VIDEO | Rapid și-a recuperat trofeul Cupei României după 23 de ani! ”Pur și simplu nu m-am putut despărți de el”

Autor: Daniel NAZARE Publicat: 13 Jan. 2021, 11:41 Diverse

Fondat în 1923, clubul Rapid și-a descoperit puncte comune legate de numărul 23. Un număr care are o semnificație aparte pentru formația alb-vișinie.

În data de 6 mai 1998, Rapid o învingea cu 1-0 pe Universitatea Craiova, prin golul marcat de Lucian Marinescu din penalty în minutul 67, în finala Cupei României. Trofeul se întorcea în Giulești după 23 de ani.

Ultima finală fusese câștigată tot într-un meci cu echipa din Bănie, pe 12 iulie 1975, Rapid – Universitatea Craiova 2-1, prin dubla realizată de Nicolae Manea, pentru olteni marcând Ion Oblemenco.

Rapid și-a recuperat trofeul Cupei României după 23 de ani. A fost acasă la Cristian Dulca

Trofeul fiind transmisibil, în 1998 giuleștenii au primit un ”pui” al Cupei României, care să rămână în vitrina clubului. Doar că acesta a dispărut. Avea să fie regăsit tot după 23 de ani. Prețiosul trofeu se afla la Cluj, acolo unde locuiește căpitanul de atunci al Rapidului, Cristian Dulca.

„Da, așa este, imediat după finală am luat Cupa acasă. Singurul care a știut a fost Marian Rada, care m-a tot întrebat când o aduc la club. Pur și simplu nu m-am putut despărți de ea. Deși am o strângere de inimă, acum, după 23 de ani, a sosit momentul ca trofeul să se întoarcă în Giulești”, a declarat Dulca.

Cristian Dulca i-a înmânat trofeul directorului de imagine al Rapidului, Lucian Ionescu, aflat într-un tur în Ardeal pentru a recupera de la foști jucători obiecte destinate muzeului care va fi amplasat în noul stadion.

Cristian Dulca a jucat pentru Rapid în perioada 1996-1999, în cele 79 de meciuri reușind să înscrie 10 goluri. În cariera sa a mai evoluat pentru CFR Cluj, Gloria Bistrița, Pohang Steelers (Coreea de Sud), Ceahlăul Piatra Neamț, Gaz Metan Mediaș, Universitatea Cluj și Honved Budapesta (Ungaria).

Foștii jucători ai Rapidului donează deja tricouri, medalii și fotografii

Clubul giuleștean intenţionează să amenajeze în cadrul noului stadion din Giuleşti, aflat în acest moment în stadiul de reconstrucţie, un muzeu, demarând în acest sens un proces de strângere de obiecte care ţin de istoria clubului alb-vişiniu.

Rapid a contactat deja o parte dintre foştii jucători din diferite generaţii pentru a-i angrena în acest proiect, toţi arătându-şi disponibilitatea de a dona către viitorul muzeu obiecte care le-au aparţinut în cariera vişinie: tricouri, ghete de joc, cupe, medalii sau fotografii.

Până acum, în demersul directorului de imagine al giuleștenilor, Lucian Ionescu, s-au implicat să doneze pentru viitorul muzeu al Rapidului Mădălina și Violeta, fiica și soția fostului jucător al Rapidului Ilie Greavu, fostul internațional Ionuț Lupescu, fiul lui Nicolae Lupescu, membri familiei lui Constantin Jamaischi, soția Emilia și nepotul Alexandru Mihoc, iar acum i-a venit rândul lui Cristian Dulca.

Autor: Daniel NAZARE Publicat: 13 Jan. 2021, 11:41 Diverse
Pe aceeași temă