Toată echipa CSM-ului a fost prezentă la omagierea lui Bogdan Medrea

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 16 Aug. 2016, 11:00 Special

Tot lotul și staff-ul echipei CSM Râmnicu Vâlcea a participat luni la evenimentul organizat de primăria Măciuca în memoria fostului președinte al clubului, Bogdan Medrea, care a încetat din viață pe 27 ianuarie 2016, la doar 44 de ani. În cadrul unei ceremonii oficiale, stadionul din localitate a devenit Stadionul „Bogdan Medrea”.

Pe teren au intrat foștii jucători de la Damila care au contribuit, alături de Bogdan Medrea, la promovarea echipei în Liga a III-a și ulterior în Liga a II-a. Printre fotbaliștii prezenți la evenimentul de la Măciuca au fost Adrian Codin, Florin Costea, Ionuț Stoica, Dani Iancu și Edi Stoica. Pe teren s-au aflat și trei actuali jucători de la CSM, precum Cătălin Pîrvulescu, Bogdan Geantă și Samson Nwabueze. Lovitura de începere a fost dată de băiețelul lui Bogdan Medrea, iar jucătorii celor două echipe au jucat cu tricouri inscripționate cu poza celui omagiat.

Patronul SC Damila SA, Dan Nițu, a avut cuvinte frumoase în memoria lui Bogdan. „Este un moment trist, îmi este foarte dificil să vorbesc la trecut despre Bogdan Medrea. Avem mulți oameni alături de noi și asta spune multe. Consiliul Local a dat o decizie importantă, cu avizul Prefecturii Vâlcea și stadionul din Măciuca se numește acum Bogdan Medrea. A fost un băiat extraordinar, crescut și educat în comuna Măciuca, într-o familie foarte bună. A lăsat aici amintiri foarte frumoase. De altfel, despre el se vorbește frumos în toată Vâlcea și în toată România. Bogdan a plecat de jos, și-a respectat și cariera și familia și a fost alături de această localitate. În ceea ce privește fotbalul, echipa a promovat alături de el în Liga a III-a și apoi în Liga a II-a. Nu mai este alături de noi, dar prin aceste manifestări încercăm să îi păstrăm vie amintrea. Memorialul Bogdan Medrea va deveni o tradiție. Azi este doar prima ediție și vor urma alte multe. De asemenea, probabil vom organiza și alte evenimente fotbalistic în această localitate”, a declarat, pe siteul oficial al clubului, finanțatorul CSM-ului, Dan Nițu.

Primarul din Măciuca, Mugur Mărcoianu, spune că prin noua denumire a stadionului din localitate va rămâne vie memoria lui Bogdan Medrea. „L-am cunoscut pe Bogdan Medrea, mi-a fost prieten și sincer vă spun, cu mâna pe inimă, rar oameni ca el. Era frumos să-l avem zi alături de noi, să-i mobilizeze pe băieți, așa cum știam să o facă el mai bine dar asta este viața. Ne bucurăm, totuși, că s-a aprobat proiectul ca această bază sportivă să îi poarte numele lui Bogdan. Memoria lui trebuie să rămână vie, mai avea multe de demonstrat. Bogdan merită din plin tot ce am făcut noi azi. Sper ca pe acest stadion să crească fotbaliști tineri talentați și, de ce nu, o parte dintre ei să ajungă în eșaloanele superioare ale României”, a afirmat și primarul Măciuca tot pe siteul oficial al CSM-ului.

Fostul căpitan al Damilei și al CSM-ului, actualmente la Mioveni, Ionuț Stoica s-a aflat și el pe teren. „Bogdan Medrea mi-a fost prieten adevărat și nu îl voi uita niciodată. Va rămâne mereu în sufletul meu. E important că stadionul din Măciuca îi poartă acum numele. Îmi doream să fie și azi alături de noi dar așa e viața, poate Dumnezeu a avut mai multă nevoie de el”, a spus și fundașul central.

Crescut de la vârsta de două luni la Măciuca, Bogdan Medrea a fost arbitru asistent de Liga 1, după care a devenit observator, iar apoi a condus cluburile Damila Măciuca și CSM Râmnicu Vâlcea.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: CSM Râmnicu Vâlcea

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 16 Aug. 2016, 11:00 Special
Pe aceeași temă