapă campionatul, după care au tot venit jucători și noi, în etapa a 4-a sau a 3-a, pot să spun că am început campionatul. Mă refer la pregătire, la partea tehnico-tactică și așa mai departe. Tocmai de aia, eu și stafful, care cred că a fost cel mai bun cu care am lucrat eu de când sunt antrenor, nu avem să ne reproșăm nimic. Noi nu antrenăm greșeli personale. Până la urmă e și ghinion și așa mai departe”, a declarat, pentru ProSport, Dulca, cel care excludere posibilitatea de a reveni la Luceafărul Oradea, acolo de unde a fost mutat de Sarcină la Energeticianul.

În final, Cristian Dulca a spus care este dorința sa pentru următoarea perioadă: „Să revin cât mai repede la o echipă. Vreau să antrenez, nu vreau să am nicio pauză. Îmi place să antrenez și nu am de ce să îmi iau o pauză”.

După despărțirea de Cristian Dulca, antrenamentele la Energeticianul vor fi conduse de secundul George Zima. Primul a avut loc duminică după amiază. El va conduce de pe bancă echipa și în meciurile de miercuri, de la ora 16:30, din deplasarea de la CSM Lugoj, în turul 4 al Cupei României, și cel de sâmbătă, de la ora 11:00, din altă deplasare, la CS Mioveni, pentru etapa a 7-a a Ligii 2.

În acest start de sezon, pe lângă Energeticianul, alte echipe care și-au schimbat antrenorul sunt ACS Poli Timișoara, Ripensia Timișoara și Dacia Unirea Brăila.

Articol scris de Marius ANGHEL și Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 09 Sep. 2018, 22:00 Campionat
Pe aceeași temă