Corvinul întâlnește FK Miercurea Ciuc la ultimul joc acasă din acest sezon, posibil ultimul meci organizat pe actualul stadion ”Michael Klein”. Florin Maxim mizează pe victorie pentru ”o performanţă aparte”

Marius ANGHEL 07 May. 2024, 14:59 Liga 2
Corvinul întâlnește FK Miercurea Ciuc la ultimul joc acasă din acest sezon, posibil ultimul meci organizat pe actualul stadion ”Michael Klein”. Florin Maxim mizează pe victorie pentru ”o performanţă aparte”

Corvinul joacă miercuri, 8 mai 2024, de la ora 17:30, ultimul meci pe teren propriu în acest sezon 2023-2024, indiferent că este vorba despre campionatul Liga 2 ori Cupa României. Ar putea fi chiar ultimul joc oficial organizat pe stadionul ”Michael Klein”, care ar urma să fie demolat apoi, pentru a face loc noii arene. Adversar va fi FK Miercurea Ciuc, care va juca la Hunedoara pentru a treia oară în acest sezon.

Echipa antrenată de Florin Maxim va mai avea apoi două partide de disputat, însă pe ambele le va juca în deplasare. În campionat va mai întâlni CS Mioveni, iar în Cupa Românei va juca la Sibiu finala cu SC Oțelul Galați.

Corvinul, meci cu FK Miercurea Ciuc la ultima prezență acasă în acest sezon, posibil ultimul joc pe actualul stadion ”Michael Klein”

La ultimul meci de acasă din acest sezon, penultimul joc-test înainte de finala Cupei României, Corvinul întâlnește FK Miercurea Ciuc, pe care a învins-o în precedentele două meciuri disputate la Hunedoara, în sezonul regular, cât și în competiția KO.

Pe lângă faptul că va încerca să-și încheie jocurile de pe teren propriu cu o victorie, Corvinul are și miza de a încheia play-off-ul pe locul 2, o palidă consolidare, ținând cont că nu va putea promova din cauza formei sale de organizare actuală, una de drept public. Pentru a doua poziție din clasament este în luptă cu CSC Șelimbăr, cu care se află în acest moment la egalitate de puncte.

În plus, Maxim își dorește un rezultat pozitiv și pentru ca echipa sa să încheie evoluțiile de pe teren propriu din acest sezon doar cu un eșec, acel 0-2 cu CS Mioveni din sezonul regular. În rest, Corvinul a înregistrat 10 victorii și 3 egaluri în Liga 2, respectiv 5 victorii din tot atâtea meciuri jucate în Cupa României, chiar dacă a primit vizita a trei formații din prima ligă.

”Am mai spus-o, va fi un nou joc dificil, dar avem nevoie de astfel de partide în această perioadă, înaintea meciului din finala Cupei României. Chiar dacă n-au avut parcurul pe care îl aşteptau în ultime runde, cei de la Miercurea Ciuc sigur vor veni montaţi pentru acest joc, probabil şi în ideea în care şi ei trebuie să fie bine, din toate punctele de vedere, pentru barajul de promovare. Îmi doresc să ţinem toate punctele acasă, mai ales că e ultima întâlnire cu fanii pe propria arenă. Nu sunt genul care să ţină cont foarte mult de date statistice, dar ar fi, într-adevăr, o performanţă aparte să rămânem cu doar un singur eşec pe teren propriu într-un campionat întreg, în sezonul în care am revenit în liga secundă”, a prefaţat Florin Maxim jocul cu FK Miercurea Ciuc.

FK Miercurea Ciuc va știi până la ora jocului cu Corvinul dacă va mai avea șanse sau nu la al doilea loc direct promovabil

De partea cealaltă, FK Miercurea Ciuc va afla până la ora jocului de la Hunedoara ce speranțe va mai avea pentru a ocupa al doilea loc direct promovabil sau dacă va merge în baraj de promovare. Totul ține de rezultatul partidei de astăzi (ora 19:00) dintre Gloria Buzău și Unirea Slobozia.

Un punct obținut de Gloria va tranșa totul. Altfel, un eșec al buzoienilor va ridica speranțele ciucanilor. Trupa lui Robert Ilyeș va ținti victoria la Hunedoara, pentru ca în ultima rundă, când va primi vizita Gloriei Buzău, să se joace pe masă cu al doilea loc direct promovabil.

”Dacă echipa o să joace cum am jucat când ne-a ieșit jocul, atunci da, putem pune probleme echipelor din Liga 1. Trebuie să ne uităm că echipele din Liga 1 au jucători mult mai valoroși ca noi, cu experiență mult mai mare. Mai avem două meciuri… mai ales la Hunedoara, dacă nu te prezinți sută la sută concentrat, să faci un meci bun… Hunedoara e o echipă foarte bună, mai ales acasă. Sper să facem un meci bun la Buzău, pentru a ne pregăti pentru baraj”, spunea Robert Ilyeș după eșecul cu CS Mioveni.

2-1 pentru Corvinul la meciuri directe cu Ciucul

În acest moment, înainte de startul etapei a 9-a a play-off-ului, una intermediară, penultima a turneului, Corvinul ocupă locul 2, cu 49 de puncte, devansând la golaveraj CSC Șelimbăr. FK Miercurea Ciuc, cu 40 de puncte, ocupă locul 5, fiind la cinci puncte în spatele Gloriei Buzău și la un punct peste CS Mioveni.

Va fi al patrulea meci direct între Corvinul și FK Miercurea Ciuc în acest sezon și în istoria lor, după ce în august 2023 s-au întâlnit de două ori, de fiecare dată la Hunedoara, în sezonul regular al Ligii 2 și în Cupa României, iar trupa condusă de Florin Maxim s-a impus de fiecare dată.

În campionat, cele două echipa s-au întâlnit în etapa a 3-a a sezonului regular de Liga 2, la 19 august 2023, iar Corvinul a câștigat cu scorul de 2-0 prin golurile marcate în a doua repriză de Denis Hrezdac (54) și Marius Coman (70). Ulterior, la 30 august, a avut loc și întâlnirea din play-off-ul Cupei României, în care trupa hunedoreană a ieșit învingătoare cu scorul de 4-2. Au înscris Denis Hrezdac (1), Marius Coman (8), Antoniu Manolache (25 – penalty) și Marius Lupu (50), pentru Corvinul, respectiv Richard Jelena (46) și Soufiane Jebari (90+2), pentru Ciuc.

În turul play-off-ului Ligii 2, în data de 13 aprilie 2024, pentru prima dată pe terenul din Miercurea Ciuc, echipa lui Robert Ilyeș a trecut cu scorul de 2-1 de trupa lui Florin Maxim. Au înscris Antonio Bradu (27′), pentru hunedoreni, respectiv Soufiane Jebari (30′) și Richard Jelena (72′ – penalty), pentru harghiteni.

  • În pauza de iarnă, președintele ciucanilor, Zoltan Szondi spunea că nu este corect ca CSC Șelimbăr și Corvinul să joace în play-off-ul Ligii 2, din moment ce nu au drept de promovare, și punea la îndoială corectitudinea evoluției lor în acest turneu. Florin Maxim se simțea atacat și îi răspundea, iar mai apoi Szondi îi mai dădea o replică antrenorului Corvinului.

Foto: Cătălin Crăciun

Marius ANGHEL 07 May. 2024, 14:59 Liga 2
Pe aceeași temă