Ziua până în care Petrolul are bugetul asigurat. Costel Lazăr: ”Ulterior trebuie să găsim soluțiile pentru continuarea activității.” Cum a decurs noua întâlnire cu consilierii locali privind viitorul clubului

Marius ANGHEL 14 Jun. 2021, 19:03 Liga 2

Reprezentanții clubului ACS Petrolul 52 și consilierii locali ai Ploieștiului au avut o nouă întâlnire, astăzi, 14 iunie 2021, privind asocierea dintre cele două părți pentru viitorul echipei prahovene prezentă acum în Liga 2. Situația financiară a Petrolului este nesigură, după ce partenerul finanțator al clubului, firma Veolia, s-a retras din acociere în urma ratării pentru al treilea an la rând a promovării în Liga 1.

Prezent la conferința de presă în care Nicolae Constantin și Claudiu Tudor au participat pentru prima dată în calitatea de antrenor principal, respectiv director sportiv la Petrolul, președintele executiv Costel Lazăr a vorbit despre întâlnirea cu autoritățile locale.

Noi discuții între conducătorii Petrolului și consilierii locali, nimic stabilit concret

Acesta și-a expus din nou public regretul față de retragerea Veoliei din parteneriat și rămânerea doar ca sponsor și nu a spus nimic concret despre discuțiile cu consilierii, ci doar că se caută soluții pentru rezolvarea situației.

”În urmă cu aproximativ o jumătate de oră (n.r. – conferința de presă a avut loc la ora 13:30) am ieșit din ședința Consiliului Local. A fost o ședință care s-a întins pe durata a 60 de minute. Discuțiile au fost foarte ample, au fost destul de aprige în unele momente. Eu sper că vom găsi numitorul comun prin care să contribuie toată lumea la bunul mers al activității. Pentru că partenerul finanțator s-a retras. Eu regret foarte mult faptul că Veolia s-a retras din postura de asociat și partener finanțator, pentru că oamenii care reprezintă această societate, domnul Mihailovici, domnul Alexandru Moldovan, doamna Irina Munteanu, cei care au asigurat bunul mers și finanțarea acestei echipe, sunt niște oameni deosebiți și mi-aș fi dorit să mai existe asemenea oameni și în orașul nostru.

Din păcare, ajutorul a venit de la o distanță mai mare, să spunem așa. Căutăm soluții, împreună cu Consiliul Local, pentru rezolvarea situației. După cum bine cunoașteți, grupul Veolia continuă din postura de sponsor, urmând să ne vedem în zilele următoare pentru a stabili cuantumul acestei sponsorizări și modalitățile prin care aceasta va fi făcută”, a spus Costel Lazăr.

  • ACS Petrolul are licența pentru a deține mărcile Petrolul până la data de 18 iunie 2021. Aceasta este una dintre problemele pe care clubul o discută cu primăria, deținătorul mărcilor.

Petrolul mai are bugetul asigurat doar circa două săptămâni

Întrebat pe ce bani drept sponsorizare de la Veolia se va baza, Lazăr a spus că încă nu știe, urmând ca în zielele viitoare să se întâlnească cu reprezentanții firmei care are diverse contracte cu orașul Ploiești. Cert este că Petrolul are bugetul asigurat până la 30 iunie 2021, deci încă aproximativ două săptămâni. Ulterior, conducătorii clubului trebuie să se descurce singuri să găseacă bani.

”La acest moment avem asigurat bugetul până la 30 iunie. Partenerul finanțator, în momentul în care a luat această hotărâre, ne-a solicitat să facem bugetul astfel încât clubul să nu rămână cu datorii și să putem să pornim de la zero. Activitatea este asigurată până la data de 30 iunie, urmând ca ulterior să găsim soluțiile pentru continuarea activității.

Se vehiculează anumite sume. Nu aș vrea să lansez sume care nu sunt reale. Oricum, suma vehiculată este undeva la a patra sau a cincea parte din ceea ce a fost anul trecut. Nu vă pot da niște cifre exacte. Așa cum am declarat și în alte rânduri, mai aștept cinci-șase sponsori de o asemenea anvergură. Pentru că toată lumea în Ploiești este petrolistă, dar nimeni nu dă un leu. Și astăzi am spus cu mare regret următorul lucru: «Nu am crezut vreodată să văd Petrolul intrând pe poarta stadionului Ilie Oană și să plătească absolut tot și să văd Petrolul ieșind pe poarta stadionului Ilie Oană și să plătească absolut tot.» Deci noi plătim terenuri de antrenament, plătim săli de conferință, plătim birouri, plătim utilități, plătim absolut tot. Nu am fost ajutați cu absolut nimic. Îmi pare rău s-o spun și să o repet”, a mai declarat Costel Lazăr.

”Am încercat, încercăm, avem ușile deschide, suntem în discuții cu o serie de societăți cu un potențial foarte bun, cu administratori care iubesc clubul Petrolul, și sunt convins că vom găsi, dacă nu de anvergura Veoliei, soluții pentru sponsorizări”
Costel Lazăr, președinte executiv Petrolul Ploiești

Petrolul s-a reunit astăzi, 14 iunie, pentru pregătirea noului sezon de Liga 2, ediția 2021/2022, care e programat să înceapă la 31 iulie. Echipa va face cantonament pe plan local, iar până la primul antrenament sub conducerea lui Nicolae Constantin efectuase trei transferuri: Marius Coman (atacant, ex Fotbal Comuna Recea), Darius Buia (mijlocaș, ex Viitorul Pandurii Târgu Jiu) și Eugeniu Cebotaru (mijlocaș, ex Academica Clinceni).

Răspunsul Consiliului Local al Municipiului Ploiești pentru ACS Petrolul 51, după scrisoarea de intenție a clubului către primarul Andrei Volosevici:

Conferința de presă de prezentarea a lui Nicolae Constantin și Claudiu Tudor la Petrolul:

Video: Petrolul Ploiești
Foto: Cristi Stavri / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-face-cantonament-pe-plan-local-nicolae-constantin-a-vorbit-despre-plusuri-si-minusuri-fata-de-fostii-antrenori-ai-gazarilor-si-pe-ce-posturi-si-ar-mai-dori-achizitii-19189008

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicolae-constantin-si-claudiu-tudor-prezentati-oficial-de-petrolul-presedintele-costel-lazar-despre-noul-trio-suntem-legati-de-glie-de-rezultate-de-trecutul-nostru-la-acest-club-19189002

Marius ANGHEL 14 Jun. 2021, 19:03 Liga 2
Pe aceeași temă