EXCLUSIV | Antrenor la Rapid, un vis al lui Cristian Dulca: ”Nu am avut niciodată o ofertă, dar mi-aș dori.” Mesajul pentru Dan Alexa și ce i-a transmis lui Daniel Pancu

22 Apr. 2020, 12:22 Liga 2
EXCLUSIV | Antrenor la Rapid, un vis al lui Cristian Dulca: ”Nu am avut niciodată o ofertă, dar mi-aș dori.” Mesajul pentru Dan Alexa și ce i-a transmis lui Daniel Pancu

Cristian Dulca (47 de ani) și-a încheiat cariera de fotbalist în 2003, iar la scurt timp după aceea a început-o pe cea de antrenor. Fostul internațional a condus mai multe cluburi din România, chiar și naționala de tineret, însă la echipa alături de care a obținut un titlu și o Cupa României, Rapid, nu a apucat să stea pe banca tehnică.

Dulca a evoluat la Rapid în perioada 1996-1999, în 79 de meciuri, în care a marcat zece goluri. La giuleșteni a obținut și singurele sale trofee la echipe de club. Campionatul l-a câștigat în sezonul 1998-1999, iar Cupa România a obținut-o în sezonul 1997-1998.

Într-o intervenție la ProSport LIVE, Cristian Dulca a dezvăluit că își dorește să antreneze Rapidului, club care acum îl are director tehnic pe Dan Alexa, după ce ”principalul” Daniel Pancu a fost demis. Fostul fundaș a vorbit și despre schimbările care au avut loc la formația giuleșteană înainte ca sezonul să fie întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus.

”Nu am avut niciodată o ofertă de la Rapid ca antrenor. Dar mi-aș dori să se întâmple acest lucru. Vorbesc cu conducătorii, cu Pancu, dar nu s-a întâmplat. I-am dat SMS lui Pancu să nu își dea demisia. Viața de antrenor e dură… El e matur, e decizia lui. Demiterea lui e pripită. Rapid mai are șanse de promovare, ca joc era loc de mai bine. Mi-aș dori ca echipele de tradiție să revină în Liga 1, nu e normal ca la un meci să vină 30 de spectatori cum e acum.

Dan Alexa este potrivit pentru Rapid, a mai fost aici, a promovat și cu Călărași și Timișoara… E adevărat că are și patru retrogradari. Eu îi urez succes și m-aș bucura pentru el”, a spus Cristian Dulca pentru ProSport LIVE.

Cristian Dulca a antrenat-o ultima dată pe Universitatea Cluj, echipă pe care o consideră, la fel ca pe Rapid, de suflet. Pe ”U” a preluat-o în vara trecută, la începutul sezonului de Liga 2, în iunie 2019, însă a fost înlocuit la scurt timp, din cauza rezultatelor slabe, în luna septembrie 2019.

În cariera sa de antrenor le-a mai pregătit pe Minerul Iara, Avântul Reghin, FC Vaslui, ”U” Cluj (cea falimentară), Delta Tulcea, Gaz Metan Mediaș, Luceafărul Oradea și Energeticianul (fostă ACS Șirineasa, actuala Viitorul Pandurii Târgu Jiu), cât și națioanala U21 a României.

Ca jucător, Dulca a evoluat la CFR Cluj, Gloria Bistrița, Rapid, Pohang Steelers (Coreea de Sud), Ceahlăul Piatra Neamț, Gaz Metan Mediaș, ”U” Cluj și Honved (Ungaria).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapidul-traieste-doar-prin-suporteri-vor-ramane-tot-timpul-alaturi-de-echipa-mircea-bornescu-la-superlativ-despre-fanii-giulestenilor-ce-spune-de-aducerea-lui-dan-alexa-si-lupta-19130294

https://liga2.prosport.ro/seria-1/antonio-sefer-cucerit-de-dan-alexa-dupa-cateva-antrenamente-alaturi-de-dansul-vom-promova-in-liga-1-19130283

22 Apr. 2020, 12:22 Liga 2
Pe aceeași temă