Rafa(la) a răpus echipa lui Mititelu. „U” Cluj a revenit în Bănie de la 0-2 și s-a calificat în optimile Cupei României, chiar și în inferioritate numerică

Marius ANGHEL 25 Sep. 2019, 00:26 Stiri

Prima apariție pe „Ion Oblemenco” a noii echipe a lui Adrian Mititelu s-a petrecut în Cupa României, iar președintele oltenilor, Marcel Pușcaș, spera „să vină 15.000 de suporteri la primul meci televizat, la nivel național, în cei doi ani de activitate ai clubului”, dar măcar au apărut jumătate din cei așteptați. Aceasta a și fost marea realizare a echipei oltene, și primul sfert de oră al meciului, fiindcă apoi s-a stins ușor-ușor și a cedat cu 3-2, după prelungiri, cu „U” Cluj și părăsește competiția KO.

Lider necontestat în Seria a 4-a a Ligii 3, echipa lui Mititelu a întâlnit un adversar cu pretenții de promovare în primul eșalon, dar cu un start de sezon în Liga 2 ratat, care a dus și la schimbarea antrenorului. Pe lângă orgoliul divizionarei C de a merge în optimi și a mai avea un meci pe „Ion Oblemenco”, Eugen Trică avea ambiția personală contra „șepcilor roșii”. Aflat în galeria jucătorilor emblematici ai CFR-ului, alături de nume precum: Cadu, Panin, Deac, Gabi Mureșan sau Camora, antrenorul spera să-și mai învingă o dată rivala, pe care a „înțepat-o” cu orice ocazie, dar și fanii alb-negri l-au răsplătit cu mesaje destul de dure.

Startul a fost furibund pentru gazde, care aveau avantaj de două goluri după primul sfert de oră. Diferența de nivel nu s-a văzut pe teren, ba chiar trupa de Liga 3 a părut superioară. Claudiu Bălan a fost eroul lui Mititelu, cu o dublă de efect, pe mingi produse în dreapta și servite ideal vârfului de atac. Când ardelenii s-au dezmeticit aveau de acoperit o diferență importantă. Pe parcurs însă, trupa lui Trică a părut să piardă din entuziasm și din forța fizică, iar oaspeții au intrat la vestiare cu un gol de recuperat, fiindcă Telcean a fost inspirat la un corner și a reluat cu capul pentru 2-1.

Rafa Miranda, mutarea câștigătoare a lui Falub

Adi Falub a mutat inspirat la pauză, fiindcă noul intrat, Rafa Miranda, a egalat la puțin timp după reluare. O centrare a lui Florescu a străbătut tot careul gazdelor, iar la a doua bară a apărut Miranda, care a speculat și neatenția lui Criștiu. Egalarea a amorțit jocul, ambele formații temându-se să mai riște, și pe fondul oboselii. Echilibrul care s-a rupt a fost cel numeric, fiindcă Tiago Gomes a intervenit dur la Criștiu și a plecat la vestiare înainte de termen, primind roșu direct.

N-au fost suficiente 90 de minute pentru departajare, iar la cinci minute din timpul suplimentar același Rafa Miranda a punctat, din 6 metri, de lângă un Avram, care parcă nu mai făcuse marcaj până atunci. Chiar dacă au avut om în plus, craiovenii n-au mai avut forță să-și creeze vreo ocazie. Tot clujenii, în ultimul minut, se puteau desprinde, dar excelentul Pîrvulescu n-a mai avut precizie pentru a-și încununa prestația.

După un prim sfert de oră în care au fost deconectați, în Bănie, studenții de sub Feleac și-au impus în cele din urmă plusul de valoare și merg meritat în optimile Cupei României.

U CRAIOVA 1948 SA – UNIVERSITATEA CLUJ 2-3 după prelungiri (2-2 după 90 de minute)
Claudiu Bălan 6′, 14′ / Tudor Telcean 41′, Rafa Miranda 51′, 95′

Rob. Bodea – R. Negru, M. Avram, Gugu (cpt.), Criștiu – C. Suciu (Dănănae 86′), Vl. Pop – Raicea (Trabalka 98′), Stoenac (Rob. Răducanu 63′), Rob. Tudor (Zimța 46′) – Cl. Bălan
Rezerve neutilizate: Cl. Chindriș – Zanfir, Codoban
Antrenor: Eugen Trică

Tordai – Telcean, Kay, Inacio Miguel (R. Takacs 72′), Berci, Taub (Tiago Gomes 25′) – Vl. Mihalcea (Rafa Miranda 46′), Andre Ceitil, G. Florescu (cpt.), Nic. Pîrvulescu – Al. Pop (Dican 92′)
Rezerve neutilizate: Gorcea – Burghele, Art. Crăciun
Antrenor: Adrian Falub
Eliminat: Tiago Gomes 80′ (roșu direct)

Stadion: „Ion Oblemenco” (Craiova – Dolj); Spectatori: 8.000; Arbitru: Sorin Costreie (Buftea); Asistenți: Cosmin Vatamanu și Mihăiță Necula (ambii din București); Observatori: Luis Moisescu (Drobeta Turnu Severin) și Florin Oglindoiu (Drobeta Turnu Severin).

Articol scris de Cosmin STAICU
Foto: Remus BADEA / Mediafax foto

Marius ANGHEL 25 Sep. 2019, 00:26 Stiri
Pe aceeași temă