Adrian Szabo a depus memoriu la FRF pentru a-și recupera restanțele de la FC Brașov: ”Cel mai tare m-a deranjat când un fotbalist care nu a jucat deloc și-a primit toți banii”

Adi MARICA 05 Sep. 2023, 08:55 Liga 2
Adrian Szabo a depus memoriu la FRF pentru a-și recupera restanțele de la FC Brașov: ”Cel mai tare m-a deranjat când un fotbalist care nu a jucat deloc și-a primit toți banii”

FC Brașov nu mai are echipă de seniori, după ce a fost retrogradată din Liga 2 în această vară în urma neîndeplinirii condițiilor minime de participare în această competiție, dar litigiile la Federația Română de Fotbal continuă.

Directorul tehnic Adrian Szabo (63 de ani) a depus memoriu la federație pentru recuperarea restanțelor financiare. Cazul a ajuns pe masa comisiilor FRF, iar Camera Națională de Soluționare a Litigiilor (CNSL) a acodat termen pentru data de 14 septembrie.

”Dosar nr. 642/CL/2023: SZABO ADRIAN VS. ASOCIAŢIA CLUBUL SPORTIV FOTBAL CLUB BRAŞOV – STEAGUL RENAŞTE • Acordă termen la data de 14.09.2023”, precizează CNSL FRF.

Adrian Szabo: ”Am fost înțelegător, am tot făcut reeșalonări peste reeșalonări”

Adrian Szabo spune că a tot acceptat reeșalonări în cei doi ani de activitate a echipei în Liga 2, asta până ce echipa și-a încheiat activitatea!

”S-au tot adunat restanțe, eu am fost înțelegător, am tot făcut reeșalonări peste reeșalonări, asta până s-a încheiat activitatea la echipa de seniori. Cel mai tare m-a deranjat când Adis Hodzic (n.r. – acesta s-a adresat la FIFA, iar clubul a primit interdiție la transferuri până nu achită datoria), un fotbalist care nu a jucat la FC Brașov, și-a primit toți banii, iar noi, cei de la club, care am tot acceptat reeșalonări timp de mai bine doi ani am fost tot amânați. Atunci a fost momentul când m-am decis să depun memoriu la FRF”, a spus Adrian Szabo.

Înainte de a depune memoriu, Szabo a încercat o rezolvare amiabilă, dar șefii clubului au fost ocupați cu dosarul de certificare pentru Liga 2!

 

Szabo a venit la noul FC Brașov după o decizie a CNSL

În vara lui 2016, după circa 18 ani de activitate la FC Brașov, unde a fost șeful Centrului de Copii și Juniori, dar și principal la prima echipă a stegarilor, Adrian Szabo trecea la Corona, unde a ocupat postul de coordonator al secției de fotbal. Cu Szabo în conducere și cu Călin Moldovan antrenor, Corona Brașov promova în Liga 2 în vara lui 2021.

În vara anului 2021, Consiliul Local al Municipiului Brașov aviza cesionarea de către nou-promovata CSM Corona Brașov a locului în Liga 2 către Asociaţia Clubul Sportiv Fotbal Club Braşov – Steagul Renaşte, asociație nou-înființată apărută pe temelia ACS Scotch Club. ACS FC Brașov Steagul Renaște primea brandul FC Brașov, achiziționat de Primăria Brașov de la lichidatorul falimentarei FC Brașov pentru suma de 35.000 de lei, iar clubul a primit din partea FRF acceptul să joace în Liga 2.

Exclus din proiectul noul FC Brașov, demarat în vara lui 2021, Szabo avea să fie repus în drepturi câteva luni mai târziu după ce câștiga la CNSL litigiul cu FC Brașov. Szabo era prezentat de Ioan Marginean (foto jos) la FC Brașov Steagul Renaște ca director tehnic cu atribuții atât la echipa de seniori cât și la Centrul de Copii și Juniori.

Adis Hodzic a venit, a semnat, a plecat! Banii pe contract i-a luat!

La începutul acestui an, FC Brașov a primit interdicție la transferuri din partea FIFA din cauza unui transfer extrem de ciudat.

Este vorba de Adis Hodzic, un fundaș dreapta cu dublă cetățenie, slovenă și bosniacă. La mijlocul lunii iulie 2022, Hodzic ajungea la Brașov. Dan Alexa își dăduse acordul pentru aducerea jucătorului, iar președintele Marin Mitran semna contractul cu fotbalistul în data de 15 iulie 2022, când era și prezentat oficial pe site-ul clubului.

Înaintea startului campionatului trecut, Alexa s-a lămurit rapid de ”calitățile” jucătorului și i-a anunțat pe șefii clubului că nu are nevoie de acesta. Doar că șefii clubului s-au mișcat greoi, iar în cele din urmă Hodzic nici nu a vrut să mai audă de varianta rezilierii contractului. Fotbalistul s-a adresat la FIFA, unde a avut câștig de cauză, iar FC Brașov a fost bună de plată: aproape 40.000 de euro pentru un jucător care nu a jucat niciun minut!

Doi ani de mediocritate pentru noul FC Brașov

În cei doi de activitate în Liga 2, clubul brașovean s-a zbătut în mediocritate și a fost implicat în numeroase litigii cauzate de un management dezastruos. În primul an clubul a fost condus de Ioan Marginean, iar în al doilea l-a avut ca președinte pe Marin Mitran, ambii aduși la Brașov de tandemul Coliban – Bădulescu.

Circa 3 milioane de euro cheltuiți de la bugetul local, amatorism și penibilatate cât cuprinde prin birouri și performanțe zero a fost bilanțul clubului brașovean în cei doi ani de activitate.

În primul an de Liga 2 a terminat pe locul 5 în play-out și a jucat baraj de menținere cu Poli Timișoara, pe care l-a câștigat. În al doilea an în liga secundă, FC Brașov a terminat tot în play-out, unde însă a obținut repede menținerea matematică, ba chiar a terminat pe locul 1 în grupa sa, adică pe un loc general 7 din cele 20 de participante în Liga 2. Ar fi trebuit să continue în competiție și se anunța una dintre favoritele la promovarea în prima ligă, numai că probleme financiare și conducerea amatoare pe care a avut-o i-au generat retrogradarea din cauza neobținerii certificării pentru eșalonul secund. Clubul a mers inclusiv la TAS împotriva FRF, însă a pierdut.

Echipa a fost reprogradată în Liga 3, însă cu o săptămână înainte să înceapă campionatul a decis să nu continue în competiție. S-a mers pe varianta de a continua doar cu juniorii pentru încă un an, cei mai buni tineri să fie cedați la SR Brașov, cealaltă echipă din Liga 3 care se dorește a fi continuatoarea fostului FC Brașov, iar în vara următoare SR Brașov să preia brandul FC Brașov de la primărie și, bonus, să primească și Academia FC Brașov. Totul, pentru ca în fotbalul românesc să apară o nouă FC Brașov în competițiile de seniori.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/modificari-in-liga-3-pentru-completarea-locurilor-vacante-19281687

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fc-brasov-are-un-nou-presedinte-un-fost-europarlamentar-19281676

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marea-unire-de-sub-tampa-fc-brasov-si-sr-brasov-si-au-anuntat-proiectul-comun-un-oras-o-echipa-ce-se-intampla-cu-clubul-retrogradat-din-liga-2-planul-pentru-noul-sezon-de-liga-3-19281374

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ce-se-poate-intampla-cu-fc-brasov-dupa-retrogradarea-in-liga-3-19280453

Adi MARICA 05 Sep. 2023, 08:55 Liga 2
Pe aceeași temă