FC Bihor trece la CSM Oradea. Câte grupe de juniori și antrenori ai clubului intrat în faliment vor face schimbarea. Florin Fărcaș a fost numit coordonator

Marius ANGHEL 05 Feb. 2016, 13:55 Special
FC Bihor trece la CSM Oradea.** Câte grupe de juniori și antrenori ai clubului intrat în faliment vor face schimbarea. Florin Fărcaș a fost numit coordonator

Președintele Clubului Sportiv Municipal Oradea, Florin Birta, a anunțat, joi, cine va fi antrenorul coordonator al grupelor de copii și juniori de la secția de fotbal de la CSM. Anunțul vine după ce Consiliul Local a votat, recent, înființarea unei secții de fotbal la Clubul Sportiv Municipal Oradea și după ce au fost îndeplinite și formalitățile către Ministerul Tineretului și Sportului.

„Pentru că noi preluăm grupele de copii și juniori de la FC Bihor și pentru că nu suntem adepții schimbării doar de dragul schimbării, am decis să-l numim pe domnul Florin Fărcaș în această funcție, el fiind ultimul coordonator al grupelor de copii și juniori de la FC Bihor și cunoaște foarte bine situația”, a declarat Florin Birta, în deschiderea conferinței de presă.

Președintele CSM a precizat faptul că noua secție va avea 11 grupe de copii și juniori. „Vor fi cinci antrenori, care vor avea câte două grupe, iar antrenorul coordonator va antrena cea de-a 11-a grupă”, a mai afirmat Birta.

Acesta a spus că vor fi preluate de la FC Bihor „doar atâtea grupe câte își doresc să fie preluate”. „Săptămâna viitoare vom avea întâlniri cu copii, părinții și antrenori, prin care le vom prezenta proiectul nostru și îi vom invita să vină la CSM”, a mai declarat Birta.

În cazul în care toate grupele de copii și juniori de la FC Bihor vor accepta să treacă la CSM, organigrama secției de fotbal va cuprinde, pe lângă antrenorul coordonator, încă cinci antrenori și un antrenor cu portarii, care va fi Paul Dumitru.

Întrucât la FC Bihor erau, până recent, 7 antrenori, Birta a spus că „după o analiză, pe care o s-o avem împreună cu Florin Fărcaș, va trebui să ne decidem la care dintre ei să renunțăm, pentru că, vrând nevrând, la doi va trebui să renunțăm”.

De precizat și faptul că la Centrul de Copii și Juniori al clubului FC Bihor au existat 12 grupe, însă una, cea de 97-98, s-a autodizolvat, pentru că șase jucători au plecat la LPS Bihorul, iar ceilalți și-au căutat alte angajamente prin județ.

Taxa: 100 lei

„La CSM vor fi asigurate toate condițiile, baza de pregătire, deplasările, baremurile de arbitraj, însă orice copil va trebui să plătească o taxă de 100 de lei pe lună, care va fi achitată către club. Nu mai vrem să se audă că antrenorii primesc bani de la părinți sau copii. Dacă vom avea de-a face cu așa ceva, sancțiunea va fi drastică, prin desfacerea contractului de muncă. Totuși, dacă vreun părinte vrea să sponsorizeze secția de fotbal a clubului, sigur că îl primim, dar aceasta se va face transparent, la club”, a mai declarat Florin Birta.

Președintele CSM a precizat și faptul că antrenorii vor avea contracte pe un an de zile și în fiecare an vor avea loc evaluări ale acestora, în funcție de care se va decide continuare cu ei sau nu.

„Este o onoare și sunt foarte mulțumit de alegerea care a făcut-o domnul președinte. Sunt bucuros, în aceeași măsură că s-a dat posibilitatea și s-a dat credit copiilor să-și desfășoare în continuare activitatea, la baza sportivă, pentru că știm foarte bine că de-a lungul anilor Oradea a avut tot timpul copii talentați și deschidere largă spre fenomenul fotbalistic”, a declarat și Florin Fărcaș.

Pe lângă grupele de copii și juniori, CSM Oradea va înființa la vară o echipă de seniori, care va fi bazată, în principal, pe jucătorii de la grupele de juniori mari și care va fi înscrisă în Liga a IV-a sau Liga a V-a, „în funcție de cum se va putea și cum ne vor ajuta cei de la AJF”, a mai precizat Florin Birta.

Sursa: Bihoreanul

Marius ANGHEL 05 Feb. 2016, 13:55 Special
Pe aceeași temă