Consiliul Local Brașov a aprobat facilități pentru cluburile sportive din oraș. Primarul Allen Coliban: ”E o măsură de care sportul brașovean are nevoie”

Autor: Adi MARICA Publicat: 29 Jan. 2021, 11:43 Actualizat: 29 Jan. 2021, 11:43 Special
Consiliul Local Brașov a aprobat facilități pentru cluburile sportive din oraș. Primarul Allen Coliban: ”E o măsură de care sportul brașovean are nevoie”

Consiliul Local Brașov a aprobat, în ședința ordinară de joi, 28 ianuarie, un proiect de hotărâre care vizează sprijinirea sportului brașovean. Acesta se referă la sprijinirea cluburilor sportive care sunt implicate în competiții naționale și internaționale, prin reducerea cu 80 la sută a tarifelor de utilizare a bazelor sportive, anunță Monitorul Expres.

Această facilitate se aplică cluburilor sportive înregistrate pe raza municipiului Brașov, până la terminarea sezonului competițional 2020-2021, dar nu mai târziu de data de 30.06.2021.

Facilități pentru cluburile sportive din orașul Brașov

Consiliul Local a aprobat hotărârea de reducere a tarifelor de utilizare a bazelor sportive aflate în administrarea Direcției Administrare Infrastructură Sportivă, pentru cluburile sportive înregistrate pe raza Municipiului Brașov.

”Foarte multe cluburi ne au adus la cunoștință că le este foarte greu să și susțină economic activitatea și pentru aceasta în acest scop am venit cu o susținere cu o reducere de 80 la sută a tarifelor de închiriere pe sălile de sport și facilitățile sportive din subordinea municipiului până la finalul sezonului competițional 2020-2021. Această reducere se aplică atât la competițiile sportive naționale la care cluburile ce reprezintă Brașov participă, cât și la antrenamentele pe care acestea le desfășoară, în limita a doua antrenamente pe săptămână. Cred că este o măsură de care sportul brașovean are nevoie, este o măsură care se referă la următoarele luni, până când vom avea acel ghid de finanțare pentru proiecte sportive adresat tuturor cluburilor brașovene, din care vor putea să suporte inclusiv aceste cheltuieli”, a spus primarul Allen Coliban, citat de Monitorul Expres.

  • La finalul anului trecut, 2020, primarul Allen Coliban anunța o dezbatere amplă la finalul lunii ianuarie 2021 pe tema atribuirii brandului FC Brașov. Edilul-șef făcea un apel la întreaga suflare fotbalistică brașoveană pentru un proiect comun care să pună în valoare brandul FC Brașov. Acesta remarca faptul că, dintre echipele orașului, la SR Brașov e cel mai mult entuziasm în tribune.

Noile tarife de închiriere a bazelor sportive din Brașov:

Stadionul Tineretului: de la 500 de lei/oră, noul tarif aplicat în condițiile acestei hotărâri va deveni 100 de lei/oră.
Baza sportivă „Stadionul Metrom”: de la 400 de lei/oră, la 80 de lei/oră;
Sala Sporturilor D.P. Colibași:
Echipe copii și juniori: de la 100 de lei/oră, la 20 de lei/oră;
Echipe seniori: de la 200 de lei/oră, la 40 de lei/oră;
Patinoarul Olimpic: de la 400 de lei/oră, la 80 de lei/oră.

Altfel, tot în ședința ordinară de ieri, Consiliul Local Brașov a aprobat propunerea primarului Allen Coliban de a participa, alături de Asociația de Turism Poiana Brașov și Federația Română de Schi Biatlon, la organizarea celor două competiții internaționale de schi, înscrise în calendarul Federației Internaționale de Schi, cea de a patra ediție a „FIS Children Trophy” și cea de a doua ediție a competiției „Poiana Brașov 2021 Race SES Nation Cup”.

  • În fotbalul românesc la nivel național, orașul Brașov are trei echipe, toate în Liga 3, Seria 5. CSM Corona Brașov e lider după 10 etape în această serie, cu 26 de puncte acumulate, ACS SR Municipal Brașov se află pe locul 3, cu 17 puncte, iar Kids Tâmpa Brașov ocupă ultima poziție, 10, cu 6 puncte.
Autor: Adi MARICA Publicat: 29 Jan. 2021, 11:43 Actualizat: 29 Jan. 2021, 11:43 Special
Pe aceeași temă