Numele nu i-a purtat noroc! Argeș Vintilă n-a salvat Campionii FC Argeș și a retrogradat în Liga 2, dar visează ca echipa să devină un fel de Germania: ”Nemții au făcut treabă bună după ce au pierdut cu România”

Andrei PASCU 04 Jun. 2023, 00:50 Liga 2

Campionii FC Argeș a retrogradat în Liga 2! Piteștenii, chiar dacă au câștigat returul barajului cu Dinamo, scor 4-2, au cedat la general, după 1-6 în turul de pe Arena Națională. Astfel, clubul argeșean revine în Liga 2, iar ”câinii” urcă în SuperLiga României.

Antrenorul învinșilor, Bogdan Argeș Vintilă, a fost foarte supărat la interviuri, pentru faptul că echipa a retrogradat cu el la conducere.

Campionii FC Argeș a picat în Liga 2 după barajul cu Dinamo!

Dinamo a cedat în returul cu Campionii FC Argeș, scor 2-4, și chiar a avut emoții foarte mari, în special în urma unui start de meci bun pentru piteșteni, în privința promovării în SuperLiga României. Trupa lui Bogdan Argeș Vintilă a început în forță confruntarea, marcând două goluri într-un minut, când au punctat Costinel Tofan, minutul 14, și Antonio Jakolis, minutul 15.

Tabela putea să arate 3-0 pentru gazde, dar s-a intrat la cabine cu 2-1, în urma unui gol marcat pentru Dinamo de Lamine Ghezali, în minutul 40. În partea a doua a marcat repede Campionii FC Argeș, prin Paul Garita, în minutul 47, care apoi a făcut dubla patru minute mai târziu.

Scorul final a fost stabilit în minutul 60, când a punctat Alexandru Darius Pop, și, chiar dacă Dinamo a cedat cu 2-4, datorită scorului din tur, de pe Arena Națională, scor 6-1, a reușit să promoveze în SuperLiga României.

  • Campionii FC Argeș: Straton – Tofan (cpt.)(Celestine 76′), Turda, Dobrosavlevici, Fabio Vianna (Mimito Biai 46′) – Calcan, Bassong, Zebic, Y. Pîrvu (Moisie 67′) – Jakolis – Garita
    Rezerve neutilizate: Micle – Rob. Ene, G. Oprescu, Dinoci, R. Ciuciulete, Ad. Manole.

Bogdan Argeș Vintilă speră ca echipa Campionii FC Argeș să fie, după dubla cu Dinamo, ca Germania

La final, la interviuri, Bogdan Argeș Vintilă a părut resemnat pentru modul în care s-a comportat Campionii FC Argeș per total, chiar dacă prestația din retur a fost una care l-a mulțumit ca joc, într-o oarecare măsură.

Antrenorul nu a declarat dacă va continua și în Liga 2, dar a afirmat că speră ca piteștenii să facă acel detaliu început de Germania în 2004, atunci când a început reconstrucția după un eșec rușinos într-un amical cu România, scor 1-5.

Am terminat un an dificil, un an pe care îl doream altfel. Am făcut tot ce a depins de mine să redresez situația. Când am ajuns la echipă, multă lume nu spera să ajungem nici aici. Am mai avut o șansă, din păcate nu am profitat de ea. E e un moment dificil pentru FC Argeș, dar am pierdut pe mâna noastră.

Am avut șansa să facem 3-0 în retur, dar am ratat mult. A fost și foarte fragmentat jocul, dar nu contează. Trebuie să facem o analiză asupra a ceea ce s-a întâmplat, o analiză a lotului, ce jucători mai rămân, este un moment în care trebuie să tragem linie și să începem reconstrucția.

Nu știu dacă e o paralelă bună, dar așa au făcut și nemții când au pierdut cu România, scor 1-5. Au făcut o echipă bună de atunci, iar noi trebuie să facem la fel acum. Să ne scuturăm de praf, am fost cam tăvăliți în acest sezon. Trebuie să ne ștergem de praf, să ne ridicăm și să devenim mai puternici. Să știm să strângem rândurile și să învățăm din greșeli.

(N.r. – În ce procent sunteți responsabil de retrogradare?) Nu pot să dau procente, dar eu am fost aici când echipa a retrogradat în Liga 2. În rest, nu vreau să dau procente, să dau vina pe altcineva. Repet, am făcut tot ce a depins de mine, când multă lume nu dădea șanse. Aveam nu știu câte meciuri fără victorie, nu știu câte minute fără gol marcat. Totuși, am fost la baraj.

E adevărat că au fost două rezultate care nu ne avantajează, dar vreau să văd partea bună, că am câștigat. Nu e însă un final de campionat pe care l-aș fi dorit, nu e cel mai bun”, a spus Bogdan Argeș Vintilă la microfonul Digi Sport.

Bogdan Argeș Vintilă nu a vrut să comenteze disensiunile din vestiarul formației Campionii FC Argeș

Referitor la certurile dintre români și străini, din vestiarul echipei Campionii FC Argeș, antrenorul nu a vrut să discute despre acest subiect. A considerat că și-a făcut treaba cât a putut de bine și că strategia clubului nu va fi etichetată de el în vreun fel:

Eu sunt aici să antrenez, nu să evaluez strategia clubului. Știu unde am venit, ce am luat și am scos tot ce puteam din ce aveam la îndemână, din lotul avut la îndemână. Am fost dezamăgit și de atitudinea unor jucători și îmi pare rău. Eu am dat credit tuturor jucătorilor, nu am făcut diferențe între români și străini, am dat șanse tuturor să arate ce pot”.

Echipa Piteștiului a rezistat în prima ligă trei ani

Campionii FC Argeș se întoarce în Liga 2 după trei ani în prima ligă. A promovat din divizia secundă în vara lui 2020, dar acum va evolua din nou în eșalonul secund.

În 2020, Campionii FC Argeș reușea accederea în eșalonul superior de pe loc direct promovabil, de pe 2, terminând întrecerea sub UTA, cu care mergea la braț chiar după o remiză pe stadionul ”Nicolae Dobrin”.

Argeșul a picat în Liga 2 și o urmează pe CS Mioveni, iar UTA mai are o șansă să se mențină în prima ligă, barajul cu Gloria Buzău, programat la Arad, pornind de la 0-0 în tur.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/discursul-lui-ovidiu-burca-la-finalul-meciului-in-care-a-promovat-cu-dinamo-in-superliga-daca-nu-crezi-miracolele-nu-se-intampla-sunt-fericit-in-primul-rand-pentru-suporteri-este-un-cam-19273866

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fanii-lui-dinamo-au-invadat-terenul-19273865

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-dinamo-se-joaca-de-la-ora-2100-cainii-pornesc-ca-mari-favoriti-dupa-rezultatul-din-mansa-tur-19273681

https://liga2.prosport.ro/seria-1/uta-si-gloria-buzau-vor-juca-la-arad-in-fata-unui-stadion-plin-cu-participarea-in-noua-editie-a-superligii-pe-masa-mircea-rednic-meritam-sa-ramanem-in-prima-liga-si-asa-va-fi-19273762

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciurile-care-decid-promovatele-in-liga-2-turul-celor-cinci-jocuri-de-baraj-are-loc-astazi-de-la-ora-1800-19273662

https://liga2.prosport.ro/seria-1/haul-istoric-in-care-a-ajuns-fotbalul-timisorean-pentru-prima-data-in-sistemul-divizionar-timisoara-nu-va-avea-echipa-in-primele-doua-ligi-19273652

Andrei PASCU 04 Jun. 2023, 00:50 Liga 2
Pe aceeași temă