Adrian Szabo a câștigat litigiul cu FC Brașov, însă este sceptic că își va putea primi restanțele. Un nou val de memorii la FRF pentru club

Adi MARICA 19 Sep. 2023, 14:39 Juniori
Adrian Szabo a câștigat litigiul cu FC Brașov, însă este sceptic că își va putea primi restanțele. Un nou val de memorii la FRF pentru club

Adrian Szabo a câștigat litigiul cu FC Brașov, însă este sceptic că își va primi restanțele pe care clubul la care încă este angajat le are la adresa sa.

Adrian Szabo a câștigat litigiul cu FC Brașov, însă nu știe dacă își va primi restanțele

FC Brașov nu mai are echipă de seniori după ce a fost retrogradată din Liga 2 în această vară în urma neîndeplinirii condițiilor minime de participare în această competiție, iar apoi s-a retras din Liga 3, dar litigiile la Federația Română de Fotbal continuă.

Directorul tehnic Adrian Szabo (63 de ani) a depus memoriu la federație pentru recuperarea restanțelor financiare. Cazul a ajuns pe masa Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor (CNSL) din cadrul FRF, care i-a dat câștig antrenorului.

Decizia a venit joi, 14 septembrie 2023, iar FC Brașov poate face recurs în termen de cinci zile din momentul în care va primi comunicare. ”Dosar nr. 642/CL/2023: SZABO ADRIAN VS. ASOCIAŢIA CLUBUL SPORTIV FOTBAL CLUB BRAŞOV – STEAGUL RENAŞTE • Admite cererea reclamantului. • Obligă clubul pârât la plata drepturilor financiare restante, precum și taxa de procedură. • Cu recurs în 5 zile de la comunicare. • Pronunțată astăzi, 14.09.2023”, precizează CNSL.

Dacă FC Brașov nu plăti banii, cazul va ajunge la Comisia de Disciplină și Etică a FRF, iar în prima fază FC Brașov riscă o amendă între 3000 și 7000 de lei. Apoi, dacă FC Brașov nu va plăti suma datorată riscă o depunctare de câte două puncte la fiecare 15 zile pentru echipa U19 a clubului.

Adrian Szabo pare resemnat și nu crede că își va putea încasa restanțele din cauza problemelor financiare cu care se confruntă clubul brașovean.

Adrian Szabo: ”Am fost înțelegător, am tot făcut reeșalonări peste reeșalonări”

Adrian Szabo spunea, luna trecută, că a tot acceptat reeșalonări în cei doi ani de activitate a echipei în Liga 2, asta până ce echipa și-a încheiat activitatea!

”S-au tot adunat restanțe, eu am fost înțelegător, am tot făcut reeșalonări peste reeșalonări, asta până s-a încheiat activitatea la echipa de seniori. Cel mai tare m-a deranjat când Adis Hodzic (n.r. – acesta s-a adresat la FIFA, iar clubul a primit interdicție la transferuri până nu achită datoria), un fotbalist care nu a jucat la FC Brașov, și-a primit toți banii, iar noi, cei de la club, care am tot acceptat reeșalonări timp de mai bine doi ani am fost tot amânați. Atunci a fost momentul când m-am decis să depun memoriu la FRF”, a spus Adrian Szabo.

Înainte de a depune memoriu, Szabo a încercat o rezolvare amiabilă, dar șefii clubului au fost ocupați cu dosarul de certificare pentru Liga 2!

Un nou val de memorii la FRF pentru FC Brașov

Problemele pentru FC Brașov nu se opresc aici. Toți antrenorii care au activat sezonul trecut la Centrul de Copii și Juniori de la FC Brașov și-au depus săptămâna trecută memorii la FRF, însă, la fel, este greu de crezut că aceștia își vor putea recupera banii, chiar dacă vor avea câștig de cauză la federație.

Centrul de Copii și Juniori de la FC Brașov își continuă activitatea la grupele de juniori în ciuda faptului că încă nu are buget aprobat. Președintele Dragoș David a apelat și la o strategie inedită pentru a atrage bani pentru continuarea activității. ”Dați 10 lei pentru tinerei! Orice sumă este binevenită pentru continuarea activității!”, este mesajul postat de David pe pagina personală de Facebook.

Chiar dacă FC Brașov va primi, în luna octombrie, un buget din partea Municipalității din acesta nu se vor putea plăti datoriile acumulate. Mai mult, și fotbaliștii de la echipa de seniori de la FC Brașov care au semnat rezilierea contractelor după ce clubul nu a primit certificarea pentru Liga 2 aveau termen data de 15 septembrie 2023 pentru recuperarea restanțelor. Evident că nu și-au primit banii.

https://liga2.prosport.ro/special/juniori/planul-noului-presedinte-al-fc-brasov-de-a-tine-clubul-in-viata-19284483

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unde-au-ajuns-jucatorii-de-la-fc-brasov-dupa-retrogradarea-din-liga-2-19284146

https://liga2.prosport.ro/special/juniori/reorganizare-cu-conturile-blocate-la-fc-brasov-19284049

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marea-unire-de-sub-tampa-fc-brasov-si-sr-brasov-si-au-anuntat-proiectul-comun-un-oras-o-echipa-ce-se-intampla-cu-clubul-retrogradat-din-liga-2-planul-pentru-noul-sezon-de-liga-3-19281374

Adi MARICA 19 Sep. 2023, 14:39 Juniori
Pe aceeași temă