Răsturnare de situație la Steaua! Daniel Oprița va fi noul antrenor, după ce Adrian Falub a sărit din schemă! EXCLUSIV | Comandantul Bixi: „Am ajuns la discuția finală”

Marius ANGHEL 10 Jul. 2019, 16:18 București
Răsturnare de situație la Steaua!** Daniel Oprița va fi noul antrenor, după ce Adrian Falub a sărit din schemă! EXCLUSIV | Comandantul Bixi:

Steaua București s-a înțeles, miercuri, cu Daniel Oprița (37 de ani), iar acesta ar urma să devină noul antrenor al echipei din Liga 4. Din informațiile ProSport, proiectul lui Adrian Falub (48 de ani), cel care era până acum favorit să preia echipa, a fost respins de conducerea clubului, la negocierea finală.

Daniel Oprița, ultima dată fost la CS Mioveni, va avea un obiectiv clar: promovarea în Liga 3.

Adrian Falub și Adrian Matei, care urmau să facă echipă în stafful tehnic, au fost chemați la sediul CSA pentru a semna cu Steaua, după numeroase runde de negocieri, însă totul a picat în ultimul moment. Varianta de rezervă a fost Daniel Oprița, care ar urma să vină la pachet cu Iulian Miu.

Contactat de ProSport, comandantul Pompiliu Bixi-Mocanu a confirmat faptul că Daniel Oprița va fi antrenorul Stelei. „Am ajuns la discuția finală cu domnul Falub, în Comisia Tehnică, iar când a venit momentul să votăm nu s-a ajuns la un numitor comun. Nu au fost probleme legate de bani. Au fost probleme în legătură cu proiectul propus de domnul Falub. În consecință s-a trecut la a doua variantă, care era Daniel Oprița. Mâine va semna contractul și probabil săptămâna viitoare va fi prezentat oficial. Iulian Miu va fi antrenorul secund”, a spus Bixi Mocanu, pentru ProSport.

Steaua a ratat șansa de a participa la barajul pentru promovarea în Liga 3, după ce a fost învinsă de Carmen București (scor 1-0), în ultima etapă din play-off-ul ligii a patra din București, cedând prima poziție în clasament după ce a deținut-o aproape tot sezonul. Steaua va evolua pentru al treilea sezon consecutiv în Liga 4, lucru care i-a deranjat teribil pe suporteri. La 24 de ore de la eșecul cu Carmen, Marius Lăcătuș și Ștefan Iovan și-au depus demisiile. Anterior, Steaua a ratat promovarea în fața Rapidului, care acum a ajuns în Liga 2.

În cariera sa de antrenor, Daniel Oprița le-a pregătit pe Metalul Reșița, Juventus București (acum redenumită Daco-Getica), CSM Școlar Reșița, FC Voluntari și CS Mioveni. Cea mai importantă realizare a avut-o pe banca tehnică a echipei Juventus, pe care a promovat-o în Liga 2 și mai apoi în Liga 1. Ultimele trei mandate s-au încheiat fără a-și îndeplini obiectivul. Cu Reșița n-a obținut promovarea în Liga 2, la Voluntari a stat o lună, iar la Mioveni a rămas aproximativ cinci luni și și-a reziliat contractul.

Marius ANGHEL 10 Jul. 2019, 16:18 București
Pe aceeași temă