EXCLUSIV | Scandal după „FC U” Craiova – „U” Cluj: „Șoferul a fugit și ne-a lăsat fanii acolo!” Acuzații grave: „Au început să bea și să se drogheze”

Marius ANGHEL 26 Sep. 2019, 22:58 Special
  • ProSport vă prezintă o serie de povești terifiante din preajma partidei „FC U” Craiova – „U” Cluj 2-3 după prelungiri, din 16-imile Cupei României.
  • Suporterii clujenilor prezenți la meciul desfășurat la Craiova, pe „Ion Oblemenco”, au fost lăsați la stadion, pentru că autocarul care i-a transportat… a dispărut!
  • Adrian Falub acuză, șeful companiei de transport răspunde în termeni duri.

 

Meciul U Craiova 1948 SA – Universitatea Cluj a adus pe „Ion Oblemenco” peste 13.000 de spectatori, iar 70 dintre aceștia au fost și suporterii clujni. Însă fanii veniți din Ardeal au avut după finalul meciului o noapte de coșmar. De ce? Ultrașii Universității Cluj au venit în Bănie cu un autocar și un microbuz, însă la întoarcerea la Cluj-Napoca doar cei din microbuz au putut să mai revină acasă cu același mijloc de transport.

ProSport a aflat că fanii care au sosit cu autocarul în Bănie au fost surprinși neplăcut la finalul partidei, după ce au văzut că în parcarea stadionului din Craiova autocarul dispăruse!

Dispăruse cu tot cu șofer! Ultrașii au sunat, au căutat în toate parcările, dar, surpriză, au descoperit că nimeni nu i-a mai așteptat după meci.

Adrian Falub: „Firma trebuie trasă la răspundere!”

Conducătorul auto a plecat cu autocarul la Cluj, cu toate bunurile personale ale fanilor. Contactat de ProSport, antrenorul ardelenilor, Adrian Falub (48 de ani), ne-a confirmat informația, dar a și precizat ce intenționează să facă șefii clubului său.

„Nu se poate așa ceva! Am aflat și noi ce au pățit fanii noștri la Craiova, iar firma de transport respectivă, cea cu care suporterii noștri au venit în Bănie, trebuie trasă la răspundere. Și dacă devastau, vorbesc acum ipotetic, tu ca șofer nu poți să pleci de nebun cu autocarul și să lași fanii pe jos. Am înțeles că băieții din galerie au avut tren spre Cluj abia pe la 5 dimineața.

Din câte am auzit, suporterii își lăsaseră în autocare lucruri personale, iar cei de la firmă nu vor să le înapoieze nicio parte din suma plătită. Vom încerca să facem ceva pentru fanii noștri, pentru că noi îi respectăm și avem nevoie de ei peste tot. Vinovații trebuie să plătească!”, a spus Falub.

Managerul firmei de transport face dezvăluiri cutremurătoare: „Autocarul nostru e avion!? Să ajungă pe mâna Poliției!”

ProSport a luat legătura cu managerul firmei implicate în toată această babilonie. Marinel Pop, managerul companiei din Câmpia Turzii, Daghemana, face acuzații grave la adresa suporterilor Universității Cluj. Pop susține că fanii clujeni se aflau sub influența aburilor bahici și nu numai. Mai mult, oficialul firmei ardelene pretinde că șoferul autocarului care i-a transportat pe suporterii grupării „U” Cluj ar fi fost agresat de persoanele turbulente.

„Aceștia ar fi trebuit să ajungă pe mâna poliției! Noi am făcut plângere la poliție. Au fost 55 de suporteri în autocar, care au început să bea și să se drogheze! Mi-au amenințat șoferul, l-au strâns de gât și l-au amenințat să conducă cu viteză mai mare. Păi, ce!? Autocarul nostru e avion!? Atât de beți erau, încât au intrat pe stadion la 2-0 pentru Craiova.

Șoferul nostru a plecat de acolo de frica lor. Ieri, le-am înapoiat bunurile personale și o parte din banii plătiți inițial pentru călătorie. Din acest moment, firma noastră nu va mai face niciun parteneriat cu vreo galerie de fotbal din România”, a declarat pentru ProSport, azi, puțin după prânz, Marinel Pop, managerul firmei auto.


Suporterii Universității Cluj în timpul meciului din Cupă

Mărturisiri din autocar: „Am plecat acasă de capul meu. Mi-a fost frică să mai stau cu drogații!”

ProSport a a luat legătura și cu șoferul autocarului, cel care i-a dus pe suporterii Universității Cluj la Craiova. Marcel Naznean ne-a mărturisit că viața sa i-a fost pusă în pericol de fanii ardelenilor și că a luat decizia să plece acasă fără să se mai consulte cu patronul firmei sale.

Domnule Naznean, aș vrea să știu de ce i-ați lăsat la Craiova pe fanii lui U Cluj?
Șoferul Marcel Naznean:
Viața este cea mai importantă pe această lume, iar eu în acel autocar am fost în mare pericol.

Ce vreți să spuneți?
Am plecat cu 55 de suporteri din Cluj de la ora 11:00. Până la Sibiu ei deja se îmbătaseră bine de tot și începuseră să se drogheze. Da! Ați auzit bine. Se drogau în autocar și își vindeau țigări și droguri între ei.

Am plecat de capul meu

Dacă ați văzut aceste lucruri de ce nu ați anunțat Poliția?
Păi am discutat pe drum și cu Poliția și cu cineva de la Jandarmerie, dar mi-au spus că nu au ce să le facă. Dacă nici Poliția nu rezolvă situația, atunci ce mai este de spus? Mă puteam pune eu singur cu ei?

Și ce ați făcut mai departe?
Am zis să plec cu ei la drum, dar pe măsură ce înaintam spre Craiova, ei se îmbătau și mai tare și se tot drogau! Îmi aduc aminte că veniseră și îmi puseseră sticle cu bere chiar și între picioarele mele, iar eu am luat o bere și am aruncat-o în dreapta mea. Unul dintre suporteri a sărit pe mine și m-a strâns de gât. Mi-a spus că i-am udat pantalonii și că trebuie să îi plătesc acei pantaloni.

Și cum de ați luat decizia să îi lăsați în Craiova?
Am luat decizia asta de capul meu. Nu mi-am anunțat patronul. Nu am mai putut să rezist. Nu mai puteam să stau cu acei drogați. Simțeam că viața îmi este pusă în pericol. I-am lăsat la stadion după ora 21:00, iar după ce am întors autocarul, dus am fost! Mi-am închis telefonul și mi l-am deschis după ce am ajuns la firmă. Știți ce am găsit în autocar? Bâte, bricege, cuțite și tot arsenalul unor huligani. Îmi pare rău că nu am făcut poze ca să vedeți și voi jurnaliștii.

Doi suporteri și-au pierdut serviciul

Pentru a pune toate informațiile într-un tablou complet, ProSport a încercat să discute cu șefii clubului din Ardeal. Cosmin Irimieș, vicele lui „U”, a spus că se află în străinătate, în timp ce președintele formației, Radu Constantea, a punctat: „Nu cunosc prea multe amănunte despre acest caz deoarece echipa a plecat direct la Miercurea Ciuc. Suporterii nu ne-au contactat pe noi. E neplăcut să aud că suporterilor noștri li s-a întâmplat așa ceva”.

Dacă șoferul autocarului susține că ultrașii au consumat droguri, unul dintre fanii acuzați are o altă versiune și neagă vehement varianta avansată de Marinel Pop și Marian Naznean: „Din tot ceea ce spune acest șofer, e adevărat doar faptul că noi am băut. Însă, acest individ are pe conștiință doi oameni care și-au pierdut serviciul pentru că n-au mai ajuns la muncă și au fost dați afară. Iar dacă nu erau jandarmii din Craiova lângă stadion, cei din Peluza Sud puteau să sară pe noi și să iasă incidente.

Nu ne-am drogat, nu știu unde a văzut el așa ceva, mai ales că în mașină erau mulți copii însoțiți de părinții lor. Pe mulți dintre noi ne-a lăsat la Craiova fără bani, fără carduri personale și fără lucruri. Toate astea le aveam în autocar. Este adevărat că firma ne-a despăgubit și ne-a dat o parte din bani înapoi, dar noi am cheltuit foarte mulți bani pentru că a trebuit să schimbăm două trenuri și am ajuns să facem chetă pentru a ne plăti biletele”, a declarat, sub protecția anonimatului, unul dintre liderii galeriei lui U Cluj.

Articol scris de Daniel VLAD

Marius ANGHEL 26 Sep. 2019, 22:58 Special
Pe aceeași temă