Vești noi despre stadionul Tineretului din Brașov. Anunţul făcut de ministrul Dezvoltării

Adi MARICA 18 Jan. 2024, 12:46 Diverse

Adrian Veștea, fost primar al orașului Râșnov și președinte al Consiliului Județean Brașov, actual ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (DLPA), a oferit astăzi, 18 ianuarie 2024, informații despre noul stadion care se va construi la Brașov. Municipiul reședință de județ are cel mult echipă de fotbal la nivel de Liga 3, după ce în vară FC Brașov nu a îndeplinit condițiile minime de participare în Liga 2 și a fost retrogradată de Federația Română de Fotbal, apoi s-a desființat.

Stadionul Tineretului din Braşov va fi refăcut din temelii cu fonduri de la Guvern, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI). La finalul lunii noiembrie a anului 2023, consilierii locali brașoveni au votat aprobarea ”Studiului de fezabilitate” și a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul ”Construire Stadion Tineretului Municipiul Braşov”.

30 de milioane de euro pentru o arenă la Brașov la standarde UEFA

Conform primarului Allen Coliban, costurile refacerii din temelii a legendarului stadion brașovean ar fi de 30 de milioane de euro, iar capacitatea totală va fi de 9.716 locuri.

”Este cea mai bună variantă pentru ca Brașovul să aibă, în cel mai scurt timp, un stadion la standarde UEFA”, spunea primarul Braşovului.

Timpul de execuție pentru refacerea în totalitate a stadionului este de 3 ani. ”Putem finanța prin CNI acest proiect, aceasta este prima noastră intenție. Pe de altă parte, dacă nu vom avea sprijin politic, volumul si valoarea investiției ne lasă și opțiunea finanțării din surse locale. Dat fiind faptul că reprezentanți partidul care dă ministrul Dezvoltării, iar Adrian Veștea este si liderul județean al partidului dumneavoastră, sunt convins că veți găsi soluții să ne ajutați să finanțăm proiectul din fonduri de la CNI”, le-a transmis Coliban (foto, în dreapta, alături de Adrian Veștea, în stânga) consilierilor liberali.

Adrian Veștea: ”Vom construi de la zero Stadionul Tineretului”

Iar răspunsul lui Veștea a venit acum. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul DLPA a anunţat că a semnat ordinul prin care a fost completată ”Lista sinteză” a obiectivelor de investiţii incluse în subprogramul ”Complexuri sportive”, derulat de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii, pe listă fiind incluse 21 de baze sau complexuri sportive din ţară.

”Vești bune pentru iubitorii sportului!
Am semnat astăzi ordinul prin care completăm lista-sinteză a obiectivelor de investiții incluse în subprogramul ”Complexuri sportive”, derulat de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții.
Astfel, vom construi câte o bază sau un complex sportiv în localitățile Abrud, Ciugud (jud. Alba), Arad, Budeasa (jud. Argeș), Bacău, Dofteana (jud. Bacău), Teregova (jud. Caraș Severin), Cogealac (jud. Constanța), Costinești, Niculești (jud. Dâmbovița), Poiana Mare (jud. Dolj), Braniștea (jud. Galați), Roșia de Amaradia (jud. Gorj), Hărău (jud. Hunedoara), Fărcașa (jud. Maramureș), Gornești (jud. Mureș), Sighișoara, Agapia (jud. Neamț), Bahna (jud. Neamț) și Șărmășag (jud. Sălaj).
Și în municipiul Brașov, vom construi de la zero Stadionul Tineretului, iar pentru râșnoveni vom moderniza, extinde și dota baza olimpică Valea Cărbunării.
Toate aceste proiecte vor stimula interesul locuitorilor pentru sport și mișcare, contribuind, astfel, la creșterea calității vieții acestora.
Investind în sport, investim în sănătate!
Continuăm!”, a transmis Adrian Veștea, fost primar al Râșnovului și apoi președinte al Consiliului Județean Brașov. Din vara anului 2023 este ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Primarul Allen Coliban spunea la finalul anului trecut că în 2024 se vor demara discuții cu CNI și pentru un stadion cu o capacitate mai mare la Brașov.

Actualul stadion Tineretului din Brașov, deschis în 1936 și modenizat în mai multe rânduri, are o capacitate de 8.150 locuri.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-constantin-si-ferencz-bajko-sunt-la-ceahlaul-19297497

https://liga2.prosport.ro/seria-1/curg-sanctiunile-la-adresa-fc-brasov-19297331

https://liga2.prosport.ro/liga-3/gabi-stan-antrenor-in-liga-3-la-sr-brasov-19296905

https://liga2.prosport.ro/liga-3/s-a-dat-votul-pentru-un-stadion-nou-la-brasov-19294584

https://liga2.prosport.ro/liga-3/olimpic-zarnesti-e-revelatia-sezonului-in-fotbalului-brasovean-19296694

Adi MARICA 18 Jan. 2024, 12:46 Diverse
Pe aceeași temă