Centrul de Copii și Juniori al FC Bihor va fi preluat de CSM Oradea. Brandul și palmaresul clubului falimentar sunt dorite și ele

Marius ANGHEL 20 Jan. 2016, 15:55 Seria 2
Centrul de Copii și Juniori al FC Bihor va fi preluat de CSM Oradea.** Brandul și palmaresul clubului falimentar sunt dorite și ele

Aflată în imposibilitatea de a-și continua activitatea după ce pe 12 ianuarie i s-a respins de către Curtea de Apel Oradea recursul la declanșarea falimentului pronunțat în luna octombrie a anului 2015 de Tribunalul Bihor, FC Bihor ar putea reînvia în viitorul apropiat. Consilierii locali din Oradea au aprobat înființarea unei noi ramuri în cadrul Clubului Sportiv Municipal Oradea și preluarea grupelor de juniori de la FC Bihor. CSM, prin vocea președintelui Florin Birta, anunță interesul pentru cumpărarea brandului clubului falimentar.

Potrivit ziarului Bihoreanul, consilierii locali au aprobat, marți, cu unanimitate de voturi înființarea unei noi ramuri în cadrul CSM Oradea, a cărei finanțare va fi asigurată – potrivit proiectului – din bugetul local, donații, sponsorizări și venituri proprii. Se dorește crearea unei secții de fotbal care să preia Centrul de Copii și Juniori de la FC Bihor.

„Vor fi preluați și o parte dintre antrenorii Centrului. Acum, în cadrul diverselor grupe de vârstă sunt circa 250 de copii care fac fotbal la FC Bihor”, a declarat, pentru Bihoreanul, președintele CSM Oradea, Florin Birta. Acesta a mai spus că actualele echipe de juniori de la FC Bihor nu vor putea continua în campionat, ca și în cazul echipei mari, deoarece s-a intrat în faliment.

Birta a declarat că CSM Oradea este interesat să cumpere brandul FC Bihor, cu palmaresul aferent acestuia, în momentul în care va fi scos la licitație de judecătorul sindic care coordonează procedura de dizolvare a clubului falimentar.
 

Marius ANGHEL 20 Jan. 2016, 15:55 Seria 2
Pe aceeași temă