Claudiu Niculescu a dezvăluit că a fost printre antrenorii contactați de Dinamo. Motivul pentru care a refuzat din start discuțiile, planurile sale cu CSC Șelimbăr și ”principalul factor” învățat în cei 12 ani de când e ”principal”

Marius ANGHEL 05 Dec. 2023, 12:01 Liga 2

Dinamo s-a despărțit săptămâna trecută de Ovidiu Burcă, antrenorul cu care a reușit la finalul sezonului trecut de Liga 2 să promovare. Rezilierea nu a fost plănuită dinainte, astfel că șefii clubului s-au trezit în situația de a căuta rapid un înlocuitor. Au fost mulți antrenori contactați, printre care și Florin Maxim, de la Corvinul Hunedoara, dar și Claudiu Niculescu, ”principalul” liderului Ligii 2 în mare parte din acest sezon.

Invitat la GPS Live, unde a fost întrebat dacă a trecut peste trauma trăită în 2018, când conducea Dinamo pentru două meciuri și apoi era demis, Claudiu Niculescu a dezvăluit că și el a fost contactat zilele trecute de conducerea clubului bucureștean.

Claudiu Niculescu nu va uita niciodată umilința trăită ca antrenor la Dinamo: ”Nu meritam asta, dar, până la urmă, a trebuit să depășesc momentul”

Fostul atacant al echipelor Electroputere Craiova, U Craiova, Dinamo, Genoa, Duisburg, Omonia Nicosia și ”U” Cluj a antrenat Dinamo pentru scurt timp în finalul anului 2018, pentru două meciuri, apoi a fost demis. A trăit o dramă atunci, despre care acum nu-i place să își amintească.

”Iert, dar nu uit! E greu să uiți așa ceva. E foarte greu. A fost un moment greu pentru mine, un moment umilitor, să zic așa. Nu cred că meritam asta, dar, până la urmă, a trebuit să depășesc momentul, mai greu, e adevărat, și merg mai departe, îmi văd de cariera mea mai departe. Acum sunt în punctul în care antrenez o echipă bună a Ligii a 2-a, suntem pe primul loc în clasament, un loc în care mă simt bine, în care sunt sprijinit și ajutat cu tot ceea ce am nevoie și un loc din care sper eu să fac pasul mai departe, când va fi timpul, nu știu, să vedem”, a spus Niculescu la GSP Live.

  • Dinamo l-a numit ca antrenor pe Zeljko Kopic (46 ani), un croat.

Pe CSC Șelimbăr, Claudiu Niculescu a preluat-o în noiembrie 2022, în ediția trecută de campionat a terminat în play-out, evitând retrogradarea fără probleme, iar în acest sezon, după 15 etape, este liderul clasamentului în Liga 2. Echipa sibiană a fost pe locul 1 în 11 din cele 15 etape trecute până acum.

Dinamo l-a ofertat săptămâna trecută, însă a spus nu din start! Niculescu vrea să facă performanță cu CSC Șelimbăr

În ultima perioadă s-a zvonit că FC Voluntari, echipă pe care a antrenat-o în perioada aprilie 2017 – aprilie 2018 și alături de care a câștigat Cupa României și Supercupa, singurele trofee obținute în noua sa carieră, l-a dorit înapoi pe bancă. Zvonurile au pornit fiind lansate de moderatorul unei emisiuni în care invitat permanent este președintele executiv al FC Voluntari.

Niculescu a dezmințit această informație: ”Chiar nu știu. De asta chiar nu știu.”

Apoi a fost întrebat dacă ar refuza o ofertă venită din prima ligă. A dezvăluit că a avut o ofertă de curând, dar că a refuzat din start. A spus apoi că a fost vorba despre Dinamo, însă a preferat să continue la CSC Șelimbăr, unde își dorește să facă performanță.

”Am avut, am avut în toamna asta. Au fost discuții, doar să ne întâlnim, să stabilim. Am zis că nu, că nu e momentul, că le mulțumesc că s-au gândit la mine, dar nu. Eu sunt genul de om parolist.
Nu mai e niciun secret acum, pentru că Dinamo a discutat cu o serie de antrenori. Am fost sunat și eu, dar nu am ajuns la nicio negociere, pentru că am zis din start nu, că nu sunt interesat. Le-am mulțumit. Zilele trecute, până la numirea celui de acum. M-au sunat cu două-trei zile înainte, dar nu mai e niciun secret, pentru că Dinamo a discutat cu mai mulți antrenori.

Nu mi-a fost frică, în niciun caz. Dar și dacă reușești să o salvezi… Tentația e mare, e vorba de Dinamo, nu despre orice club. Le-am mulțumit pentru faptul că s-au gândit și la mine, dar am zis pas, pentru că am un proiect interesant, un proiect care este nici la jumătate. Îmi doresc să fac treabă bună aici, dar nu exclud faptul la un moment dar orice antrenor își dorește să facă pasul la Liga 1 sau undeva la o echipă afară. În viitor, sper eu cât mai îndepărtat, pentru că îmi doresc foarte mult să fac performanță cu acest club. Am o ambiție personală de a face performanță cu Șelimbăr, mai ales dacă sezonul viitor vom avea drept de promovare. Conducerea face demersuri în acest sezon. Se fac eforturi foarte mari pentru a reuși să îndeplinească condițiile acestea regulamentare sau legale. Să vedem”, a comentat Claudiu Niculescu.

”Stare de lehamite” după tot ceea ce a trăit ca antrenor la Dinamo!

Moderatorul Costin Ștucan l-a întrebat dacă o întoarcere la Dinamo și obținerea unei performanțe cu această echipă i-ar vindeca trauma lăsată de clubul la care a făcut performanță ca fotbalist. Niculescu a oferit detalii despre cât de rău s-a simțit după acea scurtă perioadă în care a stat pe banca echipei bucureștene.

”Posibil. E posibil să fie așa. Nu știu dacă se va întâmpla vreodată, dar nu poți să știi niciodată unde te duce viața și cariera, până la urmă. Ai redeschis un subiect total neplăcut pentru mine. Sincer, am avut momente, săptămâni întregi, în care nu înțelegeam de ce s-a întâmplat asta. Până la urmă a trebuit să trec peste, pentru că eu zic că sunt un om puternic. Mă încercau multe sentimente în acele zile de după demiterea mea, de dezamăgire, de frustrare, de nervi. Toate, așa, acumulate, îmi dădeau o stare de lehamite, ca să nu folosesc cuvinte mai dure. Dar, ușor-ușor, a trebuit să trec peste, pentru că asta face parte din viața antrenorilor, e un clișeu. Am trecut peste, mi-am văzut de cariera mea mai departe și acum sunt în acest punct și sper să fiu și mai sus de atât”, a dezvăluit Niculescu.

Ce a dobândit Niculescu în anii de antrenorat: ”Să nu iau decizii în primele două-trei zile de după meci sau atunci când se încheie un tur de campionat sau un campionat”

De un an antrenor la CSC Șelimbăr, dar deja de 12 de când s-a apucat de această meserie, Claudiu Niculescu a spus și ceea ce a învățat în ultimii ani, odată cu acumularea de experiență în acest domeniu.

”Am învățat să fiu mai calm în tot ceea ce fac, să gândesc de două ori. Eram mai impulsiv. Bine, asta o capeți cu vârsta și cu experiența. Totuși, am 12 ani de când antrenez. Am căpătat o experiență destul mare. Să nu iau decizii în primele două-trei zile de după meci sau atunci când se încheie un tur de campionat sau un campionat. Trebuie făcut totul la calm, să fie o analiză obiectivă a tot ce s-a întâmplat și abia după aceea să iei decizii. Cred eu că asta am învățat nu neapărat în ultimul an, ci de câțiva ani încoace, de doi-trei ani. Cred că acesta a fost principalul factor pe care l-am învățat în ultimii ani și care zic eu că m-a ajutat”, a mai spus Claudiu Niculescu la GSP Live.

În vârstă de 47 de ani, Claudiu Niculescu a antrenat până acum echipele Universitatea Cluj, FC Bihor Oradea, Damila Măciuca, CSM Râmnicu Vâlcea, CS Mioveni, FC Voluntari, Dinamo, Al-Tai (Arabia Saudită), din nou CS Mioveni, Concordia Chiajna, Politehnica Iași și acum este pe banca divizionarei secunde CSC Șelimbăr.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-patru-meciuri-incep-la-ora-1100-cs-mioveni-joaca-pentru-mentinerea-pe-loc-de-play-off-19295047

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-concluzii-dupa-csc-selimbar-csm-resita-2-2-19295041

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-a-remizat-cu-csm-resita-in-ultimul-meci-din-2023-19294697

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-maxim-a-fost-pe-lista-lui-dinamo-pentru-postul-de-antrenor-19294641

Marius ANGHEL 05 Dec. 2023, 12:01 Liga 2
Pe aceeași temă