Viitorul Pandurii pierde jucatori pe bandă rulantă și a anulat cantonamentul din Serbia! Ultimul plecat este chiar căpitanul echipei

Mircea OGLINDOIU 02 Jul. 2024, 10:50 Liga 2
Viitorul Pandurii pierde jucatori pe bandă rulantă și a anulat cantonamentul din Serbia! Ultimul plecat este chiar căpitanul echipei

După golgheterul Alexandru Gîrbiță, plecat la Corvinul Hunedoara, Viitorul Pandurii Târgu Jiu și-a pierdut și căpitanul.

Nemulțumit de oferta primită, Denis Brînzan a decis să nu-și mai prelungească contractul cu echipa gorjeană, la care evolua de 3 ani.

Denis Brînzan nu mai continuă cu Viitorul Pandurii

În ultimul sezon de Liga 2, mijlocașul la închidere Denis Brînzan (27 de ani) a bifat 22 de jocuri și a marcat 3 goluri, în partidele CSC Dumbrăvița (1-1), Corvinul (2-1) și CS Tunari (1-2).

”Deși eram și sunt în discuții cu alte echipe, celor de aici le-am oferit prima șansă de a prelungi, însă oferta pe care mi-au făcut-o nu a fost ceea ce mi-am dorit. Mi-ar fi plăcut să continui cu domnul antrenor Călin Cojocaru și stafful dumnealui, pentru ca am avut o relație foarte bună, dar uneori nu ține doar de relația antrenor-jucător. Au fost trei ani cu bune și cu rele, cred eu că ultimul sezon a fost cel mai bun de când sunt eu aici, drept dovadă în pauza de iarnă eram în play-off. Sigur că se putea face mai mult, dar, din diferite motive, evoluțiile noastre după pauză de iarnă nu au mai fost la fel de bune ca în prima parte”, a declarat Brînzan, conform Gorjeanul.

Fost jucător la Pandurii Târgu Jiu, FC Argeș și CSM Reșița, mijlocașul originar din Târgu Jiu se află în discuții cu mai multe cluburi, printre care și Concordia Chiajna. ”Da, sunt în discuții cu alte echipe, încă nu m-am decis 100 la sută. Îmi doresc să fie stabilitate la viitoarea echipă, să joc fotbal de plăcere și să fac performanță”, a spus fotbalistul de 27 de ani.

Multe alte plecări de la echipa din Târgu Jiu, Călin Cojocaru trebuie să mizeze pe un lot complet remaniat

Gîrbiță și Brînzan nu-s singurii jucători pe care îi pierde Viitorul Pandurii în această vară. David Savu, prezentat de CSM Slatina, Albert Voinea, ajuns la CSM Unirea Alba Iulia, Arian Mrsulja, Davide Jozic, Robert Geantă, Ramzi Toure Idrissou, Charles Acolatse, Emanuel Nikpalj, Onni Tiihonen, Patrick Andreaș, Aziz Njifakue și Dragoș Popa nu s-au mai prezentat nici ei la reunirea echipei Viitorul Pandurii, care sâmbătă a disputat primul amical al verii.

Trupa antrenată de Călin Cojocaru s-a impus cu 4-0 în testul cu ocupanta locului secund din Liga 4 Gorj, Jiul Rovinari.

”Eu am nevoie de continuitate, dar am nevoie și de jucători, fiindcă nu în fiecare an poți să creezi un lot de la zero și să ai și rezultatele pe care le dorești. În mare parte, trebuie păstrat lotul actual. Cel mai important lucru la o echipă este omogenitatea. Dacă mai vin cinci-șase jucători, putem să ne batem la play-off. Există progres și la tinerii jucători, dar trebuie să fim realiști, e diferență imensă de la juniori la liga a doua”, a spunea Călin Cojocaru, după ultimul joc de pe teren propriu, pierdut cu CS Tunari.

Cojocaru se vede acum nevoit să mizeze în noul sezon pe un lot complet remaniat, în principal din cauza faptului că jucătorii aflați la final de contract nu au mai dorit să semneze un nou angajament.

Viitorul Pandurii nu mai merge în cantonament în Serbia

Pe lângă problemele din lot, Viitorul Pandurii a mai primit o lovitură. Liga2.ro a aflat că gorjeană și-a anulat cantonamentul din Serbia, anunțat inițial pentru perioada 5-14 iulie.

”Nu mai mergem în Serbia, din cauza faptului că în această perioadă avem șase jucători care susțin probele de Bacalaureat. Ne vom pregăti pe plan local și vom avea mai mule amicale”, a confirmat Călin Cojocaru, pentru Liga2.ro.

Viitorul Pandurii are, momentan, stabilite doar amicalele cu FCU Craiova (17 iulie) și CSO Turceni (20 iulie).

Foto: Jozsi Leczki (Mediafax Foto) și Viitorul Pandurii Târgu Jiu

Mircea OGLINDOIU 02 Jul. 2024, 10:50 Liga 2
Pe aceeași temă