Jean Vlădoiu n-a rămas fără reacție din partea CFC Argeș. Ce-i impută piteștenii fostului manager sportiv al clubului

Marius ANGHEL 17 Nov. 2023, 00:30 Liga 2
Jean Vlădoiu n-a rămas fără reacție din partea CFC Argeș. Ce-i impută piteștenii fostului manager sportiv al clubului

Campionii FC Argeș a reacționat în urma declarațiilor date de Jean Vlădoiu, fost manager sportiv la club între 2020 și 2022, privind ceea ce crede că se va întâmpla cu echipa în situația în care nu va reuși să promoveze la finalul acestui sezon, dar și după ce a criticat conducerea trupei din Trivale, despre care consideră în continuare că nu se pricep la fotbal, însă are pretenții uriașe.

Campionii FC Argeș i-a răspuns lui Jean Vlădoiu, pe care îl acuză că este vinovat de faptul că bugetul pentru sezonul actual este afectat

Clubul piteștean a emis, joi, 16 noiembrie 2023, un comunicat-reacție față de recentele declarații făcute de Jean Vlădoiu despre CFC Argeș.

Alb-violeții au început prin a reaminti poziția pe care a avut-o Vlădoiu la club în startul sezonului 2022-2023, cel la finalul căruia s-a retrogradat din prima ligă. Fostului internațional, dar și fostului antrenor Andrei Prepeliță li se impută faptul că, prin managementul lor, au afectat nu numai bugetul clubului în sezonul trecut, ci și în cel actual, de Liga 2.

”Clubul FC Argeș își prezintă poziția față de declarațiile recente făcute de dl Jean Vlădoiu, fostul manager sportiv al echipei noastre, legate de situația financiară a clubului alb-violet.
La începutul sezonului 2022/23, dl Vlădoiu activa în cadrul clubului nostru în funcția de manager sportiv, având alături de antrenorul principal, dl Andrei Prepeliță, libertate totală în privința realizării transferurilor clubului nostru. Nimeni altcineva din cadrul sau din anturajul clubului nu a intervenit asupra deciziilor acestora legate de venirile sau de plecările din cadrul echipei.
În vara lui 2022, perioadă în care s-a format lotul cu care am început sezonul trecut, cei mai mulți dintre jucătorii aduși au semnat contracte ce conțineau salarii care porneau de la 6000 euro lunar, precum și alte bonusuri financiare considerabile. Astfel, chiar dacă clubul a avut un buget consistent raportat la media bugetelor cluburilor din Superligă, fapt datorat aportului financiar al sponsorilor și banilor din drepturile TV, cheltuielile cu salariile au reprezentat o pondere foarte mare din bugetul total al clubului.
De reținut că nu doar bugetul din sezonul trecut a fost afectat de suma mare aferentă cheltuielilor salariale cu jucătorii aduși în vara lui 2022, ci și bugetul destinat sezonului 2023/24 (în desfășurare). Unii dintre acești jucători au avut contracte ce se întindeau pe o perioadă de doi ani, astfel că rezilierile s-au materializat prin plata unor bonusuri compensatorii acoperite din bugetul aferent sezonului 2023/24 (a se vedea cazurile lui Julio Donisa și Enzo Celestine). De menționat că încă mai sunt sub contract jucători veniți în vara anului trecut, în condițiile prezentate mai sus. Astfel, o parte din bugetul clubului pentru acest sezon este dedicată plății rezilierilor, respectiv salariilor jucătorilor la a căror aducere dl Vlădoiu are parte din responsabilitate.
Este important să facem o precizare și despre plecarea dlui Vlădoiu de la clubul FC Argeș. Dumnealui a fost cel care a solicitat rezilierea contractului, clubul FC Argeș nefiind obligat în această situație să îi plătească salarii compensatorii. Totuși, dl Vădoiu a condiționat această reziliere prin plata eșalonată a unor salarii compensatorii de către clubul nostru. Din respect față de ce reprezintă ca jucător pentru istoria Argeșului, dar și din respect față de aportul său la calificarea echipei în Play-off-ul Ligii 1 și în semifinalele Cupei României (sezonul 2021/22), clubul nostru a acceptat cererea dlui Vlădoiu, chiar dacă această condiție nu era o obligație contractuală”
, sună prima parte a comunicatului clubului din Pitești.

La momentul despărțirii de Vlădoiu, produs la 19 decembrie 2022, CFC Argeș avea un comunicat prin care anunța un acord de reziliere pe cale amiabilă cu managerul sportiv, îi reda o declarație și îi mulțumea pentru ”munca depusă în perioada petrecută la Pitești și pentru momentele frumoase trăite alături de echipă și îi dorește mult succes în următoarele provocări”. Atunci, clubul piteștean nu a avut nimic să-i reproșeze public fostului internațional român, despre activitatea sa managerială din prima parte a acelui sezon. Acum, însă, a întors foaia și are numai învinuiri să-i aducă.

Ce spusese Vlădoiu: ”Dacă nu vor promova, să vedeți ce va urma!” / ”Am fost considerat dușmanul numărul unu pentru că nu făceam la comandă”

Zilele trecute, Jean Vlădoiu spunea la emisiunea Liga DigiSport că se teme de ceea ce e mai rău pentru echipa la care a activat în anii trecuți ca manager sportiv.

”Pentru mine, este dureros. Am avut un grup extraordinar, pe Prepeliță îl apreciez și îl respect foarte mult. Cea mai mare durere e că echipa a ajuns în Liga 2, dar cheltuielile sunt enorme, salariile sunt aproape de cele din prima ligă, la anumiți jucători sunt mult mai mari. Nu știu de unde pot plăti asemenea sume la Liga 2! La un moment dat se vor termina banii. S-au bazat că vor promova, dar, dacă nu vor promova, să vedeți ce va urma! Mă gândesc cu groază, eu știu foarte multe lucruri! Eu am fost ca un ghimpe, nu m-au dat afară, dar au trecut peste mine. Prunea a prevăzut lucrul ăsta înainte să se întâmple”, a spus Jean Vlădoiu la DigiSport.

Vlădoiu a trimis săgeți și către primarul Cristian Gentea și sponsorul Viorel Tudose: ”Cred că mă voi întoarce în fotbal mai devreme sau mai târziu, nu știu cât voi rezista departe de fotbal. Sunt oameni implicați la anumite echipe, dar problema e că fotbalul e cu totul și cu totul altceva, nu se compară. Dai bani, ești sponsor, nu faci transferuri, nu dai tu afară pe cine vrei tu. Nu știi să faci diferența dintre o aruncare de la margine și un corner. Întrebi în stânga-dreapta: «Băi, ce a fost?». Sunt oameni care habar nu au. Au impresia că pot face aceleași lucruri pe care le făceam eu și Prepeliță. Ei habar nu aveau ce făceam noi la stadion de dimineața până seara, că veneau doar la meciuri. Am prins perioada cu pandemia, șase luni de zile eram doar eu cu stafful și jucătorii. Am fost considerat dușmanul numărul unu pentru că nu făceam la comandă. La un moment dat ajungi să fii considerat mai mult dușman decât prieten. Eu am făcut totul pentru a realiza ceva cu această echipă. Tot timpul am zis: «Domn’ primar, lăsați-mă, așteptați, mergeți pe mâna acestui copil, ne batem la play-off.» Am avut dreptate, dar oamenii nu au fost mulțumiți de ceea ce s-a realizat. Au crezut că play-off-ul e o normalitate. Au mai venit unii care spuneau că luăm campionatul, ziceam: «Băi, oamenilor, sunteți nebuni?» Am avut om lângă mine într-un meci amical, a zis: «Anul ăsta scăpăm de retrogradare, la anul luăm campionatul.» Nu știam pe unde să plec. Când ai lângă tine asemenea oameni care spun unei persoane importante care a cheltuit zeci de milioane la Craiova și nu a luat un campionat că vor lua cu Argeșul campionatul, nu știi pe unde să dispari. Nu ai cum să ai asemenea oameni, să spună că vor lua campionatul. Ăștia sunt oamenii care, din păcate, conduc anumite cluburi, distrug anumite cluburi, le duc în insolvență, faliment.”

Viorel Tudose l-a ironizat pe Jean Vlădoiu: ”Dacă e suporter al lui FC Argeș nu se lansa în asemenea afirmații”

Înainte de comunicatul clubului Campionii FC Argeș, sponsorul Viorel Tudose a reacționat față declarațiile lui Jean Vlădoiu. Slobod la gură, Tudose l-a ironizat pe fostul mare fotbalist al României.

E surprinzător cum acesta nu l-a declarat pe Vlădoiu persona non-grata la CFC Argeș, așa cum a făcut-o în cazul lui Nicolae Dică, iar clubul și-a călcat în picioare fostul antrenor.

”Eu nu înțeleg în ce calitate vorbește Jean Vlădoiu acum. Ca suporter al Stelei? Al lui Dinamo? Al Rapidului? Că dacă e suporter al lui FC Argeș nu se lansa în asemenea afirmații.

Adică tu participi la retrogradarea lui FC Argeș, dai bir cu fugiții în anul ăla de primă ligă, iar acum ce faci? Dai cu noroi în oamenii care ți-au dat șansa să lucrezi la FC Argeș!

Eu îl sfătuiesc pe Jean Vlădoiu să își vadă de treburile lui și să nu îi mai ducă el grija lui FC Argeș. Sau dacă vorbește, atunci să o facă cu subiect și predicat. Ca dacă se referă la mine, că nu știu care e diferența dintre o repunere de la margine sau un corner, atunci lăsați că e bine că știe el care este faultul.

Dacă vrea război cu noi, atunci să ne spună și vom scoate și noi săbiile din teacă pe masă. Acum domnul Jean Vlădoiu ne spune că ne vom duce spre faliment, că are el nu știu ce informații, dacă nu vom promova.

Ne vorbește despre salariile mari ale jucătorilor, nu? Păi, domnule Vlădoiu nu ne spui nimic și de filierea aia de jucători pe care ai adus-o aici în Trivale alături de Prepeliță și de impresarul ăla cu care ați colaborat voi? Unii veniseră de la 1.500 – 2.000 de euro pe lună, iar sub conducerea voastră au încasat de trei, patru ori mai mult decât aveau la fostele echipe”, a declarat, citat de potrivit iAM Sport, Tudose.

Campionii FC Argeș transmite că nu are probleme financiare și că își dorește o revenire ”cât mai rapid pe prima scenă a fotbalului românesc”

În comunicatul-răspuns pentru Jean Vlădoiu, Campionii FC Argeș a ținut să precizeze și faptul că nu are probleme financiare, că nu din această cauză s-a decis blocarea salariilor către jucători.

De precizat că în reacția față de fostul managerul sportiv, clubul transmitea că și în acest sezon bugetul îi este afectat din cauza contractelor păguboase făcute sub conducerea lui Vlădoiu și Prepeliță.

Mai mult, dacă la instalarea lui Eugen Neagoe comunica faptul că obiectivul de a promova în acest sezon nu mai este obligatoriu, acum transmite că își dorește în prima ligă cât mai repede!

”Legat de zvonurile recente care vorbesc de posibile probleme financiare, ținem să aducem o clarificare suporterilor alb-violeți. Salariile nu au fost tăiate/înjumătățite din pricina unor probleme financiare, ci doar au fost blocate din cauza formei sportive mai puțin bune pe care o traversează echipa, clubul dorind să tragă un semnal de alarmă pentru jucători.

În încheiere, ne asigurăm suporterii că se depun toate diligențele necesare de către conducerea clubului pentru ca echipa să își mențină stabilă situația financiară, așa cum s-a întâmplat și în vara acestui an când FC Argeș a încheiat sezonul 2022/23 fără datorii. Obiectivul conducerii este ca FC Argeș să revină cât mai rapid pe prima scenă a fotbalului românesc”, sună ultima parte a comunicatului CFC Argeș.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/si-campionii-fc-arges-a-decis-blocarea-salariilor-din-cauza-rezultatelor-proaste-19293219

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jean-vladoiu-isi-face-griji-pentru-campionii-fc-arges-19292942

Marius ANGHEL 17 Nov. 2023, 00:30 Liga 2
Pe aceeași temă