Reorganizare cu conturile blocate la Centrul de Copii și Juniori de la FC Brașov!

Adi MARICA 07 Sep. 2023, 11:03 Juniori
Reorganizare cu conturile blocate la Centrul de Copii și Juniori de la FC Brașov!

FC Brașov își continuă activitatea doar cu grupele de juniori, după retrogradarea echipei de seniori în Liga 3 și desființarea ei.

Dragoș David, noul președinte al clubului, are de rezolvat urgent numeroase probleme, în special cele financiare.

Conturi blocate la FC Brașov

O primă problemă majoră cu care David s-a confruntat la FC Brașov este aceea că, în acest moment, conturile clubului sunt blocate.

În această situație s-a ajuns pentru că FC Brașov nu a plătit cantonamentul din Antalya din urmă cu doi ani! Agentul care a intermediat stagiul de pregătire din Turcia a câștigat litigiul în instanță.

În aceste condiții, David și Cristian Mățău, șefii clubului, caută de zor soluții din fonduri private pentru plata acestei datorii și deblocarea contului.

Reorganizare la Centrul de Copii și Juniori al FC Brașov

În această vară, mai mulți antrenori care au activat la Centrul de Copii și Juniori de la Brașov au plecat la alte cluburi.

Marian Cristescu a fost primul antrenor plecat de la FC Brașov. A preferat să meargă antrenor secund la Ciucaș Tărlungeni, în Liga 3, unde își va continua și cariera de fotbalist.

Un alt antrenor plecat în această vară de la FC Brașov este Vasile Mureșan, la ACS Steagul Roșu Brașov.

Levente Mihok, cel care s-a ocupat cu pregătirea portarilor, va continua la Olimpic Zărnești (Liga 3), unde este ”secundul” lui Mihai Stere, dar își va continua și cariera de fotbalist.

Au urmat plecările lui Liviu Dârstar la ACS Steagul Roșu Brașov și Adrian Lancea la Kids Tâmpa Brașov.

Și Vicențiu Simon, preparatorul fizic la grupele mici, s-a despărțit de clubul brașovean.

Ultimii antrenori plecați de la FC Brașov sunt Ioan Handrea și Ionuț Mitroi, ultimul fiind chiar șeful Centrului de Copii și Juniori în ultimii 2 ani. Cei doi vor antrena la ACS Steagul Roșu Brașov, iar Mitroi a rămas și ”principal” la Ciucaș Tărlungeni, echipă pe care a promovat-o în Liga 3 în această vară.

Promisiuni pentru antrenori

David și Mățău au început reorganizarea Academiei alături de directorul tehnic Adrian Szabo, acesta din urmă care s-a adresat comisiei FRF pentru a-și primi restanțele.

Din vechea echipă au rămas Lucia Ghioc, la echipele U12 și U11, și Ferencz Bajko, la U17, iar în această perioadă au mai fost aduși ca antrenori Marian Constantinescu (foto, alături de președintele Dragoș David), la U19, fost delegat la Centrul de Copii și Juniori în sezonul trecut, Rareș Forika, la U15, Vasile Solomon, la U13 și Gabriel Simion, la U14.

Se poartă discuții în această perioadă și cu Marius Burlacu, fost fotbalist la FC Brașov și trecut în această vară la Olimpic Cetate Râșnov, care ar putea primi o grupă de copii, dar și cu Daniel Mutu, care s-ar putea ocupa cu pregătirea portarilor.

Ilie Luca, organizatorul de competiții al echipei de seniori din ultimii doi, va continua pe acest post și la Centrul de Copii și Juniori.

Din discuțiile cu David și Mățău, antrenorii au aflat că vor putea fi plătiți începând din luna octombrie, asta dacă va fi aprobat Ghidul de finanțare în Consiliul Local al Municipiului Brașov. Până atunci, spor la treabă!

Și la nivel de copii au fost plecări masive. Astfel, mai mulți juniori republicani au plecat la SR Brașov, Olimpic Zărnești, Olimpic Cetate Râșnov și Ciucaș Tărlungeni, toate în Liga 3, iar juniori din grupele mai mici au plecat la ACS Steagul Roșu Brașov și Kids Tâmpa Brașov.

În total, peste 40 de copii au plecat în această vară de la FC Brașov.

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/fostul-atacant-din-superliga-revine-in-antrenorat-a-lucrat-cu-razvan-lucescu-gheorghe-hagi-si-cosmin-olaroiu-iar-acum-e-fit-la-42-de-ani-si-are-ambitii-mari-19734099?fbclid=IwAR3gyh_TrMDrsEpLeP0sllJn2UIlJgzguk8mELkYSpOrvChtkdWTu-9rs2c

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-szabo-isi-cauta-dreptatea-la-frf-impotriva-fc-brasov-19283794

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-spataru-despre-discutia-cu-gigi-becali-inainte-sa-semneze-cu-fcsb-19283386

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fc-brasov-are-un-nou-presedinte-un-fost-europarlamentar-19281676

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marea-unire-de-sub-tampa-fc-brasov-si-sr-brasov-si-au-anuntat-proiectul-comun-un-oras-o-echipa-ce-se-intampla-cu-clubul-retrogradat-din-liga-2-planul-pentru-noul-sezon-de-liga-3-19281374

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-2023-2024-fc-brasov-out-progresul-spartac-in-19279233

Adi MARICA 07 Sep. 2023, 11:03 Juniori
Pe aceeași temă