Petrolul își schimbă antrenorul pentru partea a doua a sezonului. Octavian Grigore trece în conducerea clubului. Variantele pentru preluarea echipei ploieștene

Marius ANGHEL 19 Nov. 2017, 17:33 Stiri
Petrolul își schimbă antrenorul pentru partea a doua a sezonului. Octavian Grigore trece în conducerea clubului.** Variantele pentru preluarea echipei ploieștene

Ultimul meci oficial din acest an al Petrolului, victoria cu 2-1 la SC Popești Leordeni, rezultat care o face pe echipa ploieșteană campioană de toamnă în Seria a 3-a a Ligii 3, a fost ultimul petrecut pe banca tehnică și de antrenorul Octavian Grigore. Tehnicianul care a condus Petrolul de la startul noului proiect, din vara lui 2016, și care a reușit o promovare în Liga 3, va trece pe o funcție administrativă și va da șansa altui antrenor să pregătească echipa pentru accederea în Liga 2.

În ciuda a doar doi semi-pași greșiți în acest sezon, în 12 meciuri, remizele cu AFCM Alexandria și AFC Astra 2, Petrolul alege să își schimbe antrenorul în această pauză de iarnă. Printre variantele vehiculate la Ploiești se numără Daniel Oprița (acum la CSM Școlar Reșița), Tibor Selymes (liber de contract, în discuții să preia o echipă din Liga 2), Florian Pîrvu (sub contract în China până în iarnă), dar și fostul jucător Geraldo Alves (liber după ce și-a încheiat contractul de fotbalist la Astra). Însă conducerea clubului nu se grăbește să numească un nou antrenor, dorind să analizeze bine înainte să ia o decizie. Cert este că a Petrolul se dorește un antrenor cu nume, cu experiență în Liga 1. Iar pe lângă acesta, tot în această pauză de iarnă se dorește aducerea și a aproximativ cinci jucători cu experiența ligilor superioare.

Petrolul a anunțat pe site-ul oficial trecerea lui Grigore în stafful administrativ:

„FC Petrolul Ploiești va aborda partea a doua a sezonului cu o altă conducere tehnică, după ce Octavian Grigore a decis, la finalul ultimei etape a turului, să renunțe la funcția de antrenor principal al echipei și să se dedice unui post din cadrul staffului administrativ al „galben-albaștrilor”.

„Tavi Grigore rămâne alături de noi! Am plecat la drum împreună și vom continua împreună! El va face, practic, un pas în față, va ocupa un post în conducerea clubului și, alături de partenerul nostru, Veolia, vom duce mai departe proiectele pe care le-am început aici. Îi mulțumim pentru toată munca depusă ca antrenor, într-o perioadă în care prea puțini ar fi avut curajul să se înhame la un asemenea proiect, și suntem convinși că, prin experiența sa, Tavi va ajuta Petrolul la fel de mult și din noua postură”, a confirmat președintele Cristian Vlad.

„Cât de curând vom decide numele noului antrenor. Sunt discuții cu mai mulți tehnicieni, iar cel care va prelua echipa trebuie să ne ajute să ne îndeplinim obiectivul propus pentru acest sezon, anume promovarea în eșalonul superior. De asemenea, vom căuta, în această pauză, să întărim lotul cu jucători de valoare, cu care să începem să pregătim, încă de pe acum, strategia pentru sezonul următor”, a conchis oficialul Petrolului”.

La finalul turului, Petrolul se clasează pe primul loc în Seria a 3-a a Ligii 3, cu 32 de puncte acumulate în 12 meciuri. 10 victorii și două egaluri sunt rezultatele înregistrate de echipa ploieșteană în acest sezon, golaverajul fiind unul foarte bun: 25-7. A doua clasată și principala contracandidată la promovare este AFCM Alexandria, care are 30 de puncte.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 19 Nov. 2017, 17:33 Stiri
Pe aceeași temă