Planurile SR Brașov: obținerea în administrare a mărcii FC Brașov și reînvierea spiritului ”stegar” printre copii

Marius HUȚU 09 Sep. 2020, 08:25 Liga 3
Planurile SR Brașov: obținerea în administrare a mărcii FC Brașov și reînvierea spiritului ”stegar” printre copii

Ciprian Jurubescu, instalat manager general de câteva zile la SR Brașov, echipa suporterilor de la poalele Tâmpei, a declarat că unul dintre obiectivele clubului este să obțină în administrare numele FC Brașov.

Ciprian Jurubescu: ”Primul obiectiv a fost deja atins, faptul că reuşim să pornim la drum în acest sezon”

„Galben-negriii” se pregătesc de un nou sezon în Liga 3, fiind repartizați în Seria 5, iar obiectivul pe termen scurt este o clasare în top 6.

„Primul obiectiv a fost deja atins, faptul că reuşim să pornim la drum în acest sezon. Avem un obiectiv îndrăzneţ, 1-6 în Liga 3. Deşi timpul a fost foarte scurt, ne-am organizat bine. Am încercat să lucrăm atât pe partea sportivă şi am ales un staff format din «stegari» adevăraţi şi din tineri foarte bine pregătiţi. La nivel de conducere am adus lângă noi oameni cu o bogată experienţă la FC Braşov (n.r. – Gabriel Stan și Ioan Naghi), dar şi tineri pasionaţi care susţin această echipă”, a declarat Ciprian Jurubescu.

”Să reînviem spiritul «stegar» printre copii”

În tentativa de a deveni echipa fanion a orașului, SR Brașov și-a propus, totodată, să aducă toţi «stegarii» sub acelaşi acoperiş. „Până acum am reuşit să avem discuţii cu reprezentanţi ai celor două ligi de suporteri legal constituite. Mi-aş dori să avem cât mai multe ligi ale suporterilor în oraş, în împrejurimi sau, de ce nu, în ţară sau chiar peste hotare. Invit toţi iubitorii de fotbal din Braşov să se apropie de noi, să comunice cu noi. Să ne întrebe orice îşi doresc. Vor găsi mereu deschidere şi comunicare. Altfel, pe partea administrativă vom încerca să avem departamente specifice activităţilor de management sportiv, cum trebuie să aibă cel mai important club de fotbal din oraş. În paralel, vom încerca să dezvoltăm Centrul de copii şi juniori şi să reînviem spiritul «stegar» printre copii”, a adăugat Ciprian Jurubescu.

”Cine va pune piedici acestui proiect nu iubeşte fotbalul şi nu iubeşte FC Braşov”

Dar principalul obiectiv al suporterilor și, implicit, al SR Brașov este să obțină în administrare marca „FC Brașov”, aflată azi în posesia Primăriei Brașov.

„Acest club aparţine comunităţii. Nu este un club privat, nu este al meu, nici nu este normal să fie aşa. Este clubul braşovenilor şi dacă ne dorim din nou o echipă importantă în Braşov, cu toţii trebuie să sprijinim această grupare. Trebuie să se renunţe la ideile preconcepute şi consider că vom găsi deschidere la autorităţi. Vom avea transparenţă totală. Cine va pune piedici acestui proiect nu iubeşte fotbalul şi nu iubeşte FC Braşov. Prin activitatea noastră vom atrage atenţia autorităţilor şi sunt convins că vom merita să primim în administrare numele FC Braşov, care aparţine comunităţii şi care va trebui atent gestionat”, a mai spus Jurubescu.

FC Brașov a intrat în faliment în 2017, motiv pentru care suporterii stegari au înființat o nouă echipă, SR Brașov, care a promovat în Liga 3 în 2018. La prima participare în acest eșalon a încheiat pe locul 7 în Seria a 3-a, iar sezonul trecut, când competiția a fost ”înghețată” după doar 16 etape dintr-un total de 30 din cauza pandemiei, echipa s-a aflat pe locul 11.

SR Braşov va debuta astăzi în noul sezon. Formaţia antrenată de Liviu Nicolae va juca de la ora 16:30, în deplasare, cu KSE Târgu Secuiesc, în primul tur al Cupei României. Ulterior, sâmbătă, de la ora 17:00, echipa brașoveană joacă la Olimpic Cetate Râșnov în prima etapă a noului sezon al Ligii 3.

Foto: SR Brașov

https://liga2.prosport.ro/liga-3/schimbari-importante-sub-tampa-sr-brasov-are-un-nou-manager-general-si-antrenor-principal-iar-gabi-stan-se-alatura-consiliului-director-suporterii-stegari-saluta-deciziile-19145555

Marius HUȚU 09 Sep. 2020, 08:25 Liga 3
Pe aceeași temă