Deniz Giafer a căzut în dizgrație la Dinamo și este direcționat spre Liga 2. Unde ar putea ajunge căpitanul crescut în ”Ștefan cel Mare” | EXCLUSIV

Cătălin MUREȘANU 03 Jan. 2024, 20:27 Liga 2

Deniz Giafer (22 de ani) nu a făcut deplasarea cu lotul echipei Dinamo în cantonamentul din Turcia.

Șefii clubului vor să-l împrumute în Liga 2, la Unirea Dej sau CS Tunari, echipe care ocupă locuri retrogradabile, însă Mircea Rednic l-ar dori la UTA. Condiția este ca ”Tătarul” să vină liber de contract.

Dinamo vrea să-l împrumute pe Deniz Giafer în Liga 2

Suporterii dinamoviști așteaptă întăririle pentru salvarea de la retrogradare. ”Câinii” au plecat, miercuri, în Antalya, acolo unde antrenorul Zeljko Kopic a deplasat, fără vreo noutate, un lot de 22 de fotbaliști. Cu o zi înainte de decolarea spre Turcia, croatul a spus că a renunțat la Cătălin Țîră, Iulian Roșu și portarul Filip Dujmovic, în timp ce lui Valentin Borcea și Deniz Giafer le vor fi căutate formații unde să meargă sub formă de împrumut.

Interesant este că în mare parte, cu excepția lui Deniz Giafer, lista renegaților de la Dinamo, asumată de Kopic cu o zi înainte de plecarea în Antalya, este aproape cea gândită de Ovidiu Burcă în luna noiembrie, la scurt timp după ce ”câinii” au fost spulberați în deplasarea de la Sibiu, 0-4 cu FC Hermannstadt. ProSport a scris, aici, despre acest episod!

ProSport a aflat posibilele destinații pentru jucătorul care a purtat banderola de căpitan în sezonul revenirii bucureștenilor în SuperLigă. Fundașul Deniz Giafer, fotbalist crescut la Dinamo ar putea fi direcționat spre Unirea Dej sau CS Tunari. Cel puțin asta este dorința conducerii, care ar vrea să-l cedeze sub formă de împrumut în Liga 2.

Mircea Rednic îl vrea pe Giafer la UTA, însă dacă devine liber de Dinamo

În același timp, de jucătorul care a bifat, în sezonul trecut, 3045 de minute în toate competițiile pentru Dinamo, Liga 2 și Cupa României, iar în acest sezon a fost folosit în doar 630 de SuperLigă și Cupa României, se interesează și fostul său antrenor de la Dinamo, Mircea Rednic.

”Puriul” ar vrea să-l ia la UTA, însă în acest demers există o condiție. Fotbalistul să vină liber de contract, în contextul în care ”câinii” nu doresc să se despartă definitiv de el.

Zilele viitoare, Andrei Nicolescu, administratorul special al SC Dinamo 1948 SA, este așteptat să revină din vacanță și să lămurească, printre altele, situația lui Giafer. Părțile au mai avut discuții și înainte de întreruperea campionatului, însă fără un acord.

Deniz Giafer i-a cucerit pe fani cu atașamentul său față de culori

Sezonul trecut, când Dinamo se afla în degringoladă și nu știa dacă se mai poate salva de la faliment, Deniz Giafer i-a impresionat pe suporterii lui Dinamo prin determinarea sa.

A fost cusut pe viu, în vestiar, la finalul unui meci, apoi s-a descătușat în tribună, alături de mama sa, cea care i-a sărutat mâna, la finalul partidei cu Poli Timișoara, care a consemnat calificarea în play-off a ”câinilor”.

În trecut, tatăl lui Giafer a suferit un infarct chiar pe stadion, în timpul unei partide în care evolua băiatul său.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ionut-pop-pleaca-de-la-steaua-la-fc-hermannstadt-19296741

https://liga2.prosport.ro/special/opinii/giafer-copilul-cu-pumnul-ridicat-spre-cer-19274291

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iulian-rosu-si-deniz-giafer-au-promovat-cu-dinamo-19274056

https://liga2.prosport.ro/seria-1/deniz-giafer-decisiv-in-dinamo-steaua-19271249

Cătălin MUREȘANU 03 Jan. 2024, 20:27 Liga 2
Pe aceeași temă