Ca la noi, la nimeni! Metodă inventivă de a scoate zăpada de pe gazon, la Liești. Căruța nu a fost bună și meciul cu Miroslava a fost amânat 24 de ore, să iasă soarele

Marius ANGHEL 23 Apr. 2017, 20:22 Stiri

UPDATE, 19:00: Știința Miroslava câștigă la Liești, cu Sporting, cu 4-2, după o repriză a doua electrizantă. Gălățenii nu s-au lăsat mai prejos în meciul cu ieșenii de pe locul 3 și au avut de două ori forța de a reveni în joc, însă experimentatul Alexandru Marin a decis jocul cu un hattrick.

Iată fazele golurilor din repriza a doua:

– Min 52 0-2 Alexandru Marin se desprinde de marcaj și reușește „dubla” cu un șut plasat!
– Min 58 2-1 Valentin Bocșan reduce din diferență cu un șut simplu din apropiere.
– Min 62 1-3 Hat-trick pentru Alexandru Marin, care nu ratează în situație de unu la unu cu Vădeanu!
– Min 71 2-3 Ștefan Adamache aduce din nou Lieștiul aproape de Știinta pe tabelă, cu o lovitură de cap bine plasată!
– Min 80 2-4 Eduard Sandu îl întinde pe Vădeanu cu un șut din afara careului, Alexandru Izmană urmărește mingea și vine din spate pentru golul descătușării!

În urma acestui succes, Știința acumulează 48 de puncte, e pe locul 3 în Seria 1 a Ligii 3, și se menține la patru puncte în spatele liderului AFC Hărman, respectiv la două de AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. Sporting Liești rămâne pe locul 6, cu 31 de puncte.


 

UPDATE, ora 17:12: Știința Miroslava a prelua conducerea la Liești, în meciul cu Sporting. Ieșenii au 1-0 din minutul 11, după ce Taciuc a centrat splendid cu exteriorul de pe partea stângă, iar Alexandru Marin, urcat la 6 metri de poarta adversă, a relua plasat cu o lovitură de cap în colțul lung, învingându-l pe Vădeanu.


 

UPDATE, ora 17:00: A început meciul de la Liești. Antrenorii celor două echipe, Ionuț Niculcea și Cristian Ungureanu, au început jocul cu următorii jucători:

Sporting Liești: Vădeanu – Filimon, Gab. Preda, Crihana, Bg. Popov, M. Manea, Sprânceană, Laur. Iancu, D. Lovin (cpt.), Adamache, Dr. Voicu
Rezerve: Vicol – Ed. Dumitru, Bârsan, G. Munteanu, D. Cană, Susnea, Alupei
Antrenor: Ionuț Niculcea

Știința Miroslava: Țintea – Cerneuțanu, Moisi, Tăcuțanu, Săvoaia, Sărițanu, Botezatu (Ed. Sandu 65′), M. Chelaru, Taciuc (Izmană 68′), Nemțanu (Agrigoroaei 68′), Al. Marin (cpt.)(Ambrozie 88′)
Rezerve neutilizate: Drăgan – C. Chelaru, Huțanu
Antrenor: Cristian Ungureanu

În jur de 200 de spectatori sunt prezenți la meci. Terenul de joc se prezintă nesperat de bine, cu excepția câtorva bălți în zona de mijloc.


 

UPDATE, ora 11:00: Suprafața de joc a stadionului de la Liești arată bine acum, fără pic de zăpadă pe el, astfel că meciul dintre Sporting Liești și Știința Miroslava se va desfășura astăzi, la ora 17:00.

Totuși, gazdele, cu acceptul observatorului, au decis să micșoreze terenul cu circa o jumătate de metru pe fiecare dintre cele două laturi unde vor alerga arbitrii asistenți. S-a luat această decizie pentru ca arbitrii să aibă loc unde să se desfășoare, din cauza mormanelor de zăpadă depozitate în afara suprafeței de joc.


 

Vremea capricioasă din ultimele zile, cu ninsori abundente căzute la mijlocul primăverii, a dat peste cap programul mai multor echipe de fotbal din România, inclusiv al lui Sporting Liești și Știința Miroslava. Cele două formații ar fi trebuit să joace pe terenul primeia, sâmbătă, de la ora 17:00, în cadrul etapei a 24-a a Seriei 1 a Ligii 3, însă meciul nu s-a mai disputat și a fost amânat cu 24 de ore. Organizatorii nu au putut termina în timp util curățarea terenului de joc de stratul gros de zăpadă căzut în ultimele două zile, astfel de arbitrii întâlnirii au decis ca partida să fie amânată pentru astăzi, de la ora 17:00.

În încercarea disperată de a îndepărta zapada de pe teren, organizatorii de la Liești au încercat tot felul de metode. Pe lângă tradiționala folie pe nailon, pe teren a fost adusă și o căruță pentru a ajuta la scoaterea zăpadei de pe gazon. Aceasta era umplută și apoi scoasă cu brațele pentru a fi descărbată în afara stadionului. Totul sub privirile conducătorilor celor două echipe și a jucătorilor care au luat loc fie în tribună, fie pe marginea terenului.

Cum persoanele angajate să îndepărteze zăpadă nu prea au avut tragere de inimă, arbitrii au decis în cele din urmă, cu o jumătate de oră înainte de startul meciului, ca partida să fie amânată cu 24 de ore, în speranța că până atunci soarele să ajute și el la topirea zăpezii. Pe teren s-au instalat și câteva bălți de apă, care cu siguranță se vor menține și la ora la care a fost reprogramată partida.

VEZI o GALERIE FOTO cu efortul celor de la Liești de a deszăpezi terenul

În tur, Știința s-a impus pe teren propriu, la Uricani, cu 2-0. Alexandru Marin (62 – pen.) și Andu Moisi (80), au contribuit decisiv atunci la victoria formației ieșene.

Știința Miroslava (45 pct.) e pe locul 3 în Seria 1 a Ligii 3 și are nevoie disperată de victorie cu Sporting pentru a se menține aproape de primele două clasate și a rămâne în lupta pentru promovare. Liderul AFC Hărman (52 pct.) a câștigat cu 2-1 la Sportul Chiscani, în timp ce a doua clasată, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (50 pct.), a trecut cu 1-0 în deplasare de Metalosport Galați.

La meciul de la Liești, programat pe stadionul Comunal din localitatea gălățeană, a fost delegat centralul Adrian Kiriță (București) și asistenții Silviu Brândușă și Marian Carson (ambii din Constanța). Observatori au fost delegați Petrea Cârlig (Tulcea) și Florentin Vasile Moraru (Vaslui).

Atletico Vaslui a ajuns cu întârziere la Bacău, după ce arbitrul a fluierat finalul meciului pentru neprezentare. Vasluienii sunt la a doua abatere

Sporting Liești și Știința Miroslava nu au fost singurele echipe care nu au putut juca atunci când aveau programat meci. În aceeași serie, Aerostar Bacău (locul 4, 35 pct.) a așteptat în zadar, vineri, să desfășoare partida de pe teren propriu cu Atletico Vaslui (locul 10, 29 pct.). Formația oaspete nu a ajuns la meci în timp regulamentar și arbitrul Ionuț Ignat (Suceava) a fluierat finalul jocului după 15 minute de așteptat.

Delegatul echipei vasluiene și câțiva dintre jucători au ajuns după 25 de minute de la ora la care ar fi trebuit să înceapă jocul, însă nu au mai putut face nimic. Oficialul lui Atletico a invocat că au fost opriți pe drum de două echipaje de poliție, care le-ar fi interzis să meargă mai departe din cauza ninsorii.

La meciul de pe stadionul Aerostar din Bacău au fost delegați arbitrii Ionuț Ignat (Suceava), Attila Szabo (Odorheiu Secuiesc) și Roberto Ciuraru (Sfântu Gheorghe). Observatori au fost Cristinel Rusu (Focșani) și Ilie Andrici (Cervicești).

Dacă FRF nu reprogramează meciul, Atletico Vaslui va fi exclusă din campionat, deoarece e la a doua abatere de agest gen. Vom constata astfel a patra echipă care părăsește prematur campionatul Ligii 3, după Arsenal Malu (Seria 2), CS Podari (Seria 3) și FC Bistrița (Seria 5).

În etapa a 21-a, Atletico Vaslui a anunțat că nu poate orgniza meciul de pe teren propriu cu CSM Roman, astfel că vasluienii au pierdut la „masa verde”. În etapa a 22-a, într-o altă deplasare la Bacău, cu SC Bacău, Atletico Vaslui s-a prezentat doar cu șapte jucători. Meciul a fost întrerupt în minutul 17, la scorul de 4-0 pentru gazde, după ce Atletico a rămas în șase jucători.


Aerostar Bacău a încercat în zadar curățarea terenului de joc de zăpadă pentru meciul cu Atletico Vaslui. Oaspeții au ajuns târziu la Bacău, după ce arbitrul a așteptat cele 15 minute, și a fluierat finalul partidei. Aerostar va câștiga la „masa verde” jocul, iar Atletico va fi exclusă din campionat. Foto: fb Aerostar Bacău

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: facebook Știința Miroslava

Marius ANGHEL 23 Apr. 2017, 20:22 Stiri
Pe aceeași temă