Motivul real pentru care Viitorul Pandurii a plecat din Târgu Jiu. Nu gazonul este problema principală

Andrei PASCU 28 Nov. 2023, 18:16 Liga 2
Motivul real pentru care Viitorul Pandurii a plecat din Târgu Jiu. Nu gazonul este problema principală

Viitorul Pandurii Târgu Jiu a lăsat de înțeles că evoluează în meciurile de acasă la Drobeta Turnu Severin pentru că gazonul stadionului din Târgu Jiu nu s-a prins după reparațiile care au avut loc, dar, de fapt, alta ar fi problema.

Conform informațiilor apărute în presa locală, Viitorul Pandurii, club clasat pe locul 10 în ierarhia din Liga 2, nu ar fi plătit către primărie sumele de bani pentru închirierea stadionului, iar datoriile s-au adunat de la lună la lună.

Viitorul Pandurii a plecat din Târgu Jiu din cauza datoriilor către primărie

Viitorul Pandurii a plecat din Târgu Jiu și a schimbat stadionul și pentru ultima partidă de pe teren propriu din acest an, din etapa a 14-a de Liga 2. Gorjenii nu au jucat pe arena din localitate nici precedentele două meciuri din campionat pe care le avea de organizat.

Atât meciul cu CS Mioveni (1-0 în etapa 10), cel cu Chindia Târgoviște (0-0 în etapa 12), cât și pe cel cu Unirea Dej (2-1 în etapa 14) au fost disputate de echipa finanțată de Nicolae Sarcină pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin.

Viitorul Pandurii, prin reprezentanții săi, declara că pleacă de ”acasă” după ce a fost anunțat faptul că la suprafața de joc a stadionului din Târgu Jiu vor avea loc anumite lucrări. S-a mutat la Drobeta Turnu Severin, dar, în fapt, se pare, lucrările au avut loc, conform Pandurul, acum două luni, iar în acest moment arena este disponibilă, pe ea disputându-și jocurile echipele U17 și U19 ale CSM Târgu Jiu.

În realitate, echipa antrenată de Călin Cojocaru ar avea datorii către Primăria Târgu Jiu, administratorul stadionului Municipal ”Constantina Diță”, iar din acest motiv nu numai că nu i s-ar mai permite să închirieze arena, dar nu i se mai permite nici să se pregătească în cadrul bazei stadionului din Târgu Jiu, pe terenurile de antrenament.

 

Presa locală anunță că Viitorul Pandurii se antrenează la Drăguțești, tot din cauza datoriilor către primăria Târgu Jiu

Astfel, conform sursei amintite, în acest moment, echipa gorjeană este nevoită, în zilele de antrenament, să ia autocarul și să meargă în localitatea Drăguțești, aflată la mai puțin de 10 kilometri de Târgu Jiu. În fotografia principală a articolului, jucătorii sunt surprinși la finalul antrenamentului din data de 24 noiembrie, susținut pe terenul din Drăguțești.

Referitor la meciurile jucate la Drobeta Turnu Severin, Viitorul Pandurii plătește cu mai bine de 50 la sută mai puțin pentru închirierea arenei, pentru disputarea meciurilor de acasă, din Liga 2, față de suma pe care o plătea pentru a disputa în Târgu Jiu confruntările.

Închirierea stadionului din Drobeta Turnu Severin, mult mai ieftină

Liga2.ro scria înainte de startul sezonului actual că este posibil ca Viitorul Pandurii să plece de la Târgu Jiu și să evolueze la Drobeta Turnu Severin.

Din informațiile noastre, stadionul din Târgu Jiu este închiriat contra sumei de 10.000 de lei / meci, pe când arena din Drobeta Turnu Severin poate fi închiriată pentru mult mai puțin, pentru 3.000 de lei / meci.

La acel moment problemele s-au reglat, dar iată că, spre finalul acestui an, și din cauza datoriilor clubul gorjean a decis să se mute, până la urmă, la Drobeta Turnu Severin.

  • În vară, Viitorul Pandurii își programase un amical cu CSM Slatina pe stadionul Municipal ”Constantina Diță” din Târgu Jiu, însă acesta s-a mai disputat ”din motive organizatorice”, după cum au susținut oficialii clubului gorjean la acel moment. CSM Slatina a făcut deplasare atunci și a fost nevoită să se întoarcă acasă fără să joace. Administratorul stadionului nu i-a permis atunci clubului lui Sarcină să joace pe stadion din cauza datoriilor. Următorul amical, cu CSC Dumbrăvița, l-a organizat pe stadionul din Drobeta Turnu Severin.

Viitorul Pandurii încheie anul contra CSM Alexandria

Viitorul Pandurii va avea următorul meci acasă în 2024, în prima rundă din anul următor, cu CSC Șelimbăr, în februarie. Până atunci, va încheia anul 2023 contra CSM Alexandria, în deplasare, în weekendul care urmează

Viitorul Pandurii se află pe poziția a 10-a în Liga 2 după 14 etape, cu 20 de puncte, precum o altă echipă, Chindia Târgoviște, care are golaveraj mai bun și este pe poziția a 9-a.

CSM Alexandria, ultimul adversar din 2023, este pe locul 19, penultimul, cu numai 8 puncte, astfel că Viitorul Pandurii poate termina în jumătatea superioară a clasamentului de Liga 2 anul, în cazul unui succes. De altfel, în acest moment, înainte de startul rundei a 15-a, gorjenii sunt la două puncte de locul 6, ultimul care duce în play-off, ocupat de Steaua.

Foto: Viitorul Pandurii Târgu Jiu și Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-unirea-slobozia-pune-punct-etapei-a-14-a-a-ligii-2-19294494

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noi-pasi-pentru-un-stadion-nou-la-timisoara-19294483

https://liga2.prosport.ro/seria-1/planuri-mari-pentru-refacerea-stadionului-tineretului-din-brasov-primarul-spune-ca-proiectul-in-valoare-de-30-de-milioane-de-euro-depinde-de-un-vot-19294468

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-joaca-la-sibiu-ultimul-meci-din-2023-19294464

Andrei PASCU 28 Nov. 2023, 18:16 Liga 2
Pe aceeași temă