Planul noului președinte al FC Brașov de a ține clubul în viață: ”Dați 10 lei pentru tinerei!”

Adi MARICA 12 Sep. 2023, 10:53 Juniori
Planul noului președinte al FC Brașov de a ține clubul în viață: ”Dați 10 lei pentru tinerei!”

Dragoș David (55 de ani), noul președinte executiv al FC Brașov, a dezvăluit strategia prin care dorește sa atragă bani la club pentru continuarea activității Centrului de Copii și Juniori.

10 lei pentru ”tinereii” de la FC Brașov!

Fără un buget aprobat din partea Consiliului Local al Municipiului Brașov, principalul finanțator al clubului în precedenții doi ani de la înființare, David cere sprijinul localnicilor într-un mesaj postat pe pagina personală de Facebook.

”Nu suntem nici socialiști, nici capitaliști, suntem doar fotbaliști!

FC BRAȘOV este astăzi doar Centru pentru copii și juniori.
Pentru copiii fotbaliști de la FC BRAȘOV, ne dorim să strângem fondurile necesare continuării activității.

Ne implicăm pentru copii noștri, ne implicăm pentru viitor!

Nu fi impresionat de bani, adepți, diplome și titluri. Fii impresionat de umilință, integritate, generozitate și bunătate! Copiii noștri au nevoie de adulți care să le fie aproape, să îi încurajeze și să îi susțină.

«Dați 10 lei pentru tinerei!»

Orice sumă este binevenită pentru continuarea activității!

ASOCIAȚIA CLUBUL SPORTIV FOTBAL CLUB BRAȘOV – STEAGUL RENAȘTE
Codul Unic de Înregistrare Fiscală (C.I.F.) 41141007
Cont: RO11BTRLRONCRT0481079301 (în RON), deschis la Banca Transilvania, Sucursala Brasov”, este mesajul postat de Dragoș David.

Noul președinte al FC Brașov a fost europarlamentar, iar din 2009 ocupă un post călduț și plătit generos ca director general la Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov.

Reorganizare la Centrul de Copii și Juniori al FC Brașov

În această vară, mai mulți antrenori care au activat la Centrul de Copii și Juniori de la Brașov au plecat la alte cluburi.

Marian Cristescu a fost primul antrenor plecat de la FC Brașov. A preferat să meargă antrenor secund la Ciucaș Tărlungeni, în Liga 3, unde își va continua și cariera de fotbalist.

Un alt antrenor plecat în această vară de la FC Brașov este Vasile Mureșan, la ACS Steagul Roșu Brașov.

Levente Mihok, cel care s-a ocupat cu pregătirea portarilor, va continua la Olimpic Zărnești (Liga 3), unde este ”secundul” lui Mihai Stere, dar își va continua și cariera de fotbalist.

Au urmat plecările lui Liviu Dârstar la ACS Steagul Roșu Brașov și Adrian Lancea la Kids Tâmpa Brașov.

Și Vicențiu Simon, preparatorul fizic la grupele mici, s-a despărțit de clubul brașovean.

Ultimii antrenori plecați de la FC Brașov sunt Ioan Handrea și Ionuț Mitroi, ultimul fiind chiar șeful Centrului de Copii și Juniori în ultimii 2 ani. Cei doi vor antrena la ACS Steagul Roșu Brașov, iar Mitroi a rămas și ”principal” la Ciucaș Tărlungeni, echipă pe care a promovat-o în Liga 3 în această vară.

Promisiuni pentru antrenori

Dragoș David și Cristian Mățău au început reorganizarea Academiei FC alături de directorul tehnic Adrian Szabo, acesta din urmă care s-a adresat comisiei FRF pentru a-și primi restanțele.

Din vechea echipă au rămas Lucia Ghioc, la echipele U12 și U11, și Ferencz Bajko, la U17, iar în această perioadă au mai fost aduși ca antrenori Marian Constantinescu (foto, alături de președintele Dragoș David), la U19, fost delegat la Centrul de Copii și Juniori în sezonul trecut, Rareș Forika, la U15, Vasile Solomon, la U13 și Gabriel Simion, la U14.

Se poartă discuții în această perioadă și cu Marius Burlacu, fost fotbalist la FC Brașov și trecut în această vară la Olimpic Cetate Râșnov, care ar putea primi o grupă de copii, dar și cu Daniel Mutu, care s-ar putea ocupa cu pregătirea portarilor.

Ilie Luca, organizatorul de competiții al echipei de seniori din ultimii doi, va continua pe acest post și la Centrul de Copii și Juniori.

  • În vara viitoare, conform unui anunț comun făcut în august 2023, SR Brașov va primi din partea Primăriei Brașov brandul FC Brașov, iar Academia condusă acum de Dragoș David va fi preluată de clubul care acum activează în Liga 3 și are susținerea suporterilor stegari.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unde-au-ajuns-jucatorii-de-la-fc-brasov-dupa-retrogradarea-din-liga-2-19284146

https://liga2.prosport.ro/special/juniori/reorganizare-cu-conturile-blocate-la-fc-brasov-19284049

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marea-unire-de-sub-tampa-fc-brasov-si-sr-brasov-si-au-anuntat-proiectul-comun-un-oras-o-echipa-ce-se-intampla-cu-clubul-retrogradat-din-liga-2-planul-pentru-noul-sezon-de-liga-3-19281374

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fc-brasov-are-un-nou-presedinte-un-fost-europarlamentar-19281676

Adi MARICA 12 Sep. 2023, 10:53 Juniori
Pe aceeași temă