Valentin Munteanu a semnat cu Dinamo din vară. Opt mii de euro, suma care îl desparte de o plecare de acum

Valentin Munteanu a semnat cu Dinamo din vară.** Opt mii de euro, suma care îl desparte de o plecare de acum

După despărțirea de Chipirliu, acesta antrenându-se, deja, cu Oțelul Galați, al doilea jucător „ca și plecat” este Vali Munteanu, care a anunțat oficial, că a semnat o înțelegere, valabilă din vară, cu clubul Dinamo. Acesta nu are acceptul de a se alătura, de acum, trupei lui Mihai Teja. Motivul este unul logic: Dinamo a propus trimiterea câtorva jucători, la schimb, la Câmpina.

Varianta nu e agreată de Radu Călin, după experiența din vară, cu jucători împrumutați de la clubul condus de Constantin Anghelache, în timp ce Fortuna solicită o sumă de bani „rezonabilă” pentru a acorda transferul de acum. Astfel, Vali Munteanu – golgheterul echipei, trebuie să se prezinte la antrenamente, luni, desigur, dacă nu cumva Dinamo face vreo „surpriză” celor de la Fortuna și plătește suma solicitată (neoficial, se pare că este vorba despre 8.000 de euro).

Ceilalți doi fotbaliști care au hârtii „de transfer”, Cioinac și Buhuși, nu au găsit angajamente convenabile pentru ei și club, și, foarte probabil, se vor prezenta la reunire, urmând să se decidă situația lor ulterioară. La capitolul „veniri”, este certă cooptarea în lot a câtorva fotbaliști de la Fortuna 2 – Drăgan, Alberto Gheorghe, Caramalău și Băcioiu, plus revenirea portarului Zegheru, dar, cu siguranță, până luni, la prima „mișcare”, vor apărea și alte nume noi.

Reunire stabilita: luni, ora 14

Conducerea executivă a Fortunei Poiana Câmpina a reușit clarificările necesare, după o discuție cu patronul echipei – Radu Călin, pentru reluarea pregătirilor, amânate la începutul acestei săptămâni. Astfel, reunirea divizionarei secunde prahovene a fost programată pentru data de 19 ianuarie, luni, de la ora 14,00, când colectivul tehnic, format din Aurelian Stamate, Cătălin Gheorghe și Cornel Cernea, va conduce primul antrenament. Gruparea câmpineană și-a stabilit și staff-ul medical, care este condus de doctorul Andrei Repede – ortoped la Spitalul din Câmpina și care va primi sprijin din partea clubului pentru a se specializa în medicină sportivă.

S-au găsit soluții

Problemele legate de programul de antrenamente au găsit rezolvare, în mare măsură, Fortuna luând acceptul autorităților din comuna Cornu pentru a efectua antrenamente în noua sală de sport de acolo, iar zilele acestea se așteaptă un răspuns pozitiv și din partea celor din municipiul Câmpina, pentru a se utiliza terenul sintetic de la Liceul de Petrol. Desigur… contracost, Fortuna solicitând doar bunăvoința autorităților pentru a avea parte de poziții convenabile, conform programului de antrenamente gândit de corpul tehnic.

Veștile dinspre clubul câmpinean sunt bune, în sensul că, deși se va „regândi” strategia financiară și bugetul echipei, cheltuielile urmând să se diminueze, sunt asigurate sumele necesare continuării activității și „reglării” problemelor financiare restante (Asociația Județeană de Fotbal Prahova, diverși furnizori etc).

Daniel Chiriță, interesat de satelit

Legat de desființarea echipei „satelit”, cei de la Fortuna nu au făcut, deocamdată, adresa prin care să anunțe retragerea oficială, în urma unor discuții cu Daniel Chiriță existând posibilitatea ca acesta să preia această activitate, cu jucătorii pe care-i are, la Petrolul 95. „Deocamdată, a fost doar o discuție, avem timp să anunțăm retragerea, dacă nu se concretizează nimic, cert este că noi nu vom mai finanța această echipă. Legat de cedarea ei, doar când totul va fi scris și semnat pe hârtii, atunci se poate vorbi de o colaborare cu Daniel Chiriță sau cu altcineva interesat” – spune președintele executiv Jean Garabet.

Articol scris de Marian DIMA

Pe aceeași temă