Damila răspunde public: „Am jucat și jucăm toate meciurile doar pe teren”

Mihai Andries 18 Apr. 2013, 15:45 Special
Damila răspunde public:**

Cotidianul ProSport a scris azi despre o avertizare de la UEFA care a semnalat Comisiei de Integritate a FRF un nou meci aranjat pentru pariuri în România. Sursele federale au lăsat de înțeles că meciul în cauză ar fi Damila – FC Maramureș, disputat în etapa a XIX-a. Oficialii Damilei au trimis pe adresa ProSport un drept la replică, prin care neagă orice implicare necurată la partida cu Maramureș. 

„Clubul FC Damila este un club cu finanțare privată, iar toate performanțele obținute până acum au fost făcute cu investiții importante. Noi am plecat de jos, din Liga a V-a și am reușit să promovăm succesiv până în Liga a 2-a, iar în acest sezon avem șansa de ajunge pe prima scenă fotbalistică a țării. Damila a jucat și joacă toate meciurile doar pe teren și nu cred că există cineva in fotbalul românesc care poate să ne acuze de ceva. Implicarea numelui Damila în scandaluri care exced cadrului sportiv nu este conformă cu realitatea. FC Damila își rezervă dreptul de a acționa în consecință împotriva oricărei persoane fizice sau juridice ce aduce atingere prestigiului și imaginii clubului nostru. Noi ne-am construit un brand în acești ani pe care nu vrem ca, diferite conjuncturi sau acuze nefondate, să-l păteze. La Damila s-a muncit mult ca să ajungem aici și nu accept ca cineva să ne implice în zonele > din fotbal, nici măcar tangențial”, a ripostat Lucian Munteanu (foto, stânga), președintele clubului FC Damila.

La rândul său și directorul sportiv Bogdan Medrea (foto, dreapta) spune că Damila nu se implică în pariuri.

„La Damila avem stabilitate financiară și ne respectăm fotbaliștii pe care îi avem sub contract prin achitarea salariilor și primelor prevăzute în contractele de joc. Din acest punct de vedere nu depindem decât de firma care ne finanțează, iar lucrurile la clubul nostru sunt foarte transparente. Dacă există alte cluburi care, din diferite motive, se implică în jocurile legate de pariurile sportive, acestea trebuiesc sancționate foarte drastic, dar după ce aceste fapte sunt dovedite. Faptul că noi jucăm cu echipe care sunt suspectate de astfel de jocuri necurate, nu este vina noastră. Concret, la meciul cu Baia Mare, cred că scorul putea fi pe ușor 7 – 0 pentru noi și exclud varianta în care ar fi existat o înțelegere pentru ca scorul final sa fie 3-0. La acel meci, Damila a avut alte zece ocazii mari de a înscrie, dar acestea nu s-au concretizat, iar ultimul gol a fost marcat în minutul 88. Pe de altă parte, nici nu pot să mă pronunț în legătură cu atitutinea jucătorilor oaspeți, pentru că nu putem știi condițiile și problemele clubului respectiv. E treaba lor dacă și-au apărat corect sau nu șansele sau dacă aceasta este sau nu valoarea lor sportivă”, a declarat și Bogdan Medrea.

Articol scris de Adi Georgescu

Mihai Andries 18 Apr. 2013, 15:45 Special
Pe aceeași temă