FOTO | Progrese la noul stadion al Rapidului: tabelele de la peluzele Nord și Sud au fost montate. Imagini noi de pe șantierul din Giulești

Marius ANGHEL 23 Jan. 2021, 09:27 Diverse

Stadiul lucrărilor la noul stadion al Rapidului avansează, una dintre firmele constructoare postând recent pe pagina sa de Facebook imagini și dând detalii despre progresul făcut pe șantierul arenei din Giulești. De exemplu, ieri, 22 ianuarie 2021, s-a încheiat procesul de montare a celor două tabele, amplasate la nivelul peluzelor Nord și Sud.

  • La începutul anului, într-o vizită efectuată la 5 iauarie, noul ministru al dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Attila Cseke, anunța că noul stadion al echipei Rapid va fi finalizat ”până la sfârșitul lunii mai”, însă a precizat și faptul că stadiul lucrărilor din acel moment este de doar 55 la sută.

Tabelele noului stadion al Rapidului au fost montate

În mai puțin de o lună, lucrările la arena din Giulești au avansat, după cum se poate observa în ultimele imagini apărute din interiorul șantierului.

”Progresăm în fiecare zi cu lucrările de execuție la noul stadion Rapid, iar astăzi a fost finalizată montarea celor două tabele amplasate la nivelul peluzelor Nord și Sud.
Mulțumim tuturor celor implicați în construcția acestui stadion.
Lucrare executată împreună cu partenerii noștri, constructori: Terragaz Construct și Concelex.
Construim pentru viitor.
Cu respect, integritate și profesionalism.”
, a transmis firma de construcții Erbașu.

Florin Constantinovici și Cristian Dulca au fost zilele trecute pe șantierul noului stadion din Giulești

Altfel, ieri, 22 ianuarie, pe șantierul noului stadion din Giulești au fost, pentru a vedea stadiul lucrărilor, doi jucători de legendă ai Rapidului: Florin Constantinovici (53 de ani) și Cristian Dulca (48 de ani). Acesta din urmă a fost numit în această săptămână selecționer al echipei naționale de fotbal feminin.

”Am ajuns în București și nu puteam să nu mă întorc la marea mea iubire, stadionul nostru. I-am spus lui Constantinovici că aceeași fotografie, în același loc, vreau să o repetăm la inaugurarea noului stadion”, a spus Cristian Dulca.

Recent, Dulca a donat obiecte pentru muzeul Rapidului care va fi construit în interiorul noului stadion din Giulești, printre care trofeul Cupei României, competiție câștigată de formația alb-vișinie în 1998.

Ministrul Attila Cseke, la vizită de la începutul anului pe șantierul arenei din Giulești: ”Va fi finalizată până la sfârșitul lunii mai”

La începutul anului, la data de 5 ianuarie 2021, pe șantierul stadionului ”Valentin Stănescu” a fost în vizită și noul ministru al dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei. Attila Cseke anunța atunci că a primit asigurări din partea constructorilor că arena din Giulești va fi finalizată ”până la sfârșitul lunii mai” și că, în acel moment, stadiul lucrărilor este de 55 la sută.

”M-am bucurat să constat că se lucrează în ritm susținut pe arena din Giulești și am fost asigurat de constructori că aceasta va fi finalizată până la sfârșitul lunii mai, astfel încât stadionul să poate fi redat în condiții optime bucureștenilor și, în același timp, pentru a ne onora obligațiile asumate pentru derularea Campionatului European de Fotbal din această vară”, a declarat Attila Cseke.

Fostul ministru al tineretului și sportului, Ionuț Stroe, susținea anul trecut că noul stadion al Rapidului va fi gata până la finalul anului 2020, acest lucru nu a fost posibil. În schimb, stadioanele Steaua și Arcul de Triumf au fost recepționate deja, în timp ce lucrările pentru noua arenă a lui Dinamo nici măcar nu au început.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei transmitea la vizita lui Cseke pe șantier că stadionul ”Valentin Stănescu” este într-un stadiu fizic al lucrărilor de 55 la sută, după cum urmează:

  • au fost finalizate lucrările la suprastructură;
  • structura metalică de rezistență a acoperișului este aproape finalizată;
  • sunt în stadiu avansat lucrările privind montajul învelitoarei metalice a acoperișului;
  • se execută lucrări la fațada exterioară;
  • se realizează compartimentări în interior;
  • se lucrează la instalațiile sanitare, electrice, de ventilație etc;
  • au început lucrările de realizare a stratului suport pentru viitoarea suprafață de joc a arenei.

Noul stadion al Rapidului va avea o capacitate de ”aproximativ 14.000 de locuri” și va costa 33,5 milioane de euro, după cum comunică MDLPA.

Marius ANGHEL 23 Jan. 2021, 09:27 Diverse
Pe aceeași temă