Se face! S-a votat proiectul pentru refacerea din temelii a stadionului Tineretului din Brașov. ”Este cea mai bună variantă pentru a avea, în cel mai scurt timp, un stadion la standarde UEFA”

Adi MARICA 28 Nov. 2023, 21:28 Liga 3

În ședința de marți, 28 noiembrie 2023, a Consiliului Local al Municipiului Brașov, consilierii au votat aprobarea proiectului refacerii din temelii a Stadionului Tineretului, pe care își desfășoară meciurile de pe teren propriu echipa din Liga 3 SR Brașov, formația susținută de suporterii stegari.

După mai bine de două ore de discuții, consilieri brașoveni au votat proiectul de hotărâre privind aprobarea ”Studiului de fezabilitate” și a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul ”Construire Stadion Tineretului Municipiul Braşov”. Au fost 17 voturi pentru și 10 abțineri.

30 de milioane de euro pentru o arenă la standarde UEFA la Brașov

Conform primarului Allen Coliban, costurile refacerii din temelii a legendarului stadion brașovean ar fi de 30 de milioane de euro, iar capacitatea totală va fi de 9.716 locuri.

”Este cea mai bună variantă pentru ca Brașovul să aibă, în cel mai scurt timp, un stadion la standarde UEFA”, a spus primarul Braşovului.

Finanțare de la bugetul local Brașov. Discuții și cu CNI

Cel mai probabil, banii vor veni din bugetul local, însă primarul a precizat că se poartă discuții cu Compania Națională de Investiții (CNI) pentru finanțarea proiectului cu bani de la Guvernul României.

”Putem finanța prin CNI acest proiect, aceasta este prima noastră intenție. Pe de altă parte, dacă nu vom avea sprijin politic, volumul și valoarea investiției ne lasă și opțiunea finanțării din surse locale. Dat fiind faptul că reprezentanți partidul care dă ministrul Dezvoltării, iar Adrian Veștea este și liderul județean al partidului dumneavoastră, sunt convins că veți găsi soluții să ne ajutați să finanțăm proiectul din fonduri de la CNI”, le-a transmis Coliban consilierilor liberali.

  • Adrian Vestea este fostul primar al Râşnovului, fost președinte al Consiliului Județean Brașov și este actualul ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Timpul de execuție pentru refacerea în totalitate a stadionului este de 3 ani.

Primarul a mai spus că anul viitor se vor demara discuții cu CNI și pentru un un stadion cu o capacitate mai mare la Brașov.

Allen Coliban, înainte de ședința CL Brașov: ”E rolul consilierilor locali să aprobe, astfel încât Brașovul să aibă un stadion nou-nouț”

În dimineața zilei de marți, primarul Brașovului a anunțat prin intermediul paginii sale de Facebook proiectul privind stadionul Tineretului, pe care îl va supune la vot în cadrul ședinței Consiliului Local.

”Refacem Stadionul Tineretului din temelii. Îl aducem la standarde internaționale.
Avem indicatorii tehnico-economici aferenți refacerii din temelii a Stadionului Tineretului. Costul total pentru amenajarea stadionului, cu o capacitate de 9.716 locuri este de aproape 150 de milioane de lei.
Noul stadion ar urma să poată organiza meciuri de fotbal, ar îndeplini cerințele de acreditare UEFA, dar ar putea fi folosit și pentru organizarea altor tipuri de evenimente.
Puțină istorie e bună întotdeauna … (nu e bună în cazul ăsta, dar trebuie amintită) …
2008. Vechea administrație vorbea încă de atunci despre un nou stadion de fotbal în Brașov. New-„Municipal”. New-„Tineretului”. Intenții lăudabile de altfel. Brașovul a avut și are nevoie de un stadion care să îndeplinească standarde actuale de calitate.
Din păcate „stadionul vechii administrații” a rămas o Fată Morgană timp de 12 ani. Un miraj pe care vechea administrație punea câte un reflector în anii electorali. În 2008. În 2012. In 2016. În 2020. În toți acei ani, noul stadion a rămas la nivel de promisiune electorală niciodată onorată.
Vă las mai jos câteva randări făcute de proiectanți. De aici mai departe e rolul consilierilor locali să aprobe indicatorii tehnico-economici, astfel încât Brașovul să aibă un stadion nou-nouț”, a transmis Allen Coliban, care la acest mesaj a atașat și mai multe fotografii cu o machetă a viitorului stadion Tineretului.

  • Interesant este că Sala Polivalentă din Brașov aflată în construcție va avea o capacitate de 10.075, urmând să aibă mai multe locuri decât ar putea avea noul stadion Tineretului!
  • Actualul stadion Tineretului din Brașov, deschis în 1936 și modenizat în mai multe rânduri, are o capacitate de 8.150 locuri.

Tot astăzi, dar la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a avut loc o ședință a Consiliului Tehnico-Economic, în cadrul căreia au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru construirea unei arene multifuncționale pe Șoseaua ”Ștefan cel Mare” din București, în locul stadionului Dinamo, și a unui stadion în municipiul Timișoara, în locul arenei ”Dan Păltinișanu”.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-inceput-inscrierea-pentru-drepturile-tv-din-liga-2-perioada-2024-2027-19294522

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-s-ar-fi-mutat-din-targu-jiu-din-cauza-datoriilor-19294523

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noi-pasi-pentru-un-stadion-nou-la-timisoara-19294483

https://liga2.prosport.ro/seria-1/planuri-mari-pentru-refacerea-stadionului-tineretului-din-brasov-primarul-spune-ca-proiectul-in-valoare-de-30-de-milioane-de-euro-depinde-de-un-vot-19294468

Adi MARICA 28 Nov. 2023, 21:28 Liga 3
Pe aceeași temă