Viorel Tudose, analiză la rece la final de an 2023. Prima parte, retrogradarea din prima ligă a CFC Argeș: ”Nu am văzut un om din stafful administrativ care să iasă în faţă şi să spună că îşi dă demisia. O bătaie de joc la adresa acesti club”

Marius ANGHEL 09 Dec. 2023, 15:46 Liga 2
Viorel Tudose, analiză la rece la final de an 2023. Prima parte, retrogradarea din prima ligă a CFC Argeș: ”Nu am văzut un om din stafful administrativ care să iasă în faţă şi să spună că îşi dă demisia. O bătaie de joc la adresa acesti club”

Campionii FC Argeș a avut un an 2023 de coșmar. În prima ligă, după un sezon în care a fost a șasea cea mai bună echipă din fotbalul românesc, a terminat sezonul regular pe penultimul loc, a mers în play-out, acolo unde a prins in extremis un loc de baraj de menținere. În acest baraj s-a prezentat execrabil în fața divizionarei secunde Dinamo, cedând cu 1-6 în tur și câștigând cu 4-2 returul, insuficient pentru a evita retrogradarea.

Liga 2 a început-o cu gânduri mari, la primele două poziții promovabile, dar la finalul primei părți a sezonului, după 15 etape, este mai aproape de locurile retrogradabile din acest campionat decât de ceea ce își propunea în vară. Nici măcar ocuparea locului 6, ultimul care duce în play-off-ul de promovare, nu mai este realistic în acest moment, cu patru etape rămase de disputat din sezonul regular 2023-2024.

CFC Argeș este prima dintre cele trei echipe din această ediție a Ligii 2 care se află deja la al treilea antrenor principal instalat, iar rezultatele obținute au fost tot modeste.

Viorel Tudose: ”Problemele au pornit după plecarea lui Andrei Prepeliţă din funcţia de antrenor principal. El şi Jean Vlădoiu ar fi trebuit să fie lăsaţi să îşi asume o eventuală ratare a obiectivului”

Principalul sponsor al echipei, Viorel Tudose (foto text), a acordat un interviu publicației argeșene Ziar Top, în care a vorbit despre acest an 2023 dezastruos pentru clubul piteștean. În acest articol vom expune prima parte a interviului, în care spune despre deciziile care s-au luat când echipa era în prima ligă și ajungea să retrogradeze.

Afaceristul buzoian spune că la CFC Argeș există ”în momentul de față o gaură” și aduce din nou în prim-plan numele foștilor antrenori Andrei Prepeliță și Marius Croitoru, dar și pe cel al lui Jean Vlădoiu, fost manager sportiv la club până în decembrie 2022.

”La FC Argeş este o problemă evidentă. Trebuie să fim bărbaţi şi să ne asumăm anumite lucruri şi decizii. S-a creat o delăsare la FC Argeş. În momentul de faţă există o gaură la FC Argeş. Problemele au pornit după plecarea lui Andrei Prepeliţă din funcţia de antrenor principal. El şi Jean Vlădoiu ar fi trebuit să fie lăsaţi să îşi asume o eventuală ratare a obiectivului cu lotul construit de ei în vara lui 2022. După aceea a sosit la echipă Marius Croitoru, a adus şi el mai mulţi jucători şi plătim şi acum pentru anumiţi jucători. Toată lumea trebuie să înţeleagă că fără muncă, fără seriozitate şi fără disciplină nu poţi să realizezi nimic şi nu mă refer doar în fotbal, în viaţă, în general”, a spus Viorel Tudose.

”Numirea lui Bogdan Argeş Vintilă a fost o greşeală managerială”

Retrogradarea a fost bifată cu Bogdan Argeș Vintilă (foto principal) pe bancă. Tudose spune acum că aducerea fostului portar pe banca tehnică a fost ”o greşeală managerială”.

”Aici trebuie să recunosc că numirea lui Bogdan Argeş Vintilă în funcţia de antrenor principal a fost o greşeală managerială. Recunosc că nu a fost el prima opţiune, dar a fost numit în funcţia de antrenor. Ce este de reproşat este modul în care a gestionat vestiarul. De fapt, FC Argeş are de ceva timp această problemă privind modul în care sunt gestionate lucrurile în vestiar”, a spus Tudose pentru Ziar Top.

Cu Vintilă antrenor, Argeșul a prins barajul de menținere în prima ligă, însă modul în care s-a tratat turul dublei întâlniri cu Dinamo a fost dezastruos și aici s-a consemnat retrogradarea.

Viorel Tudose: ”Toţi ar fi trebuit să demisioneze când echipa a retrogradat”

După revenirea în Liga 2 după o pauză de trei ani, nimeni de la CFC Argeș nu și-a dat demisia de onoare. Vintilă își dorea să continue cu echipa, însă în cele din urmă s-a ajuns la un acord cu el privind rezilierea amiabilă. Viorel Tudose e deranjat și acum că nimeni din stafful administrativ al clubului, deci conducerea, nu și-a asumat retrogradarea. Din punctul său de vedere, întreaga conducere trebuia să aibă onoarea să demisioneze.

”Vă spun cum văd eu lucrurile. În momentul în care echipa a retrogradat, toţi ar fi trebuit să demisioneze. Numai că nu s-a întâmplat acest lucru. Eu nu am văzut un om din stafful administrativ care să iasă în faţă şi să spună că îşi dă demisia. Asta este o bătaie de joc la adresa acesti club. Aşa ceva nu este posibil. Sunt eforturi fantastice făcute împreună cu domnul primar Cristian Gentea pentru a asigura cele mai bune condiţii la echipa noastră, chiar şi în Liga a 2-a sunt eforturi incredibile şi nimeni nu şi-a asumat un asemenea eşec. Situaţia aceasta nu poate să continue. Există o vorbă în popor: «Mortul nu se mai întoarce de la groapă!». Ori, noi, am continuat în aceeaşi formulă”, a mai declarat Viorel Tudose.

Potrivit site-ului oficial al Campionii FC Argeș, conducerea clubului este formată din Mihai Foamete (președinte Consiliul Director), Constantin Angelescu (vicepreședinte Consiliul Director), Ion Vișan (secretar general Consiliul Director), Cristian Gentea, Mihai Marinescu și Romi Becheanu (toți membri fondatori).

În afară de poziția de sponsor la CFC Argeș, Viorel Tudose nu îndeplinește nicio funcție oficială în cadrul clubului, în ciuda faptului că el are un cuvânt greu de spus la echipă.

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciurile-din-sferturile-de-finala-ale-cupei-romaniei-19295809

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-in-topul-campionatelor-secunde-din-europa-ca-medie-de-varsta-19295550

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-a-invins-csc-dumbravita-scor-2-0-in-etapa-15-din-liga-2-19294914

Marius ANGHEL 09 Dec. 2023, 15:46 Liga 2
Pe aceeași temă