Ei sunt cei mai buni din Liga 2! Au terminat prima parte a sezonului en fanfare, ocupă locul la care Petrolul și „U” Cluj visează și pun presiune pe conducere: „Responsabilitatea cade pe umerii lor. Trebuie să decidă pe ce drum vom merge”

Marius ANGHEL 08 Dec. 2018, 22:34 Campionat
Ei sunt cei mai buni din Liga 2!** Au terminat prima parte a sezonului en fanfare, ocupă locul la care Petrolul și

Prima parte a sezonului Ligii 2 se încheie duminică, cu meciul de la Ploiești dintre Petrolul și CS Balotești (ora 12:00), însă, indiferent de rezultatul înregistrat acolo, liderul nu mai poate fi schimbat. Înfrângerea Chindiei la Cluj-Napoca, scor 1-3 cu „U” Cluj, i-a detronat pe târgovișteni, iar în locul lor au urcat pe primul loc Sportul Snagov, formația care a stat, de altfel, și cel mai mult pe această poziție în decursul celor 21 de etape, de nouă ori. 

Astăzi, la Mioveni, Sportul Snagov s-a impus ca o echipă mare, cu 4-0, ca răspuns la eșecul de runda trecută cu Petrolul, 0-1 chiar pe teren propriu. Gruparea condusă de Laszlo Balint a demonstrat încă o dată că este marea surpriză a primei părți a sezonului Ligii 2. Cu argeșenii au marcat Claudiu Borțoneanu (31′), Cătălin Hlistei (53′), Darius Buia (65′) și Dragoș Huiban (89′).

„Astăzi am obținut o victorie incontestabilă și ne-am adjudecat cele trei puncte fără niciun dubiu contra unui adversar foarte dificil, însă pe o suprafață de joc impecabilă, aspect care ne-a permis să practicăm jocul nostru obișnuit. Am făcut, poate, cel mai bun meci al nostru din deplasare, care s-a reflectat și în rezultatul final. Sunt mândru de acești băieți, sunt mândru pentru că am reușit să menținem acest tempo până la finalul campionatului, chiar dacă nu a fost deloc ușor. Am reacționat extraordinar după înfrângerea suferită în fața Petrolului. Bucuria este foarte mare pentru că am încheiat anul cu o victorie care ne-a propulsat pe primul loc și pentru că am avut cea mai bună apărare din Liga a 2-a”, a transmis Laszlo Balint la finalul meciului cu Mioveni.

Antrenorul pune acum presiune pe conducerea clubului. Sportiv, echipa și-a depășit așteptările, însă finanțatorul Cătălin Rufă și asociatul său nu s-au ridicat la același nivel și au și acum restanțe financiare. În ultima perioadă, Rufă a început din nou să colinde țara pentru a găsi autorități locale care să-i preia echipa în parteneriat. Reșița și Timișoara sunt două dintre orașele aflate pe listă și atrase de liderul Ligii 2.

„Din acest moment, responsabilitatea cade pe umerii conducătorilor clubului, care trebuie să decidă pe ce drum vom merge din februarie încolo. Este vital să beneficiem de cu totul alte condiții ca să putem să ducem acest drum la bun sfârșit și să încercăm să rămânem aici, în plutonul fruntaș al clasamentului, și la finalul sezonului. Nu se poate face performanță doar cu inima, trebuie să avem facilități demne de locul pe care suntem clasați la finalul stagiunii de toamnă a Ligii secunde”, a mai spus Balint.

În 21 de etape, Sportul Snagov, fostă Damila Măciuca sau Metalul Reșița, a înregistrat 14 victorii, 4 egaluri și 3 înfrângeri, totalizând 46 de puncte, cu unul mai mult decât a doua clasată din acest moment, Academica Clinceni. Cu o victorie mâine, Petrolul s-ar apropia tot la un punct de Snagov. Până acum, ilfovenii au marcat 35 de goluri și au primit 14, adică au cea mai bună defensivă din acest sezon.

Echipele care au stat pe primul loc în Liga 2 în acest sezon:

Energeticianul (etapele 1, 2) – de două ori
Chindia Târgoviște (etapele 3, 14, 15, 16, 17, 18, 20) – de șapte ori
Sportul Snagov (etapele 4, 5, 8, 9, 10, 11, 13, 19, 21) – de nouă ori
Academica Clinceni (etapele 6, 7, 12) – de trei ori

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 08 Dec. 2018, 22:34 Campionat
Pe aceeași temă