Se retrage Veolia de la Petrolul dacă se ratează al doilea an la rând promovarea? Mărturisirile antrenorului Costel Enache cu privire la sponsorul principal

Costel Enache (47 de ani), antrenorul echipei Petrolul Ploiești, este convins că echipa va avea sprijin financiar de la sponsorul principal și în sezonul următor, chiar dacă nu se obține promovarea în Liga 1. Tehnicianul care conduce formația prahoveană de la începutul acestui an a declarat că îl cunoaște bine pe Mădălin Mihailovici, reprezentantul Veolia, iar Petrolul va avea parte de susținere până când o să obțină accederea în primul eșalon.

În momentul de față, Petrolul se clasează pe locul 5 în Liga 2, în recuperare de teren față de cum încheia prima parte a sezonului. Dacă după ultimul meci desfășurat în 2019 avea șase puncte în spatele echipei clasate pe locul 2, CS Mioveni, acum, după trei meciuri jucate în 2020, formația ploieșteană mai are doar un punct în spatele trupei argeșene, clasate tot pe a doua poziție direct promovabilă.

Petrolul are două victorii (2-0 cu Dunărea Călărași și 2-1 cu FK Csikszereda) și un egal (0-0 cu Farul) în acest an, iar Costel Enache a readus echipa în lupta pentru promovare, profitând și de pașii greșiți făcuți în această perioadă de contracandidate.

„La cum îl cunosc eu, nu se retrage (n.r. – e vorba despre Mădălin Mihailovici, reprezentantul firmei sponsor principal al Petrolului)! Suferă mult când pierde echipa, dar nu îl văd să plece. E un om consecvent, vrea să ducă lucrurile la capăt în ceea ce și-a propus, indiferent de resursele fizice sau financiare. E un luptător, hotărât și să își termine obiectivul cu bine.

Aici este un proiect, iar lucrurile merg spre bine, nu spre rău. Asta e normalitatea, să ne dezvoltăm, să creștem. Liga 1 este o bulă de aer foarte bună financiar de la televiziuni. Când ajungi acolo, bugetul este mai consistent. Te ajută să realizezi multe lucruri la echipă”, a declarat Costel Enache la Ploiești TV, la emisiunea Neconvențional.

De la începutul anului 2017, Veolia Grup s-a alăturat clubului ploieștean, în acel moment prezent în Liga a 4-a, iar, la scurt timp, Petrolul 52 a câștigat licitația organizată de către Primăria Municipiului Ploiești pentru mărcile „Petrolul”, concesionate pentru o perioadă de patru ani, având, astfel, dreptul de a folosi denumirea de FC Petrolul Ploiești.

Petrolul avea obiectiv promovarea și în sezonul trecut al Ligii 2, însă a terminat campionatul pe locul 4, după Chindia, Academica Clinceni și „U” Cluj.

Petrolul are următorul meci duminică, pe teren propriu, de la ora 11:00, cu Ripensia Timișoara. Meciul se va juca fără spectatori pentru preîntâmpinarea răspândirii virusului Covid-19

Articol scris de Răzvan STÎNGĂ‚
Foto: Răzvan PĂ‚SĂ‚RICĂ‚ (Sport Pictures)

Pe aceeași temă