Cristian Dulca vede de ”bun augur” schimbarea antrenorului la Rapid și ține pumnii giuleștenilor la meciul cu Metaloglobus, decisiv pentru accedea în play-off. ”Acum e motivație” | VIDEO

Marius ANGHEL 24 Mar. 2021, 11:48 Liga 2

Cristian Dulca (48 de ani), fost jucător la Rapid, în prezent selecționerul naționalei feminine de fotbal a României, a lăudat modul în care echipa giuleșteană s-a comportat după schimbarea antrenorului Nicolae Grigore cu secundul său Mihai Iosif.

În ultima încercare de a prinde play-off-ul de promovare, Rapid și-a înlocuit antrenorul principal, iar efectul a dat un prim rezultat așteptat. Echipa a câștigat cu 4-0 meciul cu Dunărea Călărași, o contracandidată în lupta pentru primele șase locuri, iar acum stă la mâna ei pentru accederea în grupa de promovare. În ultima rundă a sezonului regular întâlnește în deplasare Metaloglobus, altă echipă implicată în această bătălie.

Cristian Dulca, despre schimbarea antrenorului la Rapid: ”A fost de bun augur”

Dulca a felicitat modul în care Mihai Iosif a reușit să-și monteze jucătorii pentru partida cu Dunărea.

”A fost de bun augur această schimbare, din câte am văzut și din declarațiile jucătorilor. Unii au spus că le-a dat mai multă libertate. Asta nu înseamnă că Grigore nu a fost un antrenor bun sau nu este un antrenor în devenire bun. Probabil că s-au descătușat și au înțeles că e ultimul tren pe care pot să îl prindă cu această victorie și au luptat să câștige. Mi-aș dori Rapidul să revină în Liga 1, pentru că primul campionat din țara noastră are nevoie de echipele de tradiție și, probabil, cu revenirea suporterilor, cu noul stadion, va fi altceva cu Rapid în prima ligă”, a declarat Cristian Dulca la ProSport LIVE.

Dulca vede un meci interesant între Metaloglobus și Rapid, decisiv pentru ambele echipe în lupta pentru play-off

Aflată acum pe locul 8, cu 30 de puncte acumulate în 18 meciuri desfășurate în 20 de etape, echipa Rapid joacă în ultima rundă a sezonului regular în deplasare la Metaloglobus, formație care are tot 30 de puncte, însă care are un golaveraj superior și se află pe locul 6. Între ele, tot cu 30 de puncte, este CS Mioveni.

Meciul de pe terenul lui Metaloglobus are loc duminică, de la ora 15:00, ca de altfel toată etapa, iar Rapid va trebui să joace împotriva unei echipe care dă golgheterul campionatului. Ovidiu Herea, jucător important din istoria Rapidului, a fost dorit înapoi de giuleșteni, în iarnă, însă l-au vrut gratis, iar actualul său club nu i-a permis să plece. La fel și în cazul fratelui său, Claudiu Herea, sau a fundașului Alexandru Coman, și el crescut de Rapid.

”Va fi un meci greu pentru Rapid. Eu sunt convins că Metaloglobus, și antrenorul, și toată lumea își doresc să câștige, mai ales în fața Rapidului. Chiar va fi de urmărit. E un meci interesant. Clar inimile vor fi împărțite. Va fi greu și pentru unii și pentru alții să joace, dar, până la urmă, de asta este frumos fotbalul, să fie competiție, să fie miză și, bineînțeles, cel mai bun să câștige. Eu îmi doresc să câștige Rapidul. Rapidul merită să fie în Liga 1, având în spate, tradiție, suporteri și… nu știu. E altceva.

Simt că după această victorie din ultima etapă, șansele au crescut și văd motivație. Iosif a știut să le transmită exact ce trebuie pentru a câștiga aceste două meciuri. După atitudinea pe care au avut-o cu Dunărea și la ce scor au făcut, cam așa ar trebui să arate la fiecare meci”, a mai spus Dulca la ProSport LIVE.

  • Viitorul Pandurii Târgu Jiu, ASU Politehnica Timișoara, U Craiova 1948 SA, Farul Constanţa, Dunărea Călăraşi, Metaloglobus Bucureşti, CS Mioveni, Rapid, FK Csikszereda, Universitatea Cluj și Petrolul Ploiești sunt echipele cu șanse la play-off.
Marius ANGHEL 24 Mar. 2021, 11:48 Liga 2
Pe aceeași temă