Campionatul Ligii 3 rămâne fără încă o echipă, a patra. În ultima etapă nu a ajuns în timp regulamentar la meci și va fi exclusă pentru a doua neprezentare

Marius ANGHEL 23 Apr. 2017, 11:26 Stiri

Dacă meciul de sâmbătă de la Liești, dintre echipa locală, Sporting, și Știința Miroslava a fost amânat cu 24 de ore după ce gazdele nu au putut să îndepărteze în timp util zăpada depusă pe gazon, un alt joc din aceeași serie a Ligii 3, prima, nu va mai avea loc, dacă e să ne luăm după regulamentul FRF. Atletico Vaslui a ajuns cu întârziere la Bacău, pentru partida pe care o avea cu Aerostar, în cadrul etapei a 24-a, după ce arbitrul a fluierat finalul meciului pentru neprezentare, astfel că vasluienii ar trebui să piardă acest joc la „masa verde” și, cum sunt la a doua abatere, ar trebui excluși din campionat.

Aerostar Bacău (locul 4, 35 pct.) a așteptat în zadar, vineri, să desfășoare partida de pe teren propriu, de la ora 17:00, cu Atletico Vaslui (locul 10, 29 pct.). Formația oaspete nu a ajuns la meci în timp regulamentar și arbitrul Ionuț Ignat (Suceava) a fluierat finalul jocului după 15 minute de așteptat.

Delegatul echipei vasluiene și câțiva dintre jucători au ajuns după 25 de minute de la ora la care ar fi trebuit să înceapă jocul, însă nu au mai putut face nimic. Oficialul lui Atletico a invocat că au fost opriți pe drum de două echipaje de poliție, care le-ar fi interzis să meargă mai departe din cauza ninsorii.

La meciul de pe stadionul Aerostar din Bacău au fost delegați arbitrii Ionuț Ignat (Suceava), Attila Szabo (Odorheiu Secuiesc) și Roberto Ciuraru (Sfântu Gheorghe). Observatori au fost Cristinel Rusu (Focșani) și Ilie Andrici (Cervicești).

Dacă FRF nu reprogramează meciul, ceea ce e puțin probabil, Atletico Vaslui va fi exclusă din campionat, deoarece e la a doua abatere de agest gen. Vom constata astfel a patra echipă care părăsește prematur campionatul Ligii 3, după Arsenal Malu (Seria 2), CS Podari (Seria 3) și FC Bistrița (Seria 5).

În etapa a 21-a, Atletico Vaslui a anunțat că nu poate orgniza meciul de pe teren propriu cu CSM Roman, astfel că vasluienii au pierdut la „masa verde”. În etapa a 22-a, într-o altă deplasare la Bacău, cu SC Bacău, Atletico Vaslui s-a prezentat doar cu șapte jucători. Meciul a fost întrerupt în minutul 17, la scorul de 4-0 pentru gazde, după ce Atletico a rămas în șase jucători.


Aerostar Bacău a încercat în zadar curățarea terenului de joc de zăpadă pentru meciul cu Atletico Vaslui. Oaspeții au ajuns târziu la Bacău, după ce arbitrul a așteptat cele 15 minute, și a fluierat finalul partidei. Aerostar va câștiga la „masa verde” jocul, iar Atletico va fi exclusă din campionat. Foto: fb Aerostar Bacău

În clasament, după 23 de etape, Atletico Vaslui ocupă locul 10, care ar salva-o de la retrogradare, însă e degeaba dacă FRF o exclude pentru două neprezentări. Până acum, echipa vasluiană a înregistrat în 21 de meciuri 9 victorii, 2 egaluri, 10 înfrângeri, are un golaveraj negativ: 36-41 și 29 de puncte acumulate.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 23 Apr. 2017, 11:26 Stiri
Pe aceeași temă