CSM Râmnicu Vâlcea își duce ultimele zile de existență. Dan Nițu: „Nu mai continui cu fotbalul, îmi ajunge cât am cheltuit”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 16 Dec. 2016, 13:52 Liga 2
CSM Râmnicu Vâlcea își duce ultimele zile de existență.** Dan Nițu:

CSM Râmnicu Vâlcea are șanse aproape nule să își continue activitatea, astfel că Liga 2 va continua din primăvară cel puțin fără trei echipe.

Principalul finanțator al clubului, Dan Nițu, patronul firmei Damila, a exclus în mod public varianta să continue să susțină echipa vâlceană fără aportul primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea.

„Primaria a transmis inițial un semnal prin presă, apoi a fost acolo Lucian Munteanu și administratorul judiciar, s-au purtat discuții. Așteptăm un răspuns oficial al primăriei, apoi managerul Lucian Munteanu va susține o conferință de presă. Însă, vă spun că este exclus că ținem noi singuri echipa la Liga a 2-a. Nu este nicio șansă. Eu cred că normal este să continuăm parteneriatul cu primăria. Este doar o interpretare că nu mai este legală această asociere, pentru că sunt atâtea cluburi care funcționează în acest mod. Damila nu va continua fără sprijinul autorităților locale. Dacă ajungem să retragem CSM din Liga a 2-a, eu nu mai continui cu fotbalul, îmi ajunge cât am cheltuit, voi pune familia pe primul plan”, a declarat, pentru Liga2.ro, fostul senator Dan Nițu, patronul de la SC Damila SA.

VEZI ce a declarat primarul despre asocierea cu CSM Râmnicu Vâlcea

Dan Nițu a pornit la drum cu Damila Măciuca, echipă pe care a dus-o până în Liga a 2-a. În vara anului 2013, Dan Nițu și Cătălin Rufă au făcut rocadă de echipe, iar fostul senator a preluat CSM Râmnicu Vâlcea, acolo unde este asociat cu Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea. În toamna anului 2014, clubul din Zăvoi a intrat în insolvență și se judecă cu Fiscul, după ce acesta a imputat datorii de circa 450 mii euro, provenite în special din perioada 2007-2009, când jucătorii erau angajați cu convenții civile.

În urmă cu două săptămâni, primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău a anunțat că va investi doar în baza sportivă și utilitățile din Zăvoi, așa cum îi permite legea, însă este exclus ca banii să mai fie folosiți la salariile jucătorilor. Asocierea dintre acționarul majoritar, firma Damila și acționarul minoritar, primăria a intrat în impas, iar clubul este în pragul desființării.

Articol scris de Adi Georgescu
 

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 16 Dec. 2016, 13:52 Liga 2
Pe aceeași temă