Primarul Allen Coliban pierde și la Curtea de Apel procesul cu Curtea de Conturi în dosarul privind finanţarea FC Braşov. Se autoexecută Primăria Brașov pentru recuperarea prejudiciului?

Adi MARICA 20 Oct. 2023, 13:33 Diverse
Primarul Allen Coliban pierde și la Curtea de Apel procesul cu Curtea de Conturi în dosarul privind finanţarea FC Braşov. Se autoexecută Primăria Brașov pentru recuperarea prejudiciului?

Primăria Municipiului Braşov a pierdut definitiv procesul prin care a solicitat anularea deciziilor Curţii de Conturi legat de finanțarea FC Brașov Steagul Renaște, noul FC Brașov, club retrogradat în vară de FRF din Liga 2 pentru neîndeplinirea condițiilor minime de participare în campionat, la doi ani distanță de la apariția sa, când cesiona locul nou-promovatei Corona Brașov.

Neregulile de la noul FC Brașov, semnalate de Curtea de Conturi și contestate de primarul Allen Coliban

Raportul de audit realizat de Curtea de Conturi la Primăria Brașov în 2021 a arătat o serie de probleme legate de finanțarea FC Brașov. Edilul-șef Allen Coliban a contestat măsurile impuse de auditorii Camerei de Conturi care au obligat Primăria Braşov să calculeze prejudiciile din acordarea nelegală a milioane de lei din banii publici către club.

Printre altele, Curtea de Conturi solicita municipalităţii braşovene să stabilească şi să recupereze prejudiciul de la Asociaţia Clubul Sportiv Fotbal Club Braşov – Steagul Renaşte, club sportiv care beneficiase de la bugetul local în momentul controlului Curții de Conturi de suma de 3,5 milioane de lei. În luna aprilie a acestui an, Tribunalul Braşov respingea acțiunea formulată de municipalitate prin primarul Coliban,

”Respinge acţiunea formulată de reclamantul MUNICIPIUL BRAŞOV prin Primar Allen Coliban, în contradictoriu cu pârâtele CURTEA DE CONTURI A ROMÂNIEI şi CAMERA DE CONTURI BRAŞOV, ca nefondată. Cu drept de recurs în 15 zile de comunicare, ce se va depune la Tribunalul Braşov. Pronunţată în 20.04.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, preciza Tribunalul Braşov.

Curtea de Apel Brașov a dat sentința

Coliban nu s-a lăsat și a făcut recurs, dar Curtea de Apel Brașov a respins cererea.

”Respinge cererea de recurs formulată de recurentul reclamant Municipiul Braşov, prin Primar, împotriva Sentinţei civile nr. 304/CA/20.04.2023 pronunţată de Tribunalul Braşov, Secţia II-a civilă de contencios administrativ fiscal, pe care o menţine. Respinge cererea de intervenţie accesorie în interesul recurentei reclamante, formulată de intervenientul Asociaţia Clubul Sportiv Fotbal Club Braşov –Steagul Renaşte. Definitivă”, se precizează în soluția pronunțată de Curtea de Apel Brașov.

Rămâne de văzut cum va fi recuperat prejudiciul.

FC Brașov este în pragul falimentului, iar activitatea grupelor de juniori este susținuta doar cu sprijinul părinților. Clubul are datorii de peste 400.000 de euro, conturile sunt blocate, iar președintele Dragoș David a demisionat zilele trecute.

Foto: Allen Coliban 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/daniel-mutu-a-semnat-cu-o-echipa-din-liga-3-dupa-despartirea-de-fc-brasov-19288884

https://liga2.prosport.ro/special/juniori/noul-fc-brasov-este-in-pragul-colapsului-19288795

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sebastian-micu-este-la-uta-dupa-despartirea-de-fc-brasov-19288777

https://liga2.prosport.ro/special/juniori/circ-intre-politicienii-locali-pe-tema-fc-brasov-19288455

Adi MARICA 20 Oct. 2023, 13:33 Diverse
Pe aceeași temă