Scandal la CFC Argeș, pe tema plecării lui Eugen Neagoe: ”Domnul Foamete să aibă mare grijă la aceste aspecte dacă va negocia cu Neagoe peste capul meu. În secunda 1 chiar că mă voi retrage definitiv” | EXCLUSIV

Daniel VLAD, Marius ANGHEL 13 Mar. 2024, 12:12 Liga 2
Scandal la CFC Argeș, pe tema plecării lui Eugen Neagoe: ”Domnul Foamete să aibă mare grijă la aceste aspecte dacă va negocia cu Neagoe peste capul meu. În secunda 1 chiar că mă voi retrage definitiv” | EXCLUSIV

Viorel Tudose, sponsorul principal al Campionii FC Argeș, cel care zilele trecute spunea că se retrage de la club dacă nu i se dă posibilitatea de a deveni acționar majoritar, are un mesaj tranșant pentru conducerea formației piteștene în situația în care Eugen Neagoe dorește să plece și îl va lăsa.

Sursele ProSport susțin că Eugen Neagoe va discuta astăzi rezilierea contractului cu CFC Argeș pentru a merge la Petrolul, club cu care s-a înțeles și unde ar urma să ocupe locul vacant în urma despărțirii de Florin Pârvu.

Tudose amenință conducerea CFC Argeș, numindu-l pe președintele Mihai Foamete, că dacă va negocia peste capul său rezilierea acordului cu Neagoe, fără ca el să fie implicat în discuții, atunci ”în secunda 1, chiar că mă voi retrage definitiv și nu o să mai fie nici 1 la sută vreo șansă ca eu să rămân.”

Viorel Tudose, amenințare publică către conducerea CFC Argeș: ”Dacă vor încerca o discuție de reziliere cu Neagoe peste capul meu, atunci în secunda 1 chiar că mă voi retrage definitiv”

Sponsorul principal al Campionii FC Argeș a aflat de la reporterul ProSport faptul că Neagoe are intenția de a părăsi echipa și de a merge la Petrolul.

Tudose, care ar fi investit în ultimii trei ani circa 2 milioane de euro în clubul din Pitești și care, în acest moment, nu mai dorește să dea niciun ban dacă nu i se dă posibilitatea de a deveni acționar majoritar, conform spuselor lui, declară, mai nou, că se retrage definitiv de la CFC Argeș dacă se va încerca negocierea despărțirii cu Eugen Neagoe și el nu va fi inclus în discuții.

Viorel Tudose a fost cel care a insistat și l-a adus, chiar prezentându-l oficial, pe Eugen Neagoe ca antrenor la Campionii FC Argeș, în octombrie 2023.

”În acest moment, eu nu am niciun fel de informație despre plecarea lui Eugen Neagoe la Petrolul, iar vestea pe care mi-o dați este informația dimineții pentru mine. Nu contest, însă, că informațiile dumneavostră ar fi reale.

Poate că Eugen Neagoe se gândește că dacă eu voi pleca, atunci nici el nu mai dorește să rămână la FC Argeș, pentru că nu ar mai avea rost. Se știu foarte bine motivele și nu e cazul să le detaliez aici. În acest moment, însă, eu am un mesaj pentru cei din conducerea lui FC Argeș și chiar voi încerca să iau legătura cu Neagoe ca să îmi spună dacă dorește să plece la Petrolul. Iar mesajul meu este unul foarte serios pentru cei de la FC Argeș. Eugen Neagoe are o clauză de plătit dacă pleacă de la FC Argeș, iar FC Argeș are o clauză de plătit dacă îl dă afară. Domnul Mihai Foamete să aibă mare grijă la aceste aspecte dacă va negocia cu Neagoe peste capul meu.

Asta să fie foarte clar pentru toată lumea, dar și pentru cei de la Petrolul. Iar acum eu îi anunț pe cei de la FC Argeș că dacă vor încerca o discuție de reziliere cu Neagoe peste capul meu, adică să nu fiu implicat în aceste discuții de reziliere, atunci în secunda 1 chiar că mă voi retrage definitiv de la FC Argeș și nu o să mai fie nici 1 la sută vreo șansă ca eu să rămân.

Nu discutați, deci, rezilierea contractului peste capul meu! Eu l-am adus la FC Argeș, tot eu vreau să discut cu Eugen despre o eventuală plecare”, a spus Viorel Tudose pentru ProSport.

La instalarea ca antrenor a lui Neagoe, Tudose spunea că nu va risca să-l demită, dar nici Neagoe nu-și va permite să plece: ”Mi s-ar găuri buzunarele. Și în cazul lui dumnealui va fi la fel”

Dacă se va produce despărțirea lui Neagoe de CFC Argeș, aceasta ar veni după o ultimă conferință în care antrenorul a participat și și-a spus nemulțumirile legate de problemele pe care le întâmpină la club. A vorbit faptul că stafful tehnic și jucătorii sunt singuri, părăsiți de conducere, și că echipa nu se poate exprima mai bine în meciuri din moment ce nu are condiții acceptabile pentru acest lucru.

”Suntem ca o echipă părăsită. De o lună de zile nu a trecut nimeni pe la noi. Nu a trecut cineva din conducere pe la antrenamente, să vadă unde ne antrenăm, cum ne antrenăm, în afară de doi-trei suporteri care vin în fiecare zi și au tot respectul din partea mea”, spunea Neagoe joia trecută, în conferința de presă de dinaintea meciului cu Corvinul Hunedoara.

La momentul prezentării lui Neagoe la CFC Argeș, Viorel Tudose spunea că în cazul acestui antrenor nu-i va fi deloc ușor să îl dea afară, dacă nu va avea rezultate. Însă nici lui Neagoe nu-i va fi ușor să plece de la club, dacă va dori să meargă în altă parte.

”Nu-mi permit să-l dau afară pe Eugen Neagoe, pentru că mi s-ar găuri buzunarele. Și nici domnia sa nu-și permite să plece, pentru că, la fel cum am spus despre mine, și dânsul ar putea să spună despre domnia sa. Am cimentat un contract, deși, din punctul meu de vedere, nu mai trebuia cimentat cu clauze, pentru că acest gentlemen agreement pe care l-am avut prin acea bătaie de palmă în urmă cu 48 de ore a fost esențial și sper ca acea bătaie de palmă să însemne noul FC Argeș”, spunea, anul trecut, Tudose despre contractul dintre Campionii FC Argeș și Eugen Neagoe.

Sub conducerea lui Neagoe, echipa piteșteană a disputat nouă meciuri oficiale în Liga 2, în care s-au înregistrat trei victorii, un egal și cinci înfrângeri. CFC Argeș și-a ratat primul obiectiv, calificarea în play-off-ul Ligii 2, în acest moment fiind pe locul 16, ultimul care asigură menținerea în campionat, cu 21 de puncte ocupate în 18 meciuri.

Plecarea lui Grigore Turda de la CFC Argeș la FC Voluntari, explicată!

Totodată, revenind în prezent, Viorel Tudose a vorbit și despre sezonul ratat de echipă în Liga 2, dar și despre plecarea lui Grigore Turda la FC Voluntari.

”Este clar că anul ăsta este un fiasco total pentru FC Argeș, iar cineva trebuie să iasă și să își asume dezastrul din Liga 2. Neagoe a făcut tot ce a fost posibil omenește, dar a fost nevoit să preia lucrurile din mers și să lucreze cu marfa găsită la noi.

Motivul pentru care FC Argeș l-a dat pe Turda la Voluntari? Hai să vă spun ceva, deoarece vreau ca și suporterii noștri să înțeleagă ceea ce s-a întâmplat. Uneori e bine să lași un jucător să plece, chiar dacă mai are contract, deoarece riști ca el să îți devină toxic în vestiar. Dragoste cu forța nu se mai poate, iar cu asta cred că am spus tot și despre Turda”, a spus Tudose pentru ProSport.

Fundașul Grigore Turda (26 ani) juca din vara anului 2018 la echipa piteșteană și era la al șaselea sezon în lotul său. A evoluat pentru echipă în prima parte a actualei ediții de Liga 2 în 14 din cele 15 meciuri din campionat și a înscris 1 gol, iar în iarnă a fost cedat în prima ligă, la FC Voluntari, unde până acum a prins șase meciuri, toate începute ca titular. Turda era căpitanul echipei din Pitești.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-lasa-cfc-arges-pentru-petrolul-19302693

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-si-a-primit-replica-de-la-mioveni-19302444

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viorel-tudose-pune-piciorul-in-prag-si-are-o-conditie-sa-mai-dea-bani-la-cfc-arges-19302005

Daniel VLAD, Marius ANGHEL 13 Mar. 2024, 12:12 Liga 2
Pe aceeași temă