Planuri mari la Baia Mare! Minaur își va schimba denumirea și vrea două promovări consecutive. „Am înregistrat la OSIM această marcă.” Se fac planuri și pentru un nou stadion

Marius ANGHEL 23 Jan. 2020, 16:29 Stiri

Chiar dacă a încheiat turul pe locul 2 în Seria a 5-a a Ligii 3, la patru puncte în spatele liderului Fotbal Comuna Recea, Minaur Baia Mare nu mai vrea să rateze promovarea în Liga 2 și în acest sezon. Tocmai de aceea, autoritățile locale din orașul reședință a județului Maramureș s-au decis să investească masiv în echipă în această pauză de iarnă. Pe lângă transferuri, modificări au avut loc și în cadrul conducerii. Iar modificări se vor produce și în viitorul apropiat.

Echipa de fotbal nu se va mai numit Minaur, ci FC Maramureș

În conferința de presă în care primarul Cătălin Cherecheș a prezentat achizițiile Cristian Bud, Paul Batin, Cristian Onțel, Claudiu Pamfile și Yaya Zoua, acesta a vorbit și despre planurile de viitor ale clubului Minaur Baia Mare.

Minaur are ca obiectiv imediat să promoveze în Liga 2, urmând că în sezonul viitor să atace accederea în Liga 1. În acest timp, autoritățile locale vor încerca să creeze toate condițiile necesare pentru performanță, dar și să divizeze clubul în trei entități. Echipa de fotbal va fi redenumită FC Maramureș, cea masculină de handbal va purta numele de Minaur, iar cea feminină de handbal se va numi HCM Baia Mare.

„Am creat un corp de specialiști care să susțină din punct de vedere tehnic, din punct de vedere al strategiei, acest obiectiv al nostru, dar în special de a construi echipa de sezonul viitor, pentru a promova în Liga 1, după primul an de prezență în Liga 2. Acesta este parcursul accelerat pe care ni-l dorim.

Autoritatea locală își asumă câteva lucruri. În primul rând crearea bazei sportive. Cu terenuri de antrenament, cu teren de joc. Obiectivul este promovarea în Liga a 2-a pentru echipa care astăzi se numește, oficial, Minaur Baia Mare. Clubul Minaur va fi divizat în trei entități: una se va numi FC Maramureș și vă pot spune că eu am înregistrat la OSIM această marcă și o voi dona municipiului Baia Mare. Minaur va rămâne echipa de handbal băieți, iar cea de handbal fete se va numi HCM Baia Mare. Restul secțiilor, escaladă și automobilism, vor rămâne în cadrul clubului Minaur”, a anunțat Cătălin Cherecheș planurile de la Baia Mare.

Se dorește contruirea unui nou stadion între Recea și Baia Mare

Totodată, edilul-șef Cherecheș are în plan modernizarea actualului stadion al orașului, dar și mutarea zonei administrative dintre comuna Recea și Baia Mare, pentru ca acolo, lângă baza sportivă a rivalei din Liga 3, să fie construit o nouă arenă, cu ajutorul CNI.

„Avem un proiect depus și aprobat pentru reabilitarea stadionului de pe Dealul Florilor, cu tot ceea ce este necesar pentru ca acest stadion să poată fi omologat pentru Liga a 2-a. În paralel, proiectul nostru este mai amplu. Vom participa mai mulți consilieri, specialiști, la următoarea ședință a Consiliului Local al comunei Recea, pentru a definitiva ceea ce înseamnă mutarea unor zone administrative, încât zona dintre comuna Recea și municipiul Baia Mare, de la stadionul pe care dânșii îl au până la centura orașului să devină arie administrativă a municipiului Baia Mare, să putem să achiziționăm acele terenuri. În continuare acelei baze sportive, vrem prin Compania Națională de Investiții să construim un stadion. Peste drumul de acces spre municipiul Baia Mare avem aprobată construirea unei săli polivalente de 6.000 de locuri”, a mai spus Cătălin Cherecheș.

Tibor Selymes, director de imagine la Minaur

În această iarnă, la Minaur Baia Mare nu a fost adus doar Romulus Buia, fost antrenor la Fotbal Comuna Recea, ca director tehnic, ci și Tibor Selymes, ca director de imagine.

Iată cum arată noul staff tehnic și administrativ al echipei Minaur: Tibor Selymes (director de imagine), Florin Darida (manager sportiv), Romulus Buia (director tehnic), Cosmin Filip (team manager), Adrian Șuta (delegat), Dorin Toma (antrenor principal), Vlad Ungureanu (antrenor secund), Marius Marian (antrenor portari), Ciprian Brândușel (masor) și Ilgam Abdulnasymov (preparator fizic).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: pagina de Facebook Cătălin Cherecheș

Marius ANGHEL 23 Jan. 2020, 16:29 Stiri
Pe aceeași temă